Şimdi Ara

tam motor gücünde kullanımı mümkün değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar BMW 116i 2015 model aracım var aracım 6 ay önce dip gaz basarken tekleme yaptı sonra arıza verdi buji ve bobinleri takım olarak değiştim düzeldi. 6 ay sonra 1 haftadır aracım tam motor gücünde kullanımı mümkün değil arızası verdi.

gaza sert bastığımda araba 2-3 kere tekleme yapıyor sonra yola devam ediyor 3 tane BMW motor ustasına gittim hepsi farklı bi şey söyledi aracı cihaza bağlamasına rağmen. Cihaz da 2 silindir ateşleme türünde uyarı verdi Borusan'da çalışan ustama gönderdim yakıt pompası veya ekjeltör dedi herkes farklı bi şey diyor internette araştırmalarda da farklı şeyler yazıyor kafam karıştı araçtan soğudum artık başına böyle bi şey gelen fikri olan yardımcı olabilir mi acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tam Motor Gücünde Kullanım Mümkün Değil Hatası

BMW araçlarında "Tam Motor Gücünde Kullanım Mümkün Değil" hatası, motorun tam kapasiteyle çalışamadığı ve azaltılmış güçle çalışması gerektiği anlamına gelir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Yaygın Nedenler:

• Motor Arızası: Motor komponentlerinde bir arıza, tam motor gücünü engelleyebilir.
    • Turbo Sorunları: Turboşarjörde bir sorun, motorun hava alımını kısıtlayarak güç kaybına neden olabilir.
    • Yakıt Sistemi Arızası: Yakıt enjektörlerinde veya yakıt pompasında bir sorun, motora yeterli yakıtın ulaşmasını engelleyebilir.
    • Egzoz Sistemi Sorunları: Egzoz sistemindeki bir tıkanıklık, egzoz gazlarının serbestçe akmasını engelleyerek motorun gücünü azaltabilir.

"Tam Motor Gücünde Kullanım Mümkün Değil" hatasını gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Aracı Güvenli Bir Yere Park Edin: Hatayı fark ettiğinizde aracı güvenli bir yere park edin.
    • Arıza Kodlarını Tarayın: Aracınızın arıza kodlarını taramak, sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorunun nedenini belirledikten sonra, onarım için bir yetkili BMW servisine başvurun.

Önemli Notlar:

• "Tam Motor Gücünde Kullanım Mümkün Değil" hatası görmezden gelinmemelidir çünkü bu, ciddi bir sorunun işareti olabilir.
    • Güç kaybı yaşarsanız, dikkatli bir şekilde sürün ve mümkün olan en kısa sürede aracınızı özel bir servise götürün.
    • Hatayı görmezden gelmek, daha maliyetli onarımlara yol açabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turbo hortumu olabilir, ateşleme ve enjektör olabilir. 4 silindir motorsa onların kronik bobin sorunu var diye biliyorum.
  • Turbo hortumunu da geçenlerde değiştim yırtıldı diye. Tüm ustalar farklı dediği için artık güvenemiyorum açıkçası hatanın ne olduğuna

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.