Şimdi Ara

A101 de satılan Lastik fitili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A101 de satılan Lastik fitil setinden aldım. 40 TL .

Lastiğe Alçıpan vidası girmiş.

Önce würth kutusundaki solüsyon ile( bulaşık deterjanı ve toz şeker su karışımı) çiviyi buldum.

Daha sonra aracı krikoya aldım.

Çiviyi tornavida ile söktüm.

Deliğe matkap ağızlı aparat ile sok çıkar yaparak deliği büyüttüm.

Lastiğin havası indikten sonra yapışkan solüsyonu deliğe sıktım .

Fitil aparatına fitili takıp delikten içeri soktum

Daha sonra benzinlikteki pompayı devamlı hava verme konumuna alıp lastiği 20 psi şişirdim.

Fitili az bir kısmı dışarıda kalacak şekilde içeri ittim.

Biraz bekledikten sonra aparatı çıkardım.

Lastiğe 32 psi hava bastım. İşlem bukadar.

Kalan kısmı isteyen falçata ile kesebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boş yorum yazanlara cevap yazıyorum. Bayramda seyranda Allah'ın dağında lastiğin patladığında stepnen yoksa yada takmak işe uğraşmak istemeyen için çözüm yazdım.
    Yok o olur yok bu olur yok paslanır yok tel kırılır. Kamyonlar Avrupa'da bile kaplama yapıyor. Teller kırılmıyor 10 yıl aynı lastik bu fitil Lemi kırılacak. Kaldı ki yanaktaki telin kırılmaması önemli.
    Geçelim 18 tonluk loader e şantiyede fitil atıyordum böyle 4 sene kullandığım lastik oldu kimse boş yapmasın makinenin tek lastiğine 4.5 ton kepçenin boş kovası olduğu halde yük geliyordu.

Burada yama fitil kıyaslaması yapmıyorum kaldı ki bulursan Allah'ın dağında lastikçi git yama yaptır...

Forumda ne boş adam var ya biz insanlara fikir sunalım paylaşalım derdindeyiz heriflerin kafa laf sokma bilgiçlik taslama derdi. Açın sizde konu paylaşın engin bilginizi. Hoş birşey biliyor musunuz oda muamma
  • fitil lastige zararlidir, gecici cozumdur icten yama yapilmasi gerekir.

• Fitil lastik butunlugunu bozar. Icindeki telleri kirar. Mukavemeti dusurur. Icten yama sadece balansi bozaro da yama sobrasi duzeltilir.

• Olur ama geçici çözüm için. Daha sonra iç taraftan mantar yama daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fitil yama atabilirsiniz hiçbir sıkıntı olmaz.Yıllardır kulllanıyorum. Dışarıda kalan fazlasını makas ile kesin.

• Boş yorum yazanlara cevap yazıyorum. Bayramda seyranda Allah'ın dağında lastiğin patladığında stepnen yoksa yada takmak işe uğraşmak istemeyen için çözüm yazdım.
    Yok o olur yok bu olur yok paslanır yok tel kırılır. Kamyonlar Avrupa'da bile kaplama yapıyor. Teller kırılmıyor 10 yıl aynı lastik bu fitil Lemi kırılacak. Kaldı ki yanaktaki telin kırılmaması önemli.
    Geçelim 18 tonluk loader e şantiyede fitil atıyordum böyle 4 sene kullandığım lastik oldu kimse boş yapmasın makinenin tek lastiğine 4.5 ton kepçenin boş kovası olduğu halde yük geliyordu.

Burada yama fitil kıyaslaması yapmıyorum kaldı ki bulursan Allah'ın dağında lastikçi git yama yaptır...

Forumda ne boş adam var ya biz insanlara fikir sunalım paylaşalım derdindeyiz heriflerin kafa laf sokma bilgiçlik taslama derdi. Açın sizde konu paylaşın engin bilginizi. Hoş birşey biliyor musunuz oda muamma

• oturduğum apartmanın altında yeni dükkan açtılar

sadece 6 ay tadilatı sürdü. bu süre zarfında çalışan işçiler,, çıkan çivi ve vidaları sürekli otoparka attılar.

bu yüzden 4 defa vida girdi lastiğe. her seferinde de lastikçi bu şekilde fitil yama attı. sök tak yama 80 ila 150 TL arası para aldılar. şimdi gitsem 200 isteyecek belki de

bu şekilde hallediliyorsa 40 TL bedava şahsen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Ankarada yaşıyorum, 5 yılda üç kez tekerim patladı, ikisinde lastikçi fitil attı, sonra içim rahat etmedi geniş zamanda gidip lastiğe yama yaptırdım, lastiği de birdahaki sezonda değiştirdim, üçüncü yanağa yakın patladığı için mecbur yanak yaması yapıldı. Hepsinde de benden normal yama parası alındı, acil zamana denk geldiği için ve sanayici esnafının eline düştüğüm için kaderime razı geldim. Ben de dün bu yamayı a101 den aldım, birdahaki patlamada fitili atarım, geniş bir zamanda da götürür yaptırırım, belki de hiç yaptırmam sezon sonuna kadar kullanırım. Benim gibi pimpirikli adam zaten yamalı lastiği ilk fırsatta değiştirir, benim için lastik ha fitil olmuş ha yama olmuş çok farklı değil. Mantar yama olayı hariç. Yü,de 90 ı yamyam sanayici esnafına beni bir şey yarım metre de uzaklaştırsa güzel icattır.
    Bir de bana göre lastiğin patlayan kısmı bütünlüğün korunması açısında fazla genişletilmemeli, hatta bence hiç genişletilmemeli, genişletmek için kullanılan aletin üzerinde yapıştırıcı sürülerek lastiğe nüfuz etmesi iiçin bir kez ileri geri yapılması yeterli olur diye düşünüyorum. Genişletilmemeli ki fitil sonra hava kaçırmasın, mümkün oldukça fitil sıkı kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faruk3737 -- 2 Temmuz 2023; 20:36:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Köpük + Pompa ile güzel bir kit olabilir. Stepne taşımak yerine böyle bir kit yapmayı düşünüyorum bende. Uzun vadede fitil kullanımı zararlı olabilir ama dağ başında hayat kurtarır. Eğer bulabilirsem yarın bende alayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.