Tutanak tutarak aracı servise verirseniz dosyayı kaskodan açtırıp yaptırmanız daha sağlıklı olur. Karşı tarafın trafik sigortasından açtırırsanız parça değişimi yapılması gerekiyorsa yan sanayi parça kullandırabilir sigorta öyle bir hakkı var. Kaskodan açılırsa her şey orijinal olur ama biraz fazla görünür tramerde. Tramerde çıkmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Değer kaybı davası açabilirsiniz bunun için, değer mi derseniz takdiri size kalmış. Ben olsam tampon yama boya yapılacak diye şahsen komşuma böyle bir dava açmam. Her ne kadar sigorta bu parayı ödeyecek olsa bile sonuçta dava olacak bunun için.
Foto çekip saklamak ve servisten yapılan işlemler ile ilgili fatura örneği almak satarken açıklamanızda yardımcı olur. Tampon boyasına yada değişimine bakan olmaz ama tramerde görünen tutarı açıklamakta faydalı olur. Yada görünmesin rahatsız etmesin derseniz kaportacıda maksimum 300 Tl ye yama boya halledilir. Satarken söylersiniz tampon küçük bi çatlaktan boyandı diye. Servise gitmekte şu açıdan fayda var. Sadece tamponda değil görünmeyen başka bir yerde bi şey varsa onu da halleder. Mesela far ayağı kırılabilir böyle durumlarda ama kaportacıya tamponu yap dersen ona hiç bakmayabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
hocam değer kaybı meselesi muamma. son yapılan açıklamaya göre aracın şasisinde zarar yoksa değer kaybı davası açılamıyo. şasisindeki değer demek zaten aracın perte çıkması gibi bişey. çok uç bir durum. burdaki kazayla benzer şekilde arkadan darbe aldı aracımız. servis bana bir müşterinin aracının 2 kapısının değiştiğini ama değer kaybı davasının sonuç vermediği söylemişti. internette çok hikaye dönüyo bununla ilgili ama son durum böyle. yanlışım varsa düzeltin
arbadır kırılır yamulur kafanıza takmayın bu kadar gidin komşunuzla sanayide iyi bir ustaya yaptırın olsun bitsin bu gibi ufak şeyler için sigortanızı deldirmeyin
abuzetA
kullanıcısına yanıt
Valla doğrudur, bu konularla ilgili kurallar öyle hızlı, öyle gizli saklı değişiyor ki zaten takip edemiyoruz. Ancak birisi tecrübe edecek öyle haberimiz olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: adam_ıssız
Geçmiş olsun.
Tutanak tutarak aracı servise verirseniz dosyayı kaskodan açtırıp yaptırmanız daha sağlıklı olur. Karşı tarafın trafik sigortasından açtırırsanız parça değişimi yapılması gerekiyorsa yan sanayi parça kullandırabilir sigorta öyle bir hakkı var. Kaskodan açılırsa her şey orijinal olur ama biraz fazla görünür tramerde. Tramerde çıkmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Değer kaybı davası açabilirsiniz bunun için, değer mi derseniz takdiri size kalmış. Ben olsam tampon yama boya yapılacak diye şahsen komşuma böyle bir dava açmam. Her ne kadar sigorta bu parayı ödeyecek olsa bile sonuçta dava olacak bunun için.
Foto çekip saklamak ve servisten yapılan işlemler ile ilgili fatura örneği almak satarken açıklamanızda yardımcı olur. Tampon boyasına yada değişimine bakan olmaz ama tramerde görünen tutarı açıklamakta faydalı olur. Yada görünmesin rahatsız etmesin derseniz kaportacıda maksimum 300 Tl ye yama boya halledilir. Satarken söylersiniz tampon küçük bi çatlaktan boyandı diye. Servise gitmekte şu açıdan fayda var. Sadece tamponda değil görünmeyen başka bir yerde bi şey varsa onu da halleder. Mesela far ayağı kırılabilir böyle durumlarda ama kaportacıya tamponu yap dersen ona hiç bakmayabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Değer kaybı karşı sigortadan alınır. Tampon için değer kaybı ödenmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Antor
Kaskonuz yoksa, 3 yaşın altındaki araçlar orjinal parça kullanılarak üstü araçlar muadil parça kullanılarak tamir edilir.
