Şimdi Ara

Arabama park yerinde vurdular , ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün gece aracımı evin onunde bıraktım ( kameraların cektigi yer ve site güvenliği var)
    Sabah uyandığımda plakamın yerde olduğunu ve guvenlıgın yanıma geldiğini gördüm
    Aracıma site sakinlerinden birisi geri geri giderken vurmuş , plakalık ve tamponda 10 cmlik bi yeri kırmış
    Edit: Siyah panjurun plakalığı tutan alt taraftada kırıklar var
    not ve telefon numarasını vb yazmış

Aracı sıfır almıştım audi a3 1.0 tfsı ve kocaelinde audi yok ,
    simdi kaza tutanağı tutup , daha sonra kendi kaskomdan mı yaptıracağım nasıl olacak
    Birde nasıl yaptırırsam tramera çıkmaz yada tramere cıksa bile değer kaybı gibi bir şey alabilir miyim?

Çok canım sıkıldı yardım ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardınlutfenpls2 -- 20 Aralık 2016; 12:16:6 >

• Geçmiş olsun.

Tutanak tutarak aracı servise verirseniz dosyayı kaskodan açtırıp yaptırmanız daha sağlıklı olur. Karşı tarafın trafik sigortasından açtırırsanız parça değişimi yapılması gerekiyorsa yan sanayi parça kullandırabilir sigorta öyle bir hakkı var. Kaskodan açılırsa her şey orijinal olur ama biraz fazla görünür tramerde. Tramerde çıkmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Değer kaybı davası açabilirsiniz bunun için, değer mi derseniz takdiri size kalmış. Ben olsam tampon yama boya yapılacak diye şahsen komşuma böyle bir dava açmam. Her ne kadar sigorta bu parayı ödeyecek olsa bile sonuçta dava olacak bunun için.

Foto çekip saklamak ve servisten yapılan işlemler ile ilgili fatura örneği almak satarken açıklamanızda yardımcı olur. Tampon boyasına yada değişimine bakan olmaz ama tramerde görünen tutarı açıklamakta faydalı olur. Yada görünmesin rahatsız etmesin derseniz kaportacıda maksimum 300 Tl ye yama boya halledilir. Satarken söylersiniz tampon küçük bi çatlaktan boyandı diye. Servise gitmekte şu açıdan fayda var. Sadece tamponda değil görünmeyen başka bir yerde bi şey varsa onu da halleder. Mesela far ayağı kırılabilir böyle durumlarda ama kaportacıya tamponu yap dersen ona hiç bakmayabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Hocam park ettiğiniz yer neresiydi? Site bahçesi vs mi? Çünkü trafik sigortası otoparkta yapılan kazaları karşılamaz.. Kasko üzerinden yürür sistem.. Bence komşunuz ile konuşun hiç tutanak işine bulaşmayın aracınızın masrafını karşılasın tampon bu zaten bu yüzden var.. Tampon tamiri yapılır.. Eğer ki tutanak tutayım derseniz karşı taraf ifadesini yazar siz de ifadenizi yazarsınız sonra trafik tahkim kurulu hata payını oranlar (belki sizde de kusur bulur) eğer sizde de kusur çıkarsa bu sefer hasarsızlık oranınız etkilenir.. Tutanak tuttuğunuz için tramerde de kaydınız çıkar.. Ben olsam komşu ile anlaşıp tamir ettiririm.. Büyük bir hasar olsa tutanak tutun derdim lakin karşı tarafın sigorta şirketinden "değer kaybını" da alırdınız.. Fakat tampon gibi kolay sökülebilir aksamlar değer kaybına girmez.. Yani tramerde kayıt açtırmış olup boşuna 2. el değerini düşürürsünüz aracınızın..

• Evet böyle bir durumda var site otoparkı avm otoparkı gibi yerlerde karşı tarafın sigortası karşılamıyordu galiba. Ama onunla ilgili de karşı tarafın kaskosu varsa artan mali sorumluluk klozu varsa ordan biraz uğraşarak yaptırabilirsiniz. Ama en temizi anlaşıp parayı ondan alıp dışarda yaptırmak.
  • Arkadaşlar aracı tekrar detayli inceledim tamponda yırtık var , ve tamponun farla birleştiği yerde tırnak atmış
    Ve aracın ön siyah ızgarasının plakayı tuttuğu yerde bir iki tane krıık var sanırım onunda değişmesi gerekicek

Yani tampon değişirken acaba o siyah panjurda değişiyor mu
    çünkü plakalığın yapıştığı yerde dikey siyah plastiklerde kırılmalar var

Park ettiğim yer sitenin önü bomboş arazi arka arakaya araçların sürekli park ettiği yer aramızda cok mesafede var ama arkadaşın açıklaması arka cam buzluydu görmedim geri geri gelirken direkt vurdum dedi

