Şimdi Ara

Toyota CHR hybrid anlık yakıt tüketimi bir anda arttı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2017 model Toyota CH-R Dynamic aldım 10 gün önce. İlk aldığımda anlık yakıt tüketimi gayet normal görünüyor ve 4,5lt’yi geçmiyordu. Ancak ne olduğunu anlayamadığım bir şekilde bir anda EV modu ışığı dur halklarda otomatik yanmamaya başladı, ancak multimedya ekranında elektrik ile aracın gittiği görülüyor. Ayrıca ayağımı gazdan çektiğimde şarj dolması ve yakıt tüketimi 0,0 olması gerekirken 1,2 - 2,0 gibi anlamsız noktalarda kalıyor. Şehir içinde dur kalk sırasında sakince elektrik motorundan eco’ya geçerken anlık tüketim 10-15 litre aralığında görünüyor. 

Yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum, sorunun ne olduğunu bir türlü çözemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• batarya arızası olmasın gerçi daha çok yeni ama sonuçta cool yapısı

• Umarım değildir ya. Çok büyük şanssızlık olur öyleyse. Servise götürmeden bir çözüm bulabilmeyi umut ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batarya filtreniz tıkanmıştır hocam geçenlerde hava 40 derece iken benim de başıma geldi aküler fazla ısınınca kendini zarara karşı korumaya alıyor, filtre arka koltukta bulunur söküp hava ile temizlerseniz çok kirliyse yenisi ile değiştiriniz bu arada yaz aylarında klimayı mutlaka açık tutunuz iç sıcaklık 25 derece altı olmalıdır mutlaka bataryalar kabin içindeki hava ile soğuyorlar çünkü. klima açmaktan da korkmayınız yakıtı arttirmaz performansı düşürmez çünkü klima motoru motora bağlı değildir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Hiç elektrikli aracım olmadı. Binme imkanım da olmadı, tecrübe edemedim. Yakıtı artırmayan, gücü etkilemeyen klimalar gücü nereden alıyorlar ?

Saygılar, sevgiler.

• pi10 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam corolla hybrid ve chr hybirdlerde klima, direksiyon, su pompası ve fren elektriklidir.. v kayışı bulunmamakta marş motoru da yok bunu üstlenen ac-dc inverter var o da su ile soğumakta sistem çok karmaşık hocam bende bildiklerimi anlatıyorum klima da koltuk altındaki akülere bağlıdır yani aracın benzinli motoru çalışmadan, çalışsa çalışmasa hiçbir performans kaybetmeden çalışabiliyor soğutma üfleme aynı şekil. ayrıca tüketime etki etmediğini araç yolda giderken klimayı açarsanız anlık tüketimden hemen anlarsınız normal araçlarda 2 katı artar, performans düşer hybridlerde ise hiçbir şekilde fark etmiyor sadece koltuk altındaki akü biraz daha hızlı bitiyor bitse de sorun yok çünkü çok hızlı bir şekilde tekrardan doluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.