Kaskonuz varsa, aracı servise götürüp yaptırırsınız. Karşı tarafın sigortası ödeyeceği parayı öder sizin servise yaptırmanızla oluşan farkı kaskonuz kapatır. Eğer o yıl içinde ilk kazanız ise taraf kusurları verildiğinde karşı taraf 100% kusurlu bulunursa kaskonuz artmaz ancak kasko indiriminiz misal 20% de ise bir sonraki yıl 30% a inmez 20% de kalır.
Değer kaybı için artık dava açmaya gerek yok. Sigorta dosyanız karşı tarafta açıldığında sigorta şirketine göre dilekçeyle veya online olarak başvuru yapıyorsunuz ve hazine bilmem ne komisyonunun belirlediği rakamdan size değer kaybınız yatıyor.
2008 D-4D 75.000km corollanın sol çamurluğu değişip, sol ön kapı boyandığında 1000TL. Sol kapı sacı değiştiğinde 1600 TL almıştım. Bu arada eğer çamurluğunuz civatalı değişen ise (genelde ön çamurluk) değişse bile bunlara değer kaybı ödenmiyor. Tampon tamiri yada değişimi plastik ve civatalı parça olduğundan yine tampona yapılan tamir için ödeme yapılacağını düşünmüyorum.
Danıştayın aldığı yeni bir karara göre vidalı parçalarda (kapı, bağaj gibi) değer kaybı ödemesi yapılıyor.
adıdı
kullanıcısına yanıt
Bende karşı tarafa açılacak bir davadan bahsettiğim için karşı tarafın sigortası diye ayrıca belirtme gereği duymamıştım. Değer kaybı tampon için değil de belki içerde görünmeyen hasarların onarımından kaynaklı fatura kabarırsa olabilir. Sonuçta değer kaybı sadece parça değişimine yada onarımına bakmayıp fatura tutarının ilerde satarken kayıp yapacak derecede olup olmayacağına da bakar. Şimdi Maserati olsaydı iş değişebilirdi de değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Emrahgms
quote:
Orijinalden alıntı: yardınlutfenpls2
Araç sıfır oldugu için doğrusu sanayiye gitmek istemiyorum , araçta tamponda yırtık ve birkaç tırnakta kırık var panjurdada 2 dikey sütünda sadece kırık var Aslında bi yerde yaptırıp adamla anlaşmayı deneyebilirim ama komşumun şirket doblo arabası Çok komşumda degıl aslında ilk defa gördüm geri geri gelirken bakmamış vurmuş
Şimdi Tramerımda yüklü miktar çıkıcak tampon ve panjur için , ne yapsam bilemedim ..
fotolarını cektim saklıyacagım ama genede tramer cıkıyor diyecekler araçtan için Değer kaybı tampon ve panjur için alamazmıyım
Tampon, panjur, lastik, jant, farlar, dikiz aynası.. Bunlardan değer kaybı alamazsınız hocam.. Değer kaybı aldım yakın zamanda ama şunu yapabilirsiniz; Aracınızda eğer tamponu değiştirirseniz 2-3bin tl civarı masraf çıkar (Leon Fr var bende 2015ocakta arkadan vurdular tampon 2200TL idi) Bu tramerde gözükür sonuçta araç satışını yaparken karşınıza çıkar.. Bu yüzden avukatınız aracılığı ile mahkeme yolundan belki değer kaybı talep edebilirsiniz.. Karşı tarafın sigorta yada kaskosu değer kaybını ödemez.. Bu arada boş arazide demişsiniz.. Bildiğim kadarıyla trafik sigortası trafikte yani belediyenin projesinde yol olarak gözüken yerlerde karşı tarafın ödemesini yapar.. Bu durumda sizin olay yine kasko şirketlerine kalacak gibi duruyor.. Geçmiş olsun tekrardan..
Değer kaybı için karşı tarafın sigortası ile muhatap olursunuz kaza yapanla değil.
quote:
Orijinalden alıntı: adam_ıssız
Bende karşı tarafa açılacak bir davadan bahsettiğim için karşı tarafın sigortası diye ayrıca belirtme gereği duymamıştım. Değer kaybı tampon için değil de belki içerde görünmeyen hasarların onarımından kaynaklı fatura kabarırsa olabilir. Sonuçta değer kaybı sadece parça değişimine yada onarımına bakmayıp fatura tutarının ilerde satarken kayıp yapacak derecede olup olmayacağına da bakar. Şimdi Maserati olsaydı iş değişebilirdi de değil mi?
