2023 ekim ayında eşim tarafındaki miras-hisse-veraset vs durumlarından dolayı , iki aracımı da sattım.(2018 megane-2015 civic) . Sonradan pürüz vs çıktı derken para elimizde kaldı öylece(döviz)...İdareten bir aracımız(palio) ve evimiz var. Acil olarak araca ihtiyacım yok. Sizce şu an piyasa durgunken araç almalı mıyım? yoksa döviz bazında araç fiyatlarının düşme ihtimali olur diye nakitte mi beklenmeli. Edit: Ben iki aracımı da piyasa zirvede iken satmışım. Şuan sattığım paraya daha temizleri alınıyor. |
Araç almak mı? Beklemek mi?
-
-
2022 Kasım'dan beri ÖTV matrahları güncellenmediği için %50 ÖTV alınması gereken egea clio gibi araçlardan %80 ÖTV alınıyor. Bir matrah güncellemesi olursa bu tür ucuz araçlar döviz bazında zarar ettirebilir. Ama Tiguan gibi daha pahalı araçların zarar ettirme ihtimali daha düşük.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok formülize etmemek gerek aslında, konut ihtiyacı yoksa
maddi imkanlar el veriyorsa, neden palioya binilsinki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.2 1.3 milyon değerinde eli yüzü düzgün sıfır yada sıfıra yakın bir araç uzun vadede üzmeyecektir . Üstü için risk fazla ÖTV dilimine girip artabilir .faiz ortamında zarar büyüyebilir .Hibrit araç teşviki ile pişman edebilir .Türkiye burası sabaha resmî gazetede ne çıkacağı belli değil .
Kısaca insanız insan gibi yaşamayı hakediyoruz. 2023 model güvenlik önlemleri bu yıla yakışır bir araç alınır .
Zaten hiç bir zaman en dibi bulamazsınız bu her zaman böyledir .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
nasıl olsa eviniz ve iyi kötü bir arabanız var bekleyin,illede araba alıcam derseniz ocak-şubat aylarını tercih edin
-
Siyasi hesaplar ile artık eskisi gibi bir gecede döviz fiyatını fahiş fırlatacak devalüasyon yapılmıyor.
Önce yandaşlara haber salınıyor. Onlar borç harç, kredi vb ellerindeki ne varsa dövize çeviriyorlar. Sonra birisi Nas vb beyanlarda bulunuyor hooopp kur yükseliyor. Sonra tam işler yoluna girecek bir gece kararname ile MB başkanı görevden alınıyor, yerine tamamen liyakatsiz bir yandaş gazete yazarı atanıyor hooppp kur bu sefer bir daha yükseliyor. Yaklaşık bir aya yayılan bir sürede al sana %50, 60 devalüasyon.
Şu an o pahalı tatilleri yapanlar, cafe de oturup bir kahveye 150-200 TL verenler, o milyonluk arabalara binenler kim diye soruyor ya dış çemberdeki yandaşlar. Hah işte bu yükselişler öncesi haber uçurulan iç çember yandaşları bunlar.
Olası bir döviz yükselişinde hızlı davranırsan belki sıfır veya ikinci el bir aracı daha ucuza alabilirsin.
Ancak ben arabamı satmak için ilana koysam döviz karşılığı miktar belirler ve döviz yükseldikçe fiyatını güncellerdim.
Keza sıfır araba satan bayilerde bu yola başvurabilirler. Çünkü onlar da ülke ekonomisinin gecelik kararlarla yönlendirildiğini biliyorlar.
Dediğim gibi yükselişin sabahında daha satıcı esnerken malını alırsan kar edebilirsin.
-
değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar...
-
Şuan fiyatlar dip seviyede, alım için doğru zaman. Fakat araçlar artık bir yatırım aracı değil. Kullanacaksan al.
Sıfır alacaksan mutlaka kampanyalı olanları al. Kampanyasız araç alınmaz. Örneğin Fiat Egea şuan 100 bin indirim yaptı. Tesla Model Y 1 milyon indirim yaptı.
-
Pandemiden hemen önce eşimin arabasını sattık. O zaman 8500 dolar yapıyordu. Dövize attık beklettik. Bugün aklıma geldi baktım, aradan geçen onca seneye rağmen aracı bu günün şartlarında 12-13 bin civarına satabilirmişiz.
Malesef istikrarlı bir ekonominin olduğu bir ülkede yaşamıyoruz. Bu nedenle verilen hiçbir cevabın garantisi yok. 3 sene sonra ulan iyi ki almışız da diyebilirsiniz, niye almadım ki diye kafanızı duvara da vurabilirsiniz.
