Şimdi Ara

Bu Arabayı Almak Delilik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar eskiden beri şu heybetli aracın hayalini kuruyorum. Tahminimce konfor ve performans açısından memmun edecek.
    Çevremdekiler kesinlikle almamam konusunda ısrarcı ben de sizlerin değerli yorumlarına başvurmak istedim.
    Tabiki herkeste oldugu gibi bende de aracın bmw olması ve yaşından ötürü önyargı var.
    Bu araçlar her ne kadar genelde makam arabası vb şekilde kullanılmış olsa da model yılları düşük ve çok yüksek km lerde oluyorlar.
    150 bine kadar para verip beş para etmez tenekelere binmek istemiyorum.
    Yürütme maliyetlerinin farkındayım.
    Düşündüğüm tek şey bakımlı, temiz bir tane bulup bulamayacagım konusu.
    Uzun süre arızasız binmek istiyorum bu modelde kronik arızalar var mıdır bilmiyorum. 730 dizel modelini düşünüyorum. Sanırım e65 makyajlı kasa olarak geçiyor.
    Sizce alınır mı ne yapmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• al ama cebinde bi o kadar para da tamirat icin bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalinse hayalinin peşinden koş hocam .

Ama insanlar 150 bin TL teneke dediğin arabalara veriyorlar ama niye bumakineyi almıyorlar ,onuda bir düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 15 Ocak 2020; 1:42:6 >
  • 3-4 yaşında bile araç alacaksan kenarda olası masraf için para durmalı.
    Bu arabada en az çeyrek parası kadar kenarda para durmalı.

• Bu tür araçlara ilk sahibi biner sonraki sahiplerine bu araçlar biner.....

• delilik...
  • yukarıda cevap verenlerin kaç tanesinin 730d bmw si oldu acaba merak ediyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

Hayalinse hayalinin peşinden koş hocam .

Ama insanlar 150 bin TL teneke dediğin arabalara veriyorlar ama niye bumakineyi almıyorlar ,onuda bir düşün
    Öncelikle kimseyi ve aldıkları arabaları küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece o arabaların fiyatını haketmedigini düşünüyorum. Ülkenin, dövizin durumu ortada olayı siyasete de çevirmek istemiyorum.
    Benim ailem yok tekim. Vergisi, yakıtı vs çok sorun olmayacak diye düşünüyorum. Bahsettiginiz insanlar yürütme maliyetinden korktugu için tercih etmiyorlar bildigim kadarıyla

• Aklın ve kalbinle hareket et, sadece aklın veya kalbinle değil burda insanlara sormadan önce bu kadar uç bir eylemde bulunmak konusunda kararlımısın bilmiyorum ama ben seni üzmek istemesemde şahsen alma derim. Nedenine gelince maddiyat konularında çok şans faktörüne oynamak gerçek hayatta olumsuz sonuçlar getirir genelde, model yılı yüksek ve bmw gibi pahallı bir markanın en pahallı serilerinden biri bu:
    1 Aracın sağlam, temiz ve denildiği gibi olması lazım. (çok çok düşük bir ihtimal)
    2 Sarf giderlerini karşılayabilmek lazım (150 bin ayırabilen adam için bu da sıkıntı) ben olsam teknik servis durumu ve ücretleri, yedek parça durumunu kontrol edip öyle hareket ederdim. Sonuçta bu tek değil a4 multitronic veya c180 kompresör 7g tronik vs. vs. olmadı bmw 3 serisi yani bu araçtan bir tık çıtayı düşürürseniz temiz bir araca erişme ve sarf giderlerini karşılayabilme durumunuz oluşur. Birde son çıkan araçlar en son standart ncap değerlerini karşıladığı için, parçaları mental olarak daha diri olduğu için bir avantajada sahip ben sizin yerinizde olsam konfor için 150k yeni nesil araba + giydirme vs. bakardım o da bir seçenek.

• Almanyada yasiyor olsak al derdim. Orada temizine rastlayabilmek buradan daha yuksek gorunuyor en azindan bakimi vs yapilmis olur zamaninda.
    Burada ben bu kasa zamaninin luks araclarina daha temiz binip zamaninda bakim yaptiranina rastlamadim. Katir gibi biniliyor bunlarin son modelleri bile 2 yasinda degil 5 yasinda gibi duruyor icine bindiginde.

2. El araci bilincli kullanicidan almak cok onemli. Ama bu yasta bir araci bilincli kullanici da kullansa o kacinci sahibi belli degil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde lüks segment bir otomobil alındıktan kısa zaman içerisinde satışa çıkarılıyorsa
    bilin ki o araç sorunluur.Ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 15 Ocak 2020; 2:35:56 >
  • bu tür f segment araçları almaktan çok yürütmek masraflı oluyor. motoru bir sorun verdi mi hayatını karartır adamın. kazancınız iyiyse alın ama orta gelirli bir bütçeniz varsa hiç bulaşmayın

• benzin istasyonum olsa böyle bir araba isterdim.
  • Böyle konu açan çok gördük ve daha alanını görmedim ve eminim ki sende alamayacaksın :)
    Ayrıca kuvvetle muhtemeldir o 150 bin liralık tenekelerden birini alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliCingene -- 15 Ocak 2020; 4:29:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim kafadasın, eğer biz bu araçların sıfırlarını alıp mutlu olamayacaksak o zaman bunun eskisini alıp 10 sene kullanırız olur biter mantığını düşünüyorum bende.

BMW X5 'lere bakıyorum bende ama o kadar param yok 80 100 k verip 200 300 bin km aralığında temiz bir tane bulsam en az 5 10 sene binerim çünkü o araç 200 300 bini görüyorsa ki görür adı üstüne marka ve bilinen tanınan firma o yüzden bende alıp 20 50 70 bin km daha kullanıp elden çıkarmak isterim ha satarken bayağı düşmüş olacak değeri ama olsun sorun değil zevk aldım mı mutlu oldum mu keyfi güzel mi işte bende buna bakarım, 2006 model x5 3,0 litre olanlara bakıyorum cipte bugün üretilen 150 100 k değerindeki sıfır araçlarda olmayan özellikler varsa hala kimse kusura bakmasın egea 'ya 100 k veremem mantıklı gelmiyor.
  • Tek bir şey söyleyeyim. O motor o kasayı kaldırmıyor. Haliyle bulabilirsen alacağın en temiz araç bile bir büyük motorlu versiyonuna göre çok daha fazla yıpranmış olacak. Hele şehir içi kullanılmışsa ki bu tarz araçlar genelde büyük şehirlerde olduğu için trafikte çok çok daha fazla yıpranmış olacak.
    Arabayı alma demiyorum varsa bir büyük motorunu al yoksa hiç bulaşma ağlatır.
  • Parçası çok pahalıdır çok üst segment bir araç

• Insignia GS hâlen çok çok uzak değilken macera gereksiz.

• Bir önceki e38 7 kasadan al.Büyük masraf çıkarırsa kenarda baya paranda olur.Zaten hemen hemen pek bir farkı yok görüntüsü dışında ?
  • E60 5 serisi alın bence ne yeni teneke olsun ne de eski hurda

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.