Seyir halinde iken aracıma kamyon çarptı. Anlaştığım ekspertiz firması 4350 lira deger kaybı tespit etti, evrakları karşı tarafın sigorta şirketine gönderdim, karşı sigorta tekrar ekspertiz yaptırdı bagaj kapagı değişimi için vidalı parça gerekçesi ile 2300 lira ödeme yaptı. Tahkime başvudum epey uğraştım ve reddedildi. Reddedilme sebebi ise yanlış anlama/anlaşılma sonuçta ekspertiz yaptırdığım firmanın yönlendirmesi ile dosyayı avukata verdim ne haliniz varsa görün dedim. Kza 20.05.2016 da oldu sigorta şirketlri işi yokuşa vuruyor nerdeyse 7 ay oldu sonuç yok. Bu arada arabamı geçen hafta yaklaşık 10 binlira eksik fiyata sattım.
Geçmiş olsun siz tecrübe etmişsiniz tabi ama demek istediğim ultra lüks arabaların tampon fiyatı benim arabanın sıfır fiyatını buluyor serviste yapılınca. Şimdi böyle bir durumda işler değişir diye düşünüyorum. Misal aşağıdaki aracın tamponu çatlasa ne kadar tutar?
Geçmiş olsun. Tamponun değer kaybı olmaz. Satarken de zararınız olmaz, merak etmeyin.
Adam iyiniyetle telefonunu yazmış, siz değer kaybı peşindesiniz, hasar basit anlattıklarınızdan, ayna kırılmasından, tampondan değer kaybı olmaz, gündeme getirmeyin, biraz da insani değerlerimizi koruyalım, maneviyatımız olsun, biz ne zaman bu kadar maddeleştik, size değil hepimize yazıyorum, kendime de, toplum olarak çok sabırsız ve anlayışsız olduk.
Değer kaybını gündeme bile getirmeyin, hiçbir şey alamazsınız, alamadığınız gibi komşunuzla aranız bozulur, hiç gerek yok.
Hocam öyle diyorsunuz ama şöyle bir durum var Ev yeni yapılan bir site ve önü göz alabildiğine boşluk ve tarla kenarda herkesin yaklaşık 2 şer metre arayla park ettigi bir yerde bu komşum nasıl gelip benim aracıma vurabiliyor Hemde güvenlik kamerasından bakıldıgında direk geriye alıp vurdugu gözüküyor çıkmaya bile çalışmıyor
Araç 15 günlük araç tramera bu tampon 2-3 bin lira girse ben zararımı nasıl karşılayacağım ?
Benim anlamadığım araba 5 yıllıkken bu kaza olsa aynı sorun olmayacakmıydı ? 15 günlük olması neyi değiştirdi ? Kaldıki bu arabaya kocaman bir cam fanus yaptırıp içine koymadıkça birgün kazaya mutlaka karışacaktı 2+2 4. Sıfır araba alırken bu riski göze almış oldunuz zaten. Biliyodunuz en başında bunların olacağını. Adamda çarpıp kaçmamış birşeyleri telafi etmeye çalışıyo. En mantıklısı sanayide 300-500 e yaptırıp tramere girmemek. 2-3 bin hasar kaydı olursa daha ilerki kazaların kayıtlarıda binerse arabanın son sahibi olursunuz.
yardınlutfenpls2Y
kullanıcısına yanıt
karşı tarafın trafik sigortasından değer kaybı talep edebilirsiniz,
ayrıca bu tarz şeylere çok fazla takılıp kendinizi üzmeyin, beterin beteri var o esnada 2 araç arasında kalıp size yada varsa çocuğunuza da zarar verebilirdi, gelen mala gelsin derler.
adam yine iyi adammış telefon numarasını bırakmış ödeyecek demek ki.
babamın arabasına aynı apartmanda oturduğumuz bir komşu vurmuştu garajda 2 sene önce, acemiydi kendisi geri geri çıkarken babamın arabasına takmış kendi aracını. arabanın başına geldiğimizde arka tamponun tırnakları kırılmıştı yere düşmek üzereydi kaskosu da yoktu arabanın. ve bonus, bu komşu haber filan vermedi bize. kamera kayıtlarından tespit etmiştik. üstelik bu komşu avukat ! dava açacağımızı söylediğimizde tırsmıştı da öyle yaptırmıştı arabayı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme