Şimdi Ara

Arabama ses sistemi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da yaka farketmez ama Avrupa yakasında oturuyorum. Pug 508 aracım var standart ses sistemi var jbl değil, doğru düzgün delmeden etmeden kaliteli bir ses sistemi yaptırmak istiyorum.
    arabaya zarar vermeyecek döşemelerine falan işin ehli önerileriniz nerelerdir ?
    teşekkür ederim

• kapı içlerindeki hoparlörleri 3 yollu tabir edilen hoparlörle değiştirince gayet tatmin edici ses alınıyor, bass takıntınız warsa amfi ve subwoofer gerekirki işte bu orijinalliği bozar, bagajda yer kaplar , eski arabama yaptırdıydım sonra çok pişman olduydum,,,
  • bagaja konulursa sorun olmaz sanırım bagajım geniş. ama deldirmek gerekirse istemem arabanın görünüründe hiç bir şey değişmesin istiyorum.
    öneriniz var mıdır işçilik kalite konusunda ? yorumunuz için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aéquitas

bagaja konulursa sorun olmaz sanırım bagajım geniş. ama deldirmek gerekirse istemem arabanın görünüründe hiç bir şey değişmesin istiyorum.

amfi+bass işin içine girerse illaki matkaplar vidalar işin içine girer, eminim sonradan pişman olursunuz, 4 tane 3 yollu taktırın sizde benim gibi, sonra ses durumuna bir bakın, tatmin olmazsanız ki ben tatmin olacağınızı tahmin ediyorum, o zaman amfi işine girersiniz ,,,, bu arada bunu herkes iyi yapamıyor, motor sesini teyipten almakmı dersin, taktıkları ıvır zıvır kabloların uyuz eden ve geçmeyen tıkırtılarımı dersin, yanlış kabloyu bağlayıp aküyü bitirenimi dersin, araba istop edince sistem shutdown olanmı dersin,, beceremiyorlar kardeşim hiç girme o işlere, taktır 4 tane 3 yollu pioneer hoparlör bak keyfine, ağrısız başını ağrıtma, paranda cebinde kalsın

• böyle riskler varsa zaten hiiç bulaşmam o işlere daha sıfır sayılcak arabayı riske atmak akıl işi değil zaten. ama nerede yaptırabilirim hiç bilgim yok
    sokak köşelerindeki yerler de çok güvenilir değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

quote:

bagaja konulursa sorun olmaz sanırım bagajım geniş. ama deldirmek gerekirse istemem arabanın görünüründe hiç bir şey değişmesin istiyorum.

amfi+bass işin içine girerse illaki matkaplar vidalar işin içine girer, eminim sonradan pişman olursunuz, 4 tane 3 yollu taktırın sizde benim gibi, sonra ses durumuna bir bakın, tatmin olmazsanız ki ben tatmin olacağınızı tahmin ediyorum, o zaman amfi işine girersiniz ,,,, bu arada bunu herkes iyi yapamıyor, motor sesini teyipten almakmı dersin, taktıkları ıvır zıvır kabloların uyuz eden ve geçmeyen tıkırtılarımı dersin, yanlış kabloyu bağlayıp aküyü bitirenimi dersin, araba istop edince sistem shutdown olanmı dersin,, beceremiyorlar kardeşim hiç girme o işlere, taktır 4 tane 3 yollu pioneer hoparlör bak keyfine, ağrısız başını ağrıtma, paranda cebinde kalsın

Alıntıları Göster
    arkaya un çuvalı gibi bas+amfi attırmayın da naparsanız yapın.
    yoldan geçerken camları sallayan yeterince görmemiş insan var. lütfen hobi olarak başlayıp sonra onlardan olmayın.

• abisi1 A kullanıcısına yanıt
    sadece kaliteli müzik dinleyebilmek istiyorum zaten camları falan sallatmam asla arabama baya titizim
  • quote:

böyle riskler varsa zaten hiiç bulaşmam o işlere daha sıfır sayılcak arabayı riske atmak akıl işi değil zaten. ama nerede yaptırabilirim hiç bilgim yok
    sokak köşelerindeki yerler de çok güvenilir değil

tuningciler hoparlörü takar ama sana bass ve amfi için baskı yaparlar, altından girer üstünden çıkarlar ,, en son taktikleri slimbass takalım abi hiç yer kaplamaz derler , 4 hoarlör den çorba çıkmaz, bunlar voleyi amfiyle basstan çakıyorlar,, yine ikna olmazsan çok düşük fiyat taktiği denerler, en dandik amfiyi bass ı gömerler
  • quote:

sadece kaliteli müzik dinleyebilmek istiyorum zaten camları falan sallatmam asla arabama baya titizim
    o halde araçta fabrika çıkış olanları değiştirmeniz yeterli olur.
    onların yerine amfi takmayı gerektirmeyen ve daha yüksek watt ses çıkışı sağlayan hoparlörler yeterli gelecektir.
    aslında çıkma harman kardon fala olsa ben de düşünürüm böyle bir şey.

Arabama ses sistemi..

