Şimdi Ara

1.3 multijet alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.3 multijet motorlu araç alınır mı motorun ömrü ne kadardır en fazla kaç kilometrede olanı almalıyım vs kullandıysanız biliyorsanız bu motorları biraz bilgi verirseniz sevinirim.Eğer öneriyorsanız alıcam, kronik yağ soğutucu patlatıyormuş bunlarda o yüzden alır almaz yağ soğutucuyu iptal ettiricem.Mazot pahalı ama ben zaten çok kullanmıyorum bir de sakin sürüyorum 80 sabit giderim hep az yakar, tüplü araba almak istemiyorum.Bir de bu 1.3 motorun enjektörü turbosu vs. çok masraflı olur mu ? Buna alternatif önerebileceğiniz turbo benzinli motoru olan şehir içi fazla yakmayan bir araç var mı ? Fiyat olarak 400 450bin bandında olan araçlara bakıyorum bu arada.

• Bi konu içerisinde 400 tane soru var. Al geç çok düşünme, yağ soğutucuyu iptal etmek nasıl mantık bilmiyorum, gerekirse sıfırlarsın bi daha sorun çıkarmaz. Euro 4 1.3 sağlamdır euro5 biraz nazlı ama o da sağlamdır. Sorun yaşatmazlar
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

patlıyor suya yağ karıştırıyor kalorifer peteği radyatör vs. her yeri tıkıyor yağ çok sıkıntılı bir şey o yüzden yağ soğutucuyu iptal ediyorlar, bu arada ince eleyip sık dokumak zorundayım o yüzden fazla soru soruyor olabilirim çünkü bir daha kötü motora sahip bir araç alıp bir dünya masraf etmek istemiyorum.

• Yağ soğutucuyu iptal edince yağ ısınıp buharlaşmıyor mu? Eksiltme yapmaz mı? Ya da nasıl soğutacaksınız yağı?
  • Radarinda hangi araçlar var bilmiyorum ama 1.3multijet motor harika çalışır, Türkiye için az yakar çok kaçmaz ama kaçar, yürür. Hatta yüklü yüksüz iyi yürür, normal bir yurdum insanını keser , her ihtiyacını karşılar.

Öte yandan yağ soğutucu için diyeceğim şey ise şu,
    Diyelim ki aldın aracını. Gidiyorsun temel bakım olarak yağ ve filtre bakımlarını yaptırıyoruz ya işte o ara antifriz ve yağ soğutucuyu da değiştiriyorsun. Sonrasında her 5yil/100bin km'de bir yağ soğutucu ile beraber antifriz değiştiriyorsun. Tertemiz keyfine bakıyorsun.
  • Piyasadaki en iyi motor bence.
    Hem vergisi az hem de bakımları uygun.

Az yakiyor basinca gidiyor. Dizeller arasinda rn sorunsuzu denilebilir.
  • Euro 4 Linea 7,5 yıl 150.000 km kadar kullandım. (133.000 den 285.000 e kadar)
    Bence bakımlı olduğu konusunda tereddüt yoksa, enjektör ve turbo masrafı için 70-80 bin TL uygun fiyata alabiliyorsanız 300-400 bin kilometrelerde alınabilir diye düşünüyorum.
    Ben yağ soğutucusu problemi hiç yaşamadım. Antifriz düzenli şekilde değiştirildi, orijinal antifriz uygun karışımda konuldu.
    Gerçekten 80-85 km hızlarda gidebilecek iseniz vites oranı da düşünüldüğünde çok ekonomik seyahat edebilirsiniz.
    Takip ettiğim kadarıyla Euro 4 sağlamlıkta en iyisi enjektör tamiri mümkün fiyatları uygun. Euro 5 lerin enjektör tamirinin randıman vermediği konuşuluyordu, Euro 6 konusunda maalesef sağlamlık anlamında bilgim yok. En ekonomiği Euro 6 olanlar diye biliyorum. Turbo anlamında özellikle çabuk arızalandığına ilişkin bir duyumum, gözlemim olmadı.
    Yakıta gelirsek Lineadan sonra 1.6 benzin/lpg tam otomatik vitesli Egeaya geçtim hem düz yolda daha iyi gidiyor hem de şehir içi şehir dışı farketmeksizin daha az yakıyorum. Sadece 1.3 multijet yokuşta gidiş konusunda kafa kafaya gibi.
    O fiyata nasıl araçlar denk geliyor bilmiyorum ama donanım olarak en baz paketi almamanız daha iyi olur.
    Benim en büyük rahatsızlığın kısa vites oranları sebebiyle 110-120-140 kmler gibi hız arttıkça motor sesinin dayanılmaz artmasıydı. Bir de kışın dizel motorun ısınmaması beni bezdirdi.
    Muhtemelen son dizel aracımdı. Bidaha dizel araç alacağımı zannetmiyorum.

• Tr şartlarına daha uygun bir motor yok. Kafanız çok rahat eder gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

• Bunun yerine lpg li araç daha iyi. Ben 130 bin km kullandım bir daha tövbe.
  • Yağ soğutucu iptal edilirse yağ sıcaklığı 140 150 derece civarına çıkar. Yağ Özelliğini kaybeder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 4 Ekim 2023; 9:50:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.