Araç piyasasından bağımsız dolar ve euroda da yılda %5 civarı enflasyon olduğunu hatırlatayım. Parayı bekleteceksiniz farklı enstrümanlara yönelin derim. Ev parasını döviz olarak biriktirip epey zarar etmişiz meğerse.
Araba fiyatı düşmez
Pandemiden beri galeriden ilanda bir sürü araba var ve üzerine koyanda var hala
Kullandığı aracını ilana koyup tok satıcı olarak 5 bin TL indirim yapanda çok var
Paranız cebinizde ise ilanları kontrol edin sürekli , atıyorum ben 2013 üzeri Insignia alacaktım sürekli kontrol ediyordum gibi
Yukarıda bir arkadaş da söylemiş, kampanyalı 0 Km araçlar var ve şu an gerçekten fırsat araçları. Ben 1.040 Kampanyadan Honda City aldım, şu an fiyatı 1255 oldu.
-
boş boş sallayanlara inanma tesla indirim falan yapmadı. küçük bataryalı ve tek çeker bir araç çıkardı onu satıyor . ben palio ile mutluyum 4 sene falan binerim buna diyorsan bist30 hisselerinden al yoksa egealar parasına göre fena değil. kasa-motor seçeneği de çok. onlardan al bir tane hiç birşeyin fiyatı düşmez bu ülkede.
-
ÖTV matrahlarının güncellenmesi araç fiyatlarını daha uygun hale getirecektir. Araç alım için en uygun vakit aralık sonrası olacaktır.
2.el piyasası halen uçuşta... matrah güncellendiğinde onlarda inecektir.
Bence unutulmaması gereken şey, piyasa koşullarınjn değişmiş olması! Şuan araç almak artık yatırım değildir, alınan araç dolar bazında değer kaybedecektir.
Matrah güncelleme dururmu var mı?
-
Dolar 18 ken belirlenmiş rakamlar, dolar x2 oldu halen aynıysa yeni rakamların gelmesi yakındır...
Şuana kadar gelmemesi şaşılacak şey...
-
alacagınız karar %100 bi yonde olmak zorunda değil, ıkı arabanız varmıs .bir arabanız ve bir mıktar dovızınızle bir sure gecirebilirsiniz.alacagınız kararı ıkıye bölun.(Palıo yu yok saydım)
-
döviz saçma birşey. 1 sene once 100 doları olanın yine 100 doları var. 1 sene once 100 dolardan altın alan şimdi bozdursa 300 doları olur.
-
İhtiyaç varsa aracınız yoksa tabii ki alınır ya. Herşeye de kar zarar nazarı ile bakılmamalı. Bu vasıtalar bize hizmet etmek için var. Zor kazanıyoruz doğru ama şu anda da nakiti olan pazarlık ile güzel bir araç alabilir.
hocam bence palio işinizi görüyorsa hiç riske girmeyin….
paranızı sepet şeklinde altın/döviz yapın.. aylık birikiminizden tl bazlı faizede yatırabilirsiniz bunları konuşmak için gelir düzeyiniz vs de değerlendirmek lazım.
size tavsiyem eldeki nakitinizde tarla/arsa alabiliyorsanız ev almanızdan yana… Arabalara erişim artık daha kolay olacak ülkede…. İnsanlar artık geçim derdinde,, lüx yaşam olayı bitti…
Ayrıca kendimden örnek vereyim…
1240 tl ye 2013 honra crv aracımı ev almak 3 ay önce sattım. Aynı aracı şuan 1150 yazılmış ilanlarda 3 kişi 1000 e bırakıyor…
üstelik ev aldığımda elimde 700 bin kalmıştı, araç bulmamıştım şuan 920 bin oldu… şuan aracım yok ama ağostos sonuna kadar bir corolla ya da civic alıcam.. ya da en kötü megane4.
piyasayı iyi okumak lazım,, ama illa araç alacaksanız bence ağostos sonuna kadar alın.. 1100 yazanlar 100 bin alta iniyor.. sarı siteden 100-150 altına gidiyor ilanlar…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- gaza basınca gelen hava sesi
- passat 1.5 tsi impression yorum
- golf 7 1.2 tsi yorumlar
- en iyi karavan çeken araçlar
- olimpia cam yorum
- dfsk e5 fiyat
- 2024 model tiguan
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- honda elektrikli suv
- fiat 500e fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X