• bu yuzden oneri istiyorum saglam bir mekan isin ehli bi usta tanidigi olan cunku ben de anlamiyorum bu islerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aéquitas -- 24 Mart 2014; 1:38:15 >
  • abisi1 A kullanıcısına yanıt
    orjinal sony denon jbl sennheiser gibi markalar sifir olarak yapilirsa anlattiginiz sekilde asagi yukari ne kadar tutar acaba ?
  • quote:

orjinal sony denon jbl sennheiser gibi markalar sifir olarak yapilirsa anlattiginiz sekilde asagi yukari ne kadar tutar acaba ?
    peki arkadaşlar aracın radyosunu değiştirmeden sadece hopörlör değişimi ile iş halledilebilir mi ? orjinal radyo gerekli çıkışı sağlayabilecek mi acaba ? söylediğiniz çok mantıklı, bagajda yer kaplayacak birşey, araç delinecek falan, bunlar olmadan hopörlör değişimi ve sonuçta bir kereye mahsus yapılacak birşey, almışken çok iyi birşey alınarak yapılması çok iyi olur. yukarda harman kardon dan bahsedilmiş, çıkma veya sıfır bulunabilirse eğer, sonuçta amfi falan derken diğer türlü masraf olacak, onun kadar masraflı olmadan, onun kadar masraflı olsa bile sonuçta araca can sıkıcı uygulamalar yaptırmadan neredeyse onun kadar kaliteli ses elde edilecek, değer diye düşünüyorum ama orjinal radyo ile halledilebilir mi, ekstra birşey araca takmamız gerekir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aemred

peki arkadaşlar aracın radyosunu değiştirmeden sadece hopörlör değişimi ile iş halledilebilir mi ? orjinal radyo gerekli çıkışı sağlayabilecek mi acaba ? söylediğiniz çok mantıklı, bagajda yer kaplayacak birşey, araç delinecek falan, bunlar olmadan hopörlör değişimi ve sonuçta bir kereye mahsus yapılacak birşey, almışken çok iyi birşey alınarak yapılması çok iyi olur. yukarda harman kardon dan bahsedilmiş, çıkma veya sıfır bulunabilirse eğer, sonuçta amfi falan derken diğer türlü masraf olacak, onun kadar masraflı olmadan, onun kadar masraflı olsa bile sonuçta araca can sıkıcı uygulamalar yaptırmadan neredeyse onun kadar kaliteli ses elde edilecek, değer diye düşünüyorum ama orjinal radyo ile halledilebilir mi, ekstra birşey araca takmamız gerekir mi ?

Alıntıları Göster
    Biraz sıkıntılı bir iş pirince giderken eldeki bulgurdan olma dikkatli ol çokca

• quote:

Orijinalden alıntı: aemred

zaten bütün teyplerin çıkışı 4x45 watt , iş hoparlörde biter

• usta mekan onerisi olan yok mu en azindan marka onerisi olan yol gostericek olan ?
  • quote:

usta mekan onerisi olan yok mu en azindan marka onerisi olan yol gostericek olan ?
    İyi akşamlar 3 yollu hoparlör dediğiniz halk tabiri ile oval hoparlördür kompenat hoparlöre kıyasla daha çok güç ister 4 kapıyada uygulayacaksanız amfi şarttır ve kapı içlerine montajı olmaz olması için orada işlem yaptırmanız gerekli ve siz bunu istemiyorsunuz

Kapı içlerinizdeki hoparlörler yani kompenatları değiştirebilirsiniz,teybinizin çıkış gücünü araştırın ve buna uygun en kaliteli hoparlörleri almaya özen gösterin.

Ek olarak hangi formatta müzik dinliyorsunuz ? CD,Aux,USB,iPod bağlantısı v.s ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 25 Mart 2014; 0:12:49 >
  • unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    CD, radyo ve USB kullaniyorum. cikis gucunu nasil ogrenebilirim kullanim kilavuzunda yazmiyor ?
  • quote:

CD, radyo ve USB kullaniyorum. cikis gucunu nasil ogrenebilirim kullanim kilavuzunda yazmiyor ?
    Peugeot forumundan araştırırsanız bulabilirsiniz diye düşünüyorum ek olarak ön ve arka kapıların hoparlör çapını da öğrenmeniz iyi olacaktır orjinalliğini bozmamak adına.

Arkaya subwoofer bana soracak olursanız koymayın tek başına subwoofer hiç bir işe yaramaz başınızı ağrıtmaktan başka.

Herkesin zevklerine saygı duyarım fakat benim için kaliteli müzik gümbür gümbür basslı bir sistemden geçmiyor,sahne,müzik detayı ve tiz performansı çok önemli.

Bass müziğin tuzu gibidir az olursa müzikten zevk alamazsınız çok olursa da müziği dinlemek istemezsiniz.

Radyoda sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun frekans kalitesinden dolayı verim alamayabilirsiniz.

USB ve CD'de ise mümkün sürece şarkılarınızı 320 kbps kalitesinde indirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 25 Mart 2014; 0:23:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

İyi akşamlar 3 yollu hoparlör dediğiniz halk tabiri ile oval hoparlördür kompenat hoparlöre kıyasla daha çok güç ister 4 kapıyada uygulayacaksanız amfi şarttır ve kapı içlerine montajı olmaz olması için orada işlem yaptırmanız gerekli ve siz bunu istemiyorsunuz

Kapı içlerinizdeki hoparlörler yani kompenatları değiştirebilirsiniz,teybinizin çıkış gücünü araştırın ve buna uygun en kaliteli hoparlörleri almaya özen gösterin.

Ek olarak hangi formatta müzik dinliyorsunuz ? CD,Aux,USB,iPod bağlantısı v.s ?

ben kendim 2 yollu pioneer taktırdım amfiye gerek olmadı, ben arkadaşa 3 yollu tavsiye ettim daha iyi olacağını düşünerek ama amfi getektiğini bilmiyordum,,, benim taktırdığım 2 yollu olanlar yuvarlak ve ön arka 16 cm , ses kalitesi orijinal olandan çok daha iyi

• unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    genelde youtube dan indirip mp3 formatina ceviriyorum nerden ulasabilirim yuksek kalitelilere ? yardiminiz icin tesekkur ederim mutlaka dikkate alicam sistemi yaptirmadan once arastirmadan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.