Şimdi Ara

Arabayı yenilemek ne kadar mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an 2006 corolla sahibiyim, bunu değiştirip 2014 yeni çıkacak corolla almak sizce mantıklı mı?

Vereceğim paraya bu arabadan bi tane daha alabiliyorum, bunu 20bin küsüre satsak, yenisi 50bin civarı olacak... Benzer bir arabaya sırf yeni diye 2 kat para vermek akıllıca mı öyleyse neden, değilse neden soru bu kısaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 9 Haziran 2013; 17:20:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynisini alacaksan bisuna alma bence.

• Aynı şeyi bende düşünüyorum sürekli ve bana hiç mantıklı gelmiyor.Kendi aracımdan örnek vereyim.2000 model 1.9 tdı otomatik aracım var, 2013 modelini almaya kalksam cebimden 50-60 bin para çıkacak.Vergisi artacak, kaskosu, bakımı gideri artacak.Birde değişen çok bir şey olmayacak.Aynı güç 3-5 donanım farkı.Yeni araba diye yüreğim ağzımda gezeceğim, otomatik yıkamaya sokamayacağım.Kısaca ben arabaya değil araba bana binecek.

Garajlı bir evim ve kenarda duran 80 bin liram olana kadar pahalı araçlar bana haram
  • aracınız temiz ise hiç bulaşmayın o işe veya 500-1000 tl ye tertemiz olabilir ise yapın bakımlarını binin

şimdiki otomobil üreticilerinin mantığı değiştir kasayı veya makyajla bas fiyatı
  • Eğer 50 bin lirayı rahat veririm bana dokunmaz derseniz mantıklı olabilir. Ama diğer türlü borçla krediyle alacaksanız pek mantıklı değil bana göre.
  • Bence hiç mantıklı değil. Emin olun değiştirdikten sonra pişman olursunuz. Segment değiştirecekseniz alın ama aynı aracın yeni modeline hiç gerek yok.

Zamanında bir abimizden kendi kullandığı tertemiz A4 aracını satın almıştık. Oda Audi sevdiği için gidip iki misli para verip sıfır A4 aldı. Daha sonra gelip bize dedi ki;

"Arabamı size sattığıma pişman oldum, sıfırını aldım ama verdiği haz aynı hiç bir farkı yok"
  • 2014'te kasa değişecek, keşke onu alsaydım dersiniz.
    Öte yandan aracınız size yetiyor ve büyük masraflar çıkartmıyorsa, durduk yere büyük bir borca veya nakit kaybına uğramanın pek mantıklı bir yanı yok.
    Çevremdekilere havam olsun diye sıfır, yeni araba almak pek mantıklı olmasa da ülkemizde en çok yapılan şeydir.

Bir araba, ihtiyaçları(bagaj, donanım, klima, motor, şanzıman, güvenlik gibi farklı sebepler) karşılamıyorsa değiştirmek lazım.
    Aracınızdan memnunsanız boş yere değiştirmeyin.

Ben mesela motorunun kasaya yetersiz olması, güvenlik zaafiyeti ve yakıt maliyeti sebebiyle sattım aracımı. Çünkü bazen arabaya binmek istemiyordum Şimdi güvenlik olarak yeterli, motoru kasaya yeten ve yakıt maliyeti olarak beni üzmeyecek bir araç bakıyorum.

Eğer beni üzmezse uzunca bir süre, 10yıl belki, satmam

İlla aracımı değiştirmek istiyorum diyorsanız, değiştirdiğinize değsin, çok az km yapmış bir avensis bakın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Arabayı Almak Delilik mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben genelde sınıf değiştirmek için alırım az çok tüm c sınıfı araçların birbirlerine belli üstünlükleri var. şuan değiştirsem ya suv alırım ya d sınıfı. onun ışında zarar bana
  • Gereksiz bir değişim olur. Ama arabanızı değiştirmek istiyorsanız size tavsiyem 2007 ya da 2008 model temiz bir Avensis alın Harika bir araç
  • Kasa değişeceği için baya ucuza veriyorlar zaten.

5 bin nakit ayda 900 lira 4 sene boyunca mıydı neydi öyle bir kampanyası vardı...
  • Değiştirecekseniz 2014 kasasını alın bari de 2 kasa birden atlamış olun. Ben değiştirmemeniz konusunda ısrarcıyım.
  • Yanlış anlatmışım pardon, 2014 model yeni çıkan alınacak

• Segment yukseltmeden arac almak mantıksız geliyor bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet çok istediğiniz bir donanım veya başka birşey yoksa segment yükseltmeden hele ki tekrar toyota alınmaz. Hani deseniz ki bmw 1 alıcam volvo s40 alıcam olur ama böyle olmaz
  • Aracimi satip kazasiz 0 km 97 model corolla alacam deseniz tamam derim dusunmeden bu imkansiz bisey tabi ;) ama şu yumurta kasa yeni corollalara para vermeyin

• Satıp aynı marka/model araç neden alınır ki?

Bence araba değiştirilecekse ya sınıf yükseltilmeli ya da en kötü aynı sınıfta BMW-Audi-Mercedes 3lüsünden birine geçilmeli. Başka mantıklı bir sebep göremiyorum.
  • Hayır almayın. Eğer km çok oldu ve elden çıkarmak istiyorsanız modelleyin aracı. Elinizi çok yormayacak miktar üstüne vererek daha temiz bi corolla alın daha uzun yıllar binin. Yeni kasa kozmetik ağırlıklı. İçi %85 aynı olacak değmez vereceginiz paraya.
  • Bencede sınıf atlanmıyosa ve araç size yetiyosa sadece eş dost vay sıfır arabaya biniyor desin diye araç alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Aynı şeyi bende düşünüyorum sürekli ve bana hiç mantıklı gelmiyor.Kendi aracımdan örnek vereyim.2000 model 1.9 tdı otomatik aracım var, 2013 modelini almaya kalksam cebimden 50-60 bin para çıkacak.Vergisi artacak, kaskosu, bakımı gideri artacak.Birde değişen çok bir şey olmayacak.Aynı güç 3-5 donanım farkı.Yeni araba diye yüreğim ağzımda gezeceğim, otomatik yıkamaya sokamayacağım.Kısaca ben arabaya değil araba bana binecek.

Garajlı bir evim ve kenarda duran 80 bin liram olana kadar pahalı araçlar bana haram

Aynen katılıyorum. O yüzden araç yenilemiyorum ben de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.