Şimdi Ara

1 Yıllık ehliyet ile uzun yol. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Krndime guveniyorum dedigin an kaybettin zaten allah rahmet eylesin. Uzun yolda hapcilar, teroristler, ordan burdan abye gecen kacakcilar dolandiricilar, vs vs bocok kisi yollarda oluyor. Dolayisiyla ters seride gorenler, ustune kirip seni sikistiranlar, kapisan zengin hapci gencler vs vs kisaca uzun yol korku filmi gibi. Bir virajon ardindan hatali sollama yapan bir minubus vs karsina zink diye cikabilir... Benzer bisuru sey var. Hayal guvunu kullan ve hazirlikli ol. Bazen hayalin otesinde seyler de cikabiliyor kader

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barbaros Hayreddin kullanıcısına yanıt

• Smartyy kullanıcısına yanıt
    Yavaş ye canım sende önünden kaçıran mı var :)

• çok sıkıntılı yollardan geçmeyeceksen, dikaktli olursan arada bir mola verirsen sanmıyorum sıkıntı çıksın, bana kalırsa 5 haftalık sürücüde uzun yola çıkabilir yeter ki yeterli kapasitede olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bursa ankara yaptik yol bitmiyor hocam her yerde radarlar tuzaklar hiz kontrolleri yol bitmez tek gitme yoluda bilmiyorsun mutlaka co pilot sart

• Bence hiç bir sıkıntı çekmezsin.

Bana göre uzun yok şehir içine göre daha keyifli ve kolay geliyo nedense.

Dikkat et, uykunu tam al hiçbir problem yaşamazsın.

• Benim verebileceğim bir tavsiye yok ben daha dün aldım ehliyeti. Konuya yorum atan arkadaşları tebrik etmek istedim. Ne kadar güzel yorumlar gelmiş.. Herkesin eline sağlık

• Uzun yol rahattir ancak dikkat ister hata affetmez.Dikkatini hep yola vermen gerekiyor aynalarini sık sık kontrol et sollama disinda hep sag seritte kal ve mutlaka yoruldugun zaman cek dinlenme tesisine veya benzinciye aractan inip yürü.

1 hafta once 1080 km yol geldim tek sofor olarak basimdan gecen bir olayi sizinle paylasmak isterim.Erzincan refaiye tarafina yaklasmistim sakaltutan gecidindeydim onumde arka arkaya 2 tir sag seritten ilerliyordu tam solluyordum yanlarina gelmistim ki arkadadaki tir ondeki tiri sollamak icin sol seride gecti ben kendimi karsi seride attim allahtan ortada bariyer veya refuj yoktu yoksa orda altina almisti beni.Kornaya bastim el kol yaptim ama adam tinlamadi bile.bu tur kendini sofor zanneden hiyarlara dikkat et dostum allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasret62 -- 3 Haziran 2017; 21:41:51 >
  • Bursadan beni al eşlik ederim sana 😀

Otoyol hem kestirme hemde duz durdaneden kurtulursun

İzmir'e inerken de kaçış rampasına girersin bişi olursa

Kendine güven yaparsın

• 20 gün sonra,diyarbakırdan denizliye gidiyorum yaklaşık 1300km. Uzun yol 500 km den sonra felan baymaya başlar,mayışmalar başlar.Mümkün mertebe mola vererek geçiştirmekte fayda var.Standart rutin hızlarda uzun süreli seyir hali bezginlik yaratır.Kısa süreli rutin hızların üzerine çıkmak adrenalin açısından iyidir.Tabi bunun için yolun müsait,trafiğin sorun olmadığı yerler geçerlidir (otoban gibi).
  • Çok fazla cıstak cıstak müzik açma, fark etmeden hız yaparsın. Çok fazla da slow çalma bu seferde uykun gelir.

Şehirlerden çıktıkça arada camları açıp taze hava al. Canlanırsın. Sürekli klimayı iç dolaşımda bırakma bayar bir süre sonra.

Mümkünse müsait bir yerde yola çıkmadan 80-90 km'den birkaç kez panik fren yap. Uzun yolda bazen ani fren yapman gerekebiliyor, arabadan gelen seslere ve savrulmaya alışmış olursun. Yolda frenlemen gerekirsede panik yapmazsın.

Şehir içinde de yola top çıkarsa topu gördüğün gibi fren pedalına sonuna kadar bas. %99 birkaç saniye sonra ufak çocuk yola fırlayacaktır.

Ve en önemlisi hız yapma.

• 28 günlük ehliyet ile Çorlu-Sinop gittim geldim.Kendine güveniyorsan sıkıntı yok.Muhabbet edecek birileri olacaksa yanında daha iyi geçer bol bol mola ver uykun geldi esnemeye başladın kesinlikle hiç zorlama çek bir dinlenme tesisine 1 2 saat kestir kendine gel.

Ben kendimi çok zorladım aşırı uykusuz sürdüm inan dağ yolunda yolun ortasında öyle bir şey gördüm ki ufak bir manevrayla kaçtım ama gerçek miydi hayal mi gördüm hâlâ kafam almıyor.Arabadakilere de soramadım korkarlar diye sizde gördünüz mi diye.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    halüsinasyon gormussundur buyuk ihtimal.Bazen banada sanki yan seritte arac varmis gibi veya kavsaga gelirken yola arac cikiyormus gibi goruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

bursa ankara yaptik yol bitmiyor hocam her yerde radarlar tuzaklar hiz kontrolleri yol bitmez tek gitme yoluda bilmiyorsun mutlaka co pilot sart

Hocam navigasyon işimi görür sanırım. Tabela okumak da zor olmasa gerek. Ehliyeti almadan önce pedere co pilotluk yapmıştım o konuda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Olmadı köşeye çeker navigasyondan yolu kontrol eder devam ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasret62

Uzun yol rahattir ancak dikkat ister hata affetmez.Dikkatini hep yola vermen gerekiyor aynalarini sık sık kontrol et sollama disinda hep sag seritte kal ve mutlaka yoruldugun zaman cek dinlenme tesisine veya benzinciye aractan inip yürü.

1 hafta once 1080 km yol geldim tek sofor olarak basimdan gecen bir olayi sizinle paylasmak isterim.Erzincan refaiye tarafina yaklasmistim sakaltutan gecidindeydim onumde arka arkaya 2 tir sag seritten ilerliyordu tam solluyordum yanlarina gelmistim ki arkadadaki tir ondeki tiri sollamak icin sol seride gecti ben kendimi karsi seride attim allahtan ortada bariyer veya refuj yoktu yoksa orda altina almisti beni.Kornaya bastim el kol yaptim ama adam tinlamadi bile.bu tur kendini sofor zanneden hiyarlara dikkat et dostum allah kaza bela vermesin.

Geçmiş olsun hocam verilmiş sadakanız varmış valla. Soğukkanlı olmakta çok önemli bu tür durumlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Bursadan beni al eşlik ederim sana 😀

Otoyol hem kestirme hemde duz durdaneden kurtulursun

İzmir'e inerken de kaçış rampasına girersin bişi olursa

Kendine güven yaparsın

Tarih daha belli değil ki hocam
  • uzun yol çok daha kolay
  • izmir girişi sabuncubeli rampa/virajlarına dikkat... bursa civarı otoban oldu sorun yok... ama izmir sabuncubeli yorar adamı aracın devrini falan iyi ayarla yoksa kamyonların arkasında kalırsın, bitmez yol...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.