Ehliyetimin D1 sınıfının süresi doldu, randevu aldım yenilemek için ne yapmalıyım.
1-Kimlik Belgesi
2- Mevcut Sürücü Belgesi
3-Sürücü Sağlık Raporu
4-Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Payı
5- 1 Adet Biyometrik Fotoğraf
6-Kan Grubunu Belirtir Belge veya Sözlü Beyanınız.
Sağlık raporu almam lazım mı ? Zaten ehliyetim yeni tip ehliyet. Bu ülkede vergini, yenileme işlemlerini geç yapıcan nasılsa bir af , uzatma süresi geliyor. Tahmini yine uzatacaklar.
Arabamı sattım kurtuldum...
Aracım 1 aydır ilandaydı ve uygun fiyat yazdığımı düşündüm. Son 4 gün kala arayanlar mesajlar çoğaldı. Biri geldi aldı 185 bin tl ye polo 1,6 tdi 147 bin km. Ümran oto ekspertiz de yaptı alıcıya
orada yaptırma dememe rağmen yaptırdı dediklerim dışında bir şey çıkmadı ama dediklerimden 2 şeyi söylemediler. Tavanda dolu düzeltmesi ve ön cam değişimi far tırnağının teki tamirliydi.
Eksper de başka bir polo vardı merak ettim alıcıya sordum. 1,2 benzinli aracı galerici adama araç turbolu 1,2 diye söylemiş alıcıda buna istinaden alıcakmış, alanlarda araçtan anlamıyor sordum
kaça alıyorsunuz diye 183 bin tl dedi. Bende dedim fiyat normal gibi ama araçta turbo yok dedim gitmez çok yakar dedim.
2011 1,2 atmosferik motor trendline alıcı diyor turbolu diye baktık diyor. kaputta lokal boya 2 parça boya var demiş galerici 20 bin hasar kaydı var diyor. Direksiyon deri kaplanmış dedim km
bile orijinal değildir dedim. Araçta lpg var zaten dedim nasıl tufaya düştünüz böyle.
Adama dedim bu araç 20 bin hasar kaydı varsa iyi baktır eksper raporunda 3 parça boya tam ama galerici lokal demiş. 2 parça değişen kaput sök tak direkler boyalı torpidoda oynama mevcut ızgaralar kırık çıktı adam bana diyor ne
yapmalıyım ben şimdi üzgün bir sesle. Eksperi yak gitsin dedim alma aracı benim araca göz dikti sen satıyor musun diyor dedim satmasam burada ne işim var. Bana sat diyor yok dedim yanımda
alıcı var. Adam dua etti baba oğul gelmiş araçtan anlamıyorlar galericide dolandırıyor.
DH OTO DEĞERİNİ KAYBEDİYORMU ?
Dh de 2005 yılından bu yana takılıyorum yorum yapıyorum.Yaş 31 oldu ama bu sene ilk defa forum boş geçiyor boş konular her aksam forumda
takılırım hep aynı konular sıkıcı gelmeye başladı.
Gruplara bakıyorum en son mesajlar 6 ay veya 1 yıl önce atılmış artık millet araba almaktan uzaklaştığı içinmi bilmiyorum.
Bizim yaşlar zaten aileden birşey kalmadığı sürece araba alamıyor yada yenileyemiyor.
Üst sınıf araç alanların bir kaç kişi dışında zaten internet başında forumda takılmıyor.
*Man Marka Mazot,yağ,hava,polen filitresi,
*Motul 8100x clean 5lt yağ
*Ferodo ön fren balatası ve fren diski,
*V Kayısı ve rulmanı
hepsini 1200 tl aldım.
*İşçilik 230 tl verdim. Yardımcı olur diye paylaştım.
Polo 1,6 tdi Yağ Seçimi ?
Daha önce ustam hangi yağı koydu bilmiyorum. Eski aracımda opel astra Castrol 5W30 EDGE C3 Dexos 2 Onaylı 4 yağ kullanmıştım.
Şimdi bakım zamanı geldi Yağ seçimini hangisini yapmam lazım yardımcı olurmusunuz. Filtre de marka olarak hengst - Man hangisini tercih etmeliyim.
https://www.onlineyedekparca.com/urun/motul-8100-x-clean-efe-5w30-dexos2-partikullu-motor-yagi-4lt
POLO 6R 1,6 TDI MOTOR ARIZA IŞIĞI
Meşhur CAY motor 2011 polo 1,6 tdi araca sahibim geçen gün motor arıza ışığı yaktı aracım. OBD cihazıyla baktım P2425 hata kodu egr valf arızası bugün 15-20 dk 2500-3000 devirde 3-4 viteste sürdüm aracı sönmedi ışık obd cihazıyla hatayı siliyorum ama geri geliyor bir süre sonra.
İnternette araştırdığım kadarıyla temizleme yöntemi varmış ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum ve yazılım attırıp iptal ettirenlerde var. Ama ben her zaman değiştirmekten yana olduğum için kale marka 1250tl buldum değiştirmek mantıklımı ? aracı satmak istiyorum zaten bu aralar. Arabanın çekişinde gidişinde sorun yok hızlanması iyi.
1,6 TDI 2011 model polo aracım var. Yazın tüm ağır bakımlarını yaptırdım. 1,5 ay önce çocuğum oldu bu araç bize küçük geliyor,
bagaj hiç yok çocuk arabası sığmıyor, sığsa başka hiçbir şey koyamıyorsun.
100 kg 1,85cm boyum var zaten sürücü koltuğundayken arka koltuğa kimse sığamıyor. Bu aracı satmak istiyorum ilana koydum 1 haftadır arayan soran yok, arabam temiz km düşük bazen şu ekonomik şartlarda değiştirmim diyorum bazen de böle sorunlar gelince de satmayı düşünüyorum.
130-140 bin tl arasında pejo 508 ler bakıyorum 1,6 dizel yarı otomatik veya fiat 500 L 1,3 dizel yarı otomatik sizce bu paralara başka ne alınabilir.
otomatik ve dizel olması şart.
Polo 6r Vites telleri koptu
|
|
silinsin
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.317
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 83.298 (Bu ay: 4.146)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.318 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası