Şimdi Ara

İkinci el otomobiller için 6 ay 6 bin km sınırlaması uzatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile sıfır otomobillerin ve sıfır motosikletlerin ikinci el olarak satışında 6 ay ve 6 bin km doldurma şartı uzatıldı. Önceki yönetmeliğe göre 1 Ocak 2025 olan tarih 6 ay uzatılarak 1 Temmuz 2025 olarak güncellendi.

Buna göre 1 Temmuz 2025’e kadar ikinci el durumundaki araçların tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin km dolmadan satışına izin verilmiyor. Bu sınırlama tıpkı önceki dönemlerde olduğu gibi bir kez daha 6 aylığına uzatıldı.

Ayrıca Bkz.Kripto para borsalarında varlık transferlerinde yeni dönem

"6 ay 6 bin km" sınırlaması ne zaman bitiyor?

Bu defa yapılan değişiklik ile yönetmelikteki “1/1/2025” ibaresi “1/7/2025” şeklinde değiştirildi ve aynı fıkranın sonuna şu cümle eklendi: “Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir.” Bu cümlenin eklenmesiyle birlikte 2022’den beri hayatımızda olan 6 ay 6 bin km şartı için son tarih belli oldu. Ticaret Bakanlığı bu yönetmeliğin süresini en fazla 6 ay daha uzatabilecek. 6 aya ek olarak bir daha uzatma yapılmayacak. 1 Temmuz 2025 tarihinde veya 6 aylık ertelemeyle en geç 1 Ocak 2026 tarihinde 6 ay 6 bin km sınırlaması tamamen yürürlükten kalkacak.

Söz konusu düzenleme, çip krizinin yaşandığı dönemlerde sıfır otomobillerin ikinci elde fahiş fiyatlara satışını önlemek için Eylül 2022’de getirilmişti. Sonrasında 6 aylık dönemler halinde uzatılarak günümüze kadar devam etti. Günümüzde sıfır otomobil almak isteyen kullanıcılar liste fiyatına sıfır otomobil bulabiliyor. Bu nedenle 6 ay 6 bin km sınırlaması 2025'te son kez uygulanacak.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241226-4.htm

• Yahu kalıcı yapsanıza şunu.

Sorun vardı. Al-satçılar piyasayı yükseltip balon fiyatlara sebep oluyordu. Bu çözümle balon söndü. Uzatıp durmayın kalıcı yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araçları ucuzlatıp 2. el olayını komple öldürmek yerine böyle akıl fikir yoksunu işlerle uğraşıp "bakıın ne kadar da uğraşıyoruuuzz, tabiii tabiii" demek daha kolay ve "haraç" pardon "vergi" gelirlerine de zarar gelmiyor hiç :) :) :)

• Eşinize altın pırlanta elmas almak yerine 2. El araba alın. Paranız yatırıma dönüşsün. T.C. hükümeti...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayat Ne Garip Kimi Ucuza Araba Almak İçin Yarışır Kavga Eder...
    Kimi de Evine Helal Kazanılmış Ekmek Götürmek Derdinde Sıkıntısında...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu aşmanın illa bir yolu vardır. Yoksa bile bulurlar ama şimdi faizler yüksek diye kimse arabayla uğraşmıyor. Faizler inerse yine piyasa yükselir.

• iyide bu kurala uyan var mı_?

daha lansmanı 1-2 ay önce yapılmış ilanlar dolu sarı sitede; ID.4 dolu

E-3008 dolu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu uygulama kalıcı olsa harika olur. Gerçi ben otobid ile satış yapıyorum son 2 dir uğraşmıyorum büyük kolaylık oldu benim için

• Bir gün 6000 km yazan bir ilanı aramıştım sarı site üzerinden. "Abi araç sıfır, mecburen 6000km yazıyoruz" demişlerdi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.