Şimdi Ara

Arabamı çizmişler, ne yapmam gerekiyor :((( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
16.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçük bir çocuk yapmamış olabilir. Arabayı bıraktığınız civarda yada yakındaki bir dükkanda kamera mevcut değilse, bunun farkında olan ahlaksızın biri de yapmış olabilir. Ve çocuk süsü vermek amacıyla bu hale getirmiş olabilir.

Kamera mevcutsa incelemeniz lazım.

Benzeri olay benim de başıma geldi. Aracı çok dikkatli (başkasının hakkını yemeyecek şekilde) ve titiz bir şekilde park etmeme rağmen birgün ön kaputu, kapıyı ve tavanı derin bir şekilde çizilmiş buldum. Durumun sıcaklığı ile yapanı yakalayabilseydim (çocuk işi olmadığı bariz belliydi) hem benim için hem de onun için felaket bir şekilde sonuçlanacaktı olay.

Kaskom Autoking ile anlaşmalı olduğu için randevu alıp, mini onarımdan ücretsiz şekilde lokal boya yaptırmak zorunda kalmıştım. Umarım sizin de sorununuz çözülür. Zira can sıkıcı bir durum. Allah beterinden korusun. Yapan kişide çocuk değilse, cezasını,belasını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aysun.ilcihan

dün arabamı böyle buldum. Nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
     Arabamı çizmişler, ne yapmam gerekiyor :(((

iki önceki ramazan ayındaydık ve arabayı sürekli çizilmelerin yanında kaportayı yağlı boyayla sıvamışlar. iftar yakın o sinirle arabayı aldım duvara girdim. sakinleştim. zarar daha ada artmıştı.
    o haliyle kazalı kazalı 1 ay bindim o arabaya bana da ders oldu. daha büyük zararı gördüm çünkü. en azından sağlığın sıhhatim yerindeydi. böyle bir anım var.

şuanki arabamın rengi siyah artık kediler çiziyor. alıştım da artık.

gelelim ne yapablirsiniz.
    güvenlik kamerası varsa az aşağıda yukarıda saati tahmin edip yakalamaya çalışabilirsin.
    polisi arayabilirsin. yakalama ihtimalleri düşük ama başkallarının da böyle arabalarını çiziyorlarsa ve birinde yakalanırlarsa sizin olayda da davalrında eklenir. içlerinde benim arabamında olduğu 12 arabanın lastiğini kesenleri polis bir şekilde yakalamıştı. lasitğin parasını aldım. kısmet bu işler.

çiziğe ne yapabilirsiniz ?
    orjinal ise boyatmayın. araç folyosu ile kaplatın. (araç folyosu kısmı önemli diğer folyoların ömrü düşük ve uzun vadede alttaki boyaya/verniğe sökerken zarar veriyor. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicrea -- 6 Nisan 2016; 4:41:12 >

• aysun.ilcihan A kullanıcısına yanıt
    Polise gidin güvenlk kameralarından tespit etsınler yapanları
  • yeni binalarda kapalı garaj standart olmalı. her gün 100 tane bina dikiyorlar ama ya garaj yapmıyorlar ya da 10 katlı apartmana 3 arabalık garaj yapıyorlar. memleketin sokakları ve insanları şahsen sıfır araba almama sebebi. dümdüz yolda, sokağın en düzgün yerinde duran arabamıza 5-6 sefer sürtüp, 1 kere de çarptılar 1,5 sene içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

yeni binalarda kapalı garaj standart olmalı. her gün 100 tane bina dikiyorlar ama ya garaj yapmıyorlar ya da 10 katlı apartmana 3 arabalık garaj yapıyorlar. memleketin sokakları ve insanları şahsen sıfır araba almama sebebi. dümdüz yolda, sokağın en düzgün yerinde duran arabamıza 5-6 sefer sürtüp, 1 kere de çarptılar 1,5 sene içinde.
    çoçujk i?i gibi duruyo bulursanyz gidin annesini babasyny tokatlayyn :d arabayy satmayy dü?ünüyosanyz boyatmayyn sakyn dursun nazarlyk :D çok sykynty çykyyo sonra ...
    klavye bozulmuş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u9ur10 -- 6 Nisan 2016; 15:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Beddua etmeyelim, çocuk işi gibi duruyor. Geçmiş olsun üzücü maalesef...

Benim de eski aracın bagaj kapağına zarar vermişlerdi.

Arkadaşlar yüzde 100 emin olmamakla birlikte park halindeki aracımın sağ arka çamurluğunun üst bölümünü komşunun iflah olmaz haylaz oğlu ve serseri arkadaşı (10 yaşında) galiba bisikletinin direksiyonu ile vurarak göçertmiş. Boyada ciddi bir sorun yok ama göçük bariz.

Bir yandan şeytan, çocuğu kısıtırıp boğazına sarıl diyor, diğer yandan içimdeki ses usulü ile sözlü olarak durumu açıkla diyor.

Bu zibidi çocuğun ilk vukuatı değil bu ama inkar ediyor.

Sizce nasıl bir yol izlemem lazım?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Temmuz 2017; 22:29:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayni sey benim araba yapilacak cocuk mocuk dinlemem bulursam

• Gecen sene 2 aracimizi boydan boya cizmislerdi. Yer Izmir, Karsiyaka. Bu durumunun onune gecmek icin araci komple seffaf koruma jelatini ile kaplatmak sart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukken biz hiç başkasının arabasını çizmezdik, dokunmazdık bile.ciziklere mini göçüklere alışın derim.takarsaniz iyice soğursunuz araçtan.

• Çocuklara oyun oynayacak yer bıraktıkmı ki bugün bu yapılanı eleştiriyoruz. Çocuk onlar yahu. Arkadaşın arabası gibi benim çocuk ta 5 yaşında almış eline taşı çizmiş bakmış ki beyaz çizgiler oluşuyor devam etmiş aracın kaputu harita gibi olmuştu. Neyseki kendi Arabamıza yapmıştı.

Çocuklara tabiki her aile uyarılarda bulunuyordur. Ama herşey inde detayına girilmezki. Yani ne diyeceğiz çocuğa aman arabaları çizmeyin aynayı kirmayın vs.. saçmalık.

Arkadaşım geçmiş olsun. O çizikler pastayla mastayla kaybolmayacak. Ha azalacaktır biraz ama boyatmadan komple gecmez. Ben kendi arabamı öyle satmıştım alan da bişey dememişti..

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yapabilecekleriniz kısıtlı maalesef hocam. Arabanın bulunduğu konumu gören kamera falan var mı, veyahut görgü tanığı falan?

Çocukla ayrı, ailesiyle ayrı konuşmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Geçmiş olsun, boyasan bir dert boyamasan bir dert.

Çiziklerden dolayı aracın değeri düşer mi bu şekilde kalsa?
  • Bu ne ya!

Geçmiş olsun.

Burada her gördüğüm veled araca dokunuyor.Vallaha bıkkınlık geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless Hardness

Yazıktır yahu. Üzülmeyecek gibi değil ki. Muhtemelen çoluk çocuk işi ama yine de çok üzücü bir durum. Geçmiş olsun. Yapacak pek birşey yok gibi gözüküyor. Kaputu boyatmak istemezseniz, arkadaşların da dediği gibi kalın bir pasta ile olabildiğince düzeltilip bu şekilde binmek mantıklı olacaktır.

Yapan çoluk çocuk da olsa yazık ya. Ahlak yoksunluğunun moda olduğu şu devirde anne-baba faktörü çok önemli. Anne-babanın aynası çocuklar. Ne gördülerse onu yapıyorlar. 90'ların başında daha küçücük çocukken, sokakta yanlışlıkla topa sertçe vurmam sonucu, bir arabanın ön plakasını düşürmüştüm. Arabada nokta çizik yoktu ama plakalığı kırılmış, plakası da yere düşmüştü. Eve gidip anneme söylediğim zaman, benimle aşağı indi arabaya baktı, düşen plakayı elime tutuşturup sahibini bulmamı istedi. Ben daha 7-8 yaşındayken 3-4 apartman gezip kapı kapı zil çaldım ve sahibini bulup plakayı verdim. Sonrasında özür diledim. Sahibi olan amca gülümseyerek benimle aşağı indi, plakayı bir şekilde geri taktı, daha dikkatli oynayın çocuklar dedi ve gitti.

Şimdi ne kadar azdır bunu çocuğunda isteyecek anne-baba.

Bizim nesil sondu şuan vırrak kırrak moda yazık cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han

Yapabilecekleriniz kısıtlı maalesef hocam. Arabanın bulunduğu konumu gören kamera falan var mı, veyahut görgü tanığı falan?

Çocukla ayrı, ailesiyle ayrı konuşmanızı öneririm.

Malesef tam olarak hiçbiri yok hocam ama göçük çok ters bir yerde. Dışarıdan düzeltilmesi oldukça zor. Kaportanın hassas noktasına denk gelmiş.

Çocuklar zaten fırlama. Ailelerini tanıyorum ve iyi insanlar ama çocukları onlara benzemiyor. Bir yandan gözümden sakındığım halde bunun olması ve diğer yanda böyle bir sorumsuzluk. Nasıl bir tutum içinde olmalıyım bilemiyorum.

• Konu başlığına bakınca ufak tefek bir çizik sandım ama resmi görünce verdiğim tepki inanılmazdı has..diye devam ediyor. Bunu kim yaptıysa sağlam sopa istiyor bence.

• denizsesi D kullanıcısına yanıt
    Hocam bence düşer, ben böyle çizikli araba almazdım mesala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam bence düşer, ben böyle çizikli araba almazdım mesala.

Mesela 2012 yılında sıfır aldığım 17 bin kmde kazasız tertemiz aracım var sırf bu insansılar çizdi diye değeri düşecek yani:\
  • denizsesi D kullanıcısına yanıt
    Allah belalarını versin, çok üzüldüm.
  • benim arabada gs plakalı. hayvanın biri yıllar önce eşşek kadar çarpı atmış plakaya hala öyle duruyor. biriside bagaj kapagına ismimi yazmış kazıyarak oda duruyor. zor bu ülkenin insanları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 23 Temmuz 2017; 14:18:27 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.