ilk olarak kardeşim geçmiş olsun. Bu arabanın yedek anahtarları falan yok mu ya kaskoyu direk aracımızı caldılar diyip gececektiniz. ve arayanın numrası belli mi değil mi bu arada araç çalındıktan sonra baban ne yapmış direk 155 aramamış mı??? izmir küçük şehir değil mobeselerden yine ortaya çıkar. araban baban ifadeyi böyle verdi ise polislere pek üstüne düşmezler anahtarı sen vermişin cart curt diye agız yapar polis milleti ( benim aracıma vurmuslardı kaçmışlardı gecen yaz. aradım polisleri geldi polisler saat gece 2-3 gibiydi. aracımda sigorta yoktu vurana bulun diyorum ben ne yapcem kardeş onu söyle diyo. sen karakola gidersen sigortan yok diye sana ceza yazarım falan demişlerdi gece gece. polis demicem dövcektim uyuz oldum o kadar. gittik servise 900 tl gibi bi miktar cepimden cıktı kendi yaptırdım ne vuran bulundu nede polisler bişi yaptı ondan kardeş arabam calındı diyip geccektin direk böyle anahtarı verdimde cart oldu curt oldu demicektin hata yapmışın umarım aracın bulunur geçmiş olsun ucuz bir arabada değilmiş.
öncelikle geçmiş olsun,dualarımız sizinle.inşaallah aracınız kısa zamansa bulunur. bence gezip bi yerlere bırakmışlardır. aklıma şimdi geldi.yakıt alrken plakalar petrolcülerde kayıt ediliyor.aracı plaka değişmeden kullanıyorlarsa mutlaka kayıda girmiştir.o yöndede bi araştırma yapsanız,en azından aracın ne zaman nerede olduğu+mobeseden sürücü rahatlıkla bulunur.
quote:
Orijinalden alıntı: kiboneburhan
kaskosu var arabamızın ama ödemeyecğini bildirmiş. Arabamızı satmaya karar verip internet sitesine koyduk. Adam babamla görüşüyor telde. sonra arabaya bakmaya geliyor. Amca diyor bi çalıştırayım arabayı diyor. kapı açık yanında babam adam arabayı çalıştırıyor ve gaza bastığı gibi kapı açık bir şekilde gidiyor. olay bundan ibaret. şimdi sigorta şirketi ödeme yapmayacağını bildirdi.
hocam kasko sirketini aradığınızda araba plakası vs. belirtmişmiydiniz. belirtmediyseniz darp raporu felan alsanız çok geç olmadıysa tabii.yada bıcak cekti vs vs.
hep aklımdaydı ama sımdı kesın kararımı verdım yarın ılk ıs megane2 aracımın anahtarından yedek yaptırıcam kasko olsa bıle bır anlık anahtarı kaptırdıgımızda odemıyorsa hep yedek anahtarla dolasıcam aracın ıkı anahtarınıda guvenlı bıryerde (hırsızın bulamadıgı) saklıyacam.... ınternette buldum ama bana daha yakın olan safa hastahanesının oradakıne gıdecem 150 tl ye yapıyorlar belkı 125 ındırırım....
çok geçmiş olsun kardeşim.inşallah araba en kısa sürede bulunur.içime dert oluyor böyle konular,çok üzülüyorum.Allah yardımcınız olsun.dualarımız sizinle.
E kardesim keske baban ceketimin cebinden anahtari caldilar deseymis kasko oder o sekilde. Gecmis olsun, talih bu ya kimi kasko yapmaz aracini toz degmez, kimi de kaskoya tonla para verir verdigiyle kalir.. Allah bilir adam ozel numaradan aramistir sizide ya da gecici hat gibi biseyden.. Bu arada polis hicbirsey yapmaz calinti icin, sadece surda tuglalarin uzerinde bir haftadir duran bi araba var diye ihbar gelirse gider ona bakar. Bizzat izmiri, sanayi koselerini aramanizi oneririm. Bir de sanayide fln oranin hirsizlari bellidir, bikac kisiye sorun onlar yonlendirir, hirsiz basina soylersiniz arac bu bu diye, arar sorar onlardaysa ucret mukabilinde iade edebilirler.
İzmir'deki sanayi sitelerini çıkmacı tarzı yerleri bi dolaşın bence.
quote:
Orijinalden alıntı: kjj
hep aklımdaydı ama sımdı kesın kararımı verdım yarın ılk ıs megane2 aracımın anahtarından yedek yaptırıcam kasko olsa bıle bır anlık anahtarı kaptırdıgımızda odemıyorsa hep yedek anahtarla dolasıcam aracın ıkı anahtarınıda guvenlı bıryerde (hırsızın bulamadıgı) saklıyacam.... ınternette buldum ama bana daha yakın olan safa hastahanesının oradakıne gıdecem 150 tl ye yapıyorlar belkı 125 ındırırım....
Sence senin anahtardan bir tane yapan bir tane daha yapamaz mi? Uyaniklik yapim derken aracini kaptirma da.. Ayrica kasko ayrintilarinda hersey elirtiliyor. En uc noktada odeme yapmalari sizin anahtari arac uzerinde unutup caldirmanizda %60 kadar odeme yapiyorlar. Evden calarsa hepsini oduyor. Policede bunlar tektek belirtilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Krandei
quote:
Orijinalden alıntı: kjj
Sence senin anahtardan bir tane yapan bir tane daha yapamaz mi? Uyaniklik yapim derken aracini kaptirma da.. Ayrica kasko ayrintilarinda hersey elirtiliyor. En uc noktada odeme yapmalari sizin anahtari arac uzerinde unutup caldirmanizda %60 kadar odeme yapiyorlar. Evden calarsa hepsini oduyor. Policede bunlar tektek belirtilir.
yorumun ıcın tesekkurler dostum anahtarcı yapmