Şimdi Ara

Arabamın Trafiğe Çıkış Tarihi İle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pek alım satım işiyle uğraşmadığım için bu ruhsat işlerinden pek anlamam.Arabamı 2 sene önce aldım,tüm evraklarını falan o zamanlar halletmiştim.

Araba 1983 model.Trafiğe çıkış tarihi 1998 yazıyor,bu ne anlama geliyor.
    Bu arada plakanın 1-2 rakam öncesini ve sonrasını sorguladım,onlarda 1983 model.Acaba plaka değiştiği içinmi öyle yazıyordur diye düşündüm ruhsatta.

Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların cevabını bekliyorum.Beni bu meraktan kurtarın.

• Eveet,bakalım bu açtığım konuda,merak ettiğim husus hakkında kim bilgilendirici yoarumlar yazmış derken o da nesi.Kimse bişey yazmamış,üstelik imzamda linki bulunan grubumdada bu soruyu sordum,ne gariptirki oradada hiç cevap gelmedi.Demekki forum.donanım,ciddi,bilgilendirici konuların yeri değil.Ben bunu anladım.
  • Aracın son tescil tarihi yazılırdı eskiden. Plaka değişmedikçe de değişmezdi. Plaka değişince son tescil tarihi ile birlikte aynı tarih trafiğe çıkış olarak da yazılırdı.

Ama yeni sistemde artık aracın ilk trafiğe çıkış tarihi yazıyor ve satışla değişmiyor.
  • Bu arada sonradan gördüğüm yorumunuz da çok ilginç olmuş. 10 dakikada tatmin edici cevap istiyorsunuz. Bankaya bile gitseniz paranızla sıra bekliyorsunuz. Burada insanlar hayrına birbirine yardımcı oluyor, bilgiyi paylaşıyor... Olmadı bu...
  • Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Bu arada 10 dakika değil ya.Bi yanlışınız var.2 gün 10 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 13 Mayıs 2009; 16:27:08 >
  • Aracınız Sanırım Doğan veya Şahin. Bir ihtimal taksiden çıkma olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^miHARBİ^^

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Bu arada 10 dakika değil ya.Bi yanlışınız var.2 gün 10 dakika

Haklısınız. Ben sadece saate bakmışım. Daha önce görseydim cevap yazardım.

Aracınızda öncede plaka değişmiştir. Plaka değişince yeni dosya ile yeni trafiğe çıkış tarihi yazmışlardır. Daha bir sene öncesine kadar sistem böyleydi. Ama artık aracın ilk trafiğe çıkış tarihi yazılıyor. Ruhsat emniyette polisler tarafından doldurulmaya başlandığından beri böyle.

Merak edecek bir durum yok. Aracınızın 1998 senesinde nakli yapılmış o kadar.

Bu arada sorunuzu okuyup da bilmeyenlerin cevap yazmaması da bence daha iyi. Sonuçta net ortamında kimin konuya ne kadar hakim olduğunu bilemiyorsunuz. Yanlış bir yorum sizi yanlış şüphelere sevkedebilir.

Kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ediyorum bu bilgilendirici cevabınız için.Aracımın plakasındaki harf serisi 06 yd .Ben yd nin 1-2 rakam öncesini ve sonrasını sorguladım,onlarda 1983 model.Plaka değişmiş olsa sizce daha farklı bir durum olmazmıydı?Bilmiyorum belkide diğer araçlarında 1983 model olması bi tesadüftür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^miHARBİ^^

Teşekkür ediyorum bu bilgilendirici cevabınız için.Aracımın plakasındaki harf serisi 06 yd .Ben yd nin 1-2 rakam öncesini ve sonrasını sorguladım,onlarda 1983 model.Plaka değişmiş olsa sizce daha farklı bir durum olmazmıydı?Bilmiyorum belkide diğer araçlarında 1983 model olması bi tesadüftür.

İki ihtimal var.

Plakanız değişmemiş de olabilir. Sadece tescil belgesi değiştiğinde yeni sahibiyle yeni tescil tarihi ile birlikte yeni trafiğe çıkış tarihi de atılmış olabilir. Eskiden trafiğe çıkış tarihi önemsizdi. Bu yüzden tescil tarihini yazıyorlardı. Zaten muameleci dolduruyordu ruhsatı da. Önemli olan dosyanın tescil tarihiydi.

Plakanız değişmiş de olabilir. Araca modeline uygun çıkma plaka da seçilmiş olabilir... Zira özellikle il değiştiren araçlara nakil geldiği belli olmasın diye bunu yaparlar. O modelin o ildeki orjinal plaka harfi ne ise onu alırlar çıkma olarak.

Ama her halükarda önemsenecek bir mesele değil...

• Beni bu meraktan kurtaran bu bilgilendirici mesaja tekrardan teşekkürler.
  • Ek olarak araç trafikten çekilmiştir ( kaza sebebiyle,bir süre kullanılmayacaktır,galeride uzun süre beklemiştir vs vs) daha sonra trafiğe tekrardan sokarken trafiğe çıkış tarihi o gün atılır.Eğer çok merak ediyorsan bir muameleciye git,onlar ücreti mukabilinde aracın dosyasına emniyetten bakarlar.Aracın geçmişinde kaç el değiştirmiş,ne olmuş,ne gitmiş sana bilgi verirler.
  • ARKADAŞLAR Merhaba benim aracı dün aldım trafiğe ilk çıkış tarihi 09.12.2012 buraya kadar bir sorun yok.Normalde bu aracın ilk muayene tarihi yaklaşık 09.12.2015 değilmidir.Ama araç trafik belgesinde 13.07.2015 yazıyor bu nasıl iş .....acaba bu işte bir dalevere mi var ruhsat sahtemi bir türlü anlayamadım .....yoksa yazan memur mu hatalı sizden bu konuda yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANBABA72

ARKADAŞLAR Merhaba benim aracı dün aldım trafiğe ilk çıkış tarihi 09.12.2012 buraya kadar bir sorun yok.Normalde bu aracın ilk muayene tarihi yaklaşık 09.12.2015 değilmidir.Ama araç trafik belgesinde 13.07.2015 yazıyor bu nasıl iş .....acaba bu işte bir dalevere mi var ruhsat sahtemi bir türlü anlayamadım .....yoksa yazan memur mu hatalı sizden bu konuda yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler

Hocam bu yanılgı yüzünden muayeneyi geçirdiğimi öğrenmem bir trafik cezasına malolmuştu bana.Memura sorduğumda ise yasa gereği sıfır alınan bir aracın muayene süresi aracın trafiğe çıkış tarihinden itibaren değil; aracın üretim tarihi esas alınarak 3 yıl olarak hesaplanıyormuş herhangi bir hata yok yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aslanemre58 A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler .Araç sıfır alınsabile ruhsatta ilk muayene tarihi yazar ve bu hep 3 yıl sonrasıdır diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.