Değer kaybı eğer panjur vs olursa mecbur açacağım gibi duruyor birazdan tutanak tutacağız ögle arasında arkadaş gelecek
  • yardınlutfenpls2 Y kullanıcısına yanıt
    Siz tutanağı tutun öyle şansınızı deneyin ama yine de pazarlık yapın trafik karşılamaz ise ödeyin şeklinde.
  • yardınlutfenpls2 Y kullanıcısına yanıt
    Tampon panjur vs. gibi plastik aksam için değer kaybı alamazsınız.
  • Hasarınız her türlü karşılanmalı bu muhakkak ama bu kadarlık birşey için değer kaybı istemek hele hele mahkemeye gitmek çok da mantıklı gelmiyor bana. Yani uğraştığınızla kalırsınız böyle bi durumda değer kaybı alabileceğinizi sanmıyorum.
  • tutanak tutun kaskodan yaptırın...

Kasko karşı tarafın sigortasından alamazsa dava açar alır...

sigorta karşılamasa o sorun karşı araç sahibinin sorunu sizin değil...
  • Eğer Komşun anlaşılabilir birisi ise. Önce aracını sanayide bir göster ne kadara yapıyorlar. Komşundan parasını talep et eğer yanaşmaz ise tutanak tutun. Tampon için Tramere grip mide bulandırmaya değmez. Mümkün oldukça komşu ile anlaşmaya çaba göstermeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

tutanak tutun kaskodan yaptırın...

Kasko karşı tarafın sigortasından alamazsa dava açar alır...

sigorta karşılamasa o sorun karşı araç sahibinin sorunu sizin değil...

Katılıyorum Komşuyla sanayide şurda burda yaptıralım diye hemde sıfır audi için hiç uğraşılmaz tutanak tutup, resimlerini çekip kaskodan yetkili serviste yaptırmak en mantıklısı. Kasko parasını sigortadan komşudan kimden alır bizi bağlamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrahgms

Hocam park ettiğiniz yer neresiydi? Site bahçesi vs mi? Çünkü trafik sigortası otoparkta yapılan kazaları karşılamaz.. Kasko üzerinden yürür sistem.. Bence komşunuz ile konuşun hiç tutanak işine bulaşmayın aracınızın masrafını karşılasın tampon bu zaten bu yüzden var.. Tampon tamiri yapılır.. Eğer ki tutanak tutayım derseniz karşı taraf ifadesini yazar siz de ifadenizi yazarsınız sonra trafik tahkim kurulu hata payını oranlar (belki sizde de kusur bulur) eğer sizde de kusur çıkarsa bu sefer hasarsızlık oranınız etkilenir.. Tutanak tuttuğunuz için tramerde de kaydınız çıkar.. Ben olsam komşu ile anlaşıp tamir ettiririm.. Büyük bir hasar olsa tutanak tutun derdim lakin karşı tarafın sigorta şirketinden "değer kaybını" da alırdınız.. Fakat tampon gibi kolay sökülebilir aksamlar değer kaybına girmez.. Yani tramerde kayıt açtırmış olup boşuna 2. el değerini düşürürsünüz aracınızın..

Aynı fikirdeyim.

+ Eğer tamponda çok aşırı yırtılma vs.. yoksa Auto King tarzı yerlere gidin derim. Yakın bir arkadaşım tampondaki buna benzer bir hasarı 300 lira civarına yaptırmıştı.

• Kaskonuz yoksa, 3 yaşın altındaki araçlar orjinal parça kullanılarak üstü araçlar muadil parça kullanılarak tamir edilir.

Kaskonuz varsa, aracı servise götürüp yaptırırsınız. Karşı tarafın sigortası ödeyeceği parayı öder sizin servise yaptırmanızla oluşan farkı kaskonuz kapatır. Eğer o yıl içinde ilk kazanız ise taraf kusurları verildiğinde karşı taraf 100% kusurlu bulunursa kaskonuz artmaz ancak kasko indiriminiz misal 20% de ise bir sonraki yıl 30% a inmez 20% de kalır.

Değer kaybı için artık dava açmaya gerek yok. Sigorta dosyanız karşı tarafta açıldığında sigorta şirketine göre dilekçeyle veya online olarak başvuru yapıyorsunuz ve hazine bilmem ne komisyonunun belirlediği rakamdan size değer kaybınız yatıyor.

2008 D-4D 75.000km corollanın sol çamurluğu değişip, sol ön kapı boyandığında 1000TL. Sol kapı sacı değiştiğinde 1600 TL almıştım. Bu arada eğer çamurluğunuz civatalı değişen ise (genelde ön çamurluk) değişse bile bunlara değer kaybı ödenmiyor. Tampon tamiri yada değişimi plastik ve civatalı parça olduğundan yine tampona yapılan tamir için ödeme yapılacağını düşünmüyorum.

Yanlışım varsa alıntı yapıp düzeltsin bende öğreneyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

ayna kırılırsa değer kaybı alınır mı?
  • Araç sıfır oldugu için doğrusu sanayiye gitmek istemiyorum , araçta tamponda yırtık ve birkaç tırnakta kırık var
    panjurdada 2 dikey sütünda sadece kırık var
    Aslında bi yerde yaptırıp adamla anlaşmayı deneyebilirim ama komşumun şirket doblo arabası
    Çok komşumda degıl aslında ilk defa gördüm geri geri gelirken bakmamış vurmuş

Şimdi Tramerımda yüklü miktar çıkıcak tampon ve panjur için , ne yapsam bilemedim ..

fotolarını cektim saklıyacagım ama genede tramer cıkıyor diyecekler araçtan için
    Değer kaybı tampon ve panjur için alamazmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

ayna kırılırsa değer kaybı alınır mı?

Ayna/far/stop vs. değer kaybına konu olmuyor.

Sadece kaporta hasarlarından doğan kayıp talep edilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yardınlutfenpls2

Araç sıfır oldugu için doğrusu sanayiye gitmek istemiyorum , araçta tamponda yırtık ve birkaç tırnakta kırık var
    panjurdada 2 dikey sütünda sadece kırık var
    Aslında bi yerde yaptırıp adamla anlaşmayı deneyebilirim ama komşumun şirket doblo arabası
    Çok komşumda degıl aslında ilk defa gördüm geri geri gelirken bakmamış vurmuş

Şimdi Tramerımda yüklü miktar çıkıcak tampon ve panjur için , ne yapsam bilemedim ..

fotolarını cektim saklıyacagım ama genede tramer cıkıyor diyecekler araçtan için
    Değer kaybı tampon ve panjur için alamazmıyım

Tampon, panjur, lastik, jant, farlar, dikiz aynası.. Bunlardan değer kaybı alamazsınız hocam.. Değer kaybı aldım yakın zamanda ama şunu yapabilirsiniz;
    Aracınızda eğer tamponu değiştirirseniz 2-3bin tl civarı masraf çıkar (Leon Fr var bende 2015ocakta arkadan vurdular tampon 2200TL idi) Bu tramerde gözükür sonuçta araç satışını yaparken karşınıza çıkar.. Bu yüzden avukatınız aracılığı ile mahkeme yolundan belki değer kaybı talep edebilirsiniz.. Karşı tarafın sigorta yada kaskosu değer kaybını ödemez.. Bu arada boş arazide demişsiniz.. Bildiğim kadarıyla trafik sigortası trafikte yani belediyenin projesinde yol olarak gözüken yerlerde karşı tarafın ödemesini yapar.. Bu durumda sizin olay yine kasko şirketlerine kalacak gibi duruyor.. Geçmiş olsun tekrardan..

• Merhaba hocam,

konu içerisinde bazı yanlış bilgiler var hepsini düzelterek yazıyorum.

Avm otoparkı vs. neresi olursa olsun kamuya açık olan yerleri Yargıtay poliçe teminatı kapsamında sayılması yönünde kararları var, dosya Yargıtay'da ise keşif yapılarak karar verir. Askeri alanlar gibi kamuya kapalı alanlar karayolu sayılmamakta.

Trafik sigortası orjinal parça yerine ''eşdeğer'' adı altında yan sanayi parça göndermekteydi 1 ay önce bu kararı Danıştay iptal etti Trafik sigortaları orjinal parça göndermek zorunda. Aracı yetkili servise götürdüğünüzde dosyayı kaskodan açtırıp karşı tarafın trafik sigortasına rücu ettirebilirsiniz bunun için tutanak tutup fotoğrafları çekip tramer de sizin %100 haklı çıkmanız gerekmekte. Aracın tramerine kayıt işlenmesini istemiyorsanız sigortaları karıştırmadan araç bakımı yaptırır gibi cebinizden yada karşı tarafın cebinden karşılanması lazım. Sigorta şirketleri yapılan tüm işleri bildirmek zorundadır.

Değer kaybı hakkında ise, Hazine müsteşarlığının açıklamış olduğu formül var, bu formüle gerekli bilgiler giriliyor ve ne rakam çıkarsa onu talep edebiliyorsunuz karşı tarafın sigorta şirketine başvurarak bazı şirketler kargo ile başvurun diyorlar kimilerine e-mail atmanız yeterli vs.

• 1-2 kırık yırtık varsa kasko mini onarımından bile yapılır. Geçen biri arkadan çarptı benim araca tamponda yırtık oluştu mini onarımdan yaptırdım Auto King'de. Tramere falan işlenmiyor.
  • Bugun exper baktı araca
    Büyük ihtimal autokinge gönderilecek araç ordakiler bakacak yapılabilir mi acaba diye
    tamponda yaklaşiık 5 cm yırtık var birkaç tırnak atmış ve ufak tefek esnemeler var
    Bakalım ne olacak yarın ikame araç verecekler sonuçları buradan yazarım
    Kaza yerinde foto çekmedik , çarpan arkadaş not bırakıp gitmişti

Ama kaza tutanagına sürücüsü olmayan araca geri geri gelirken vurdum yazdı
    Sanırım tüm kusuru ona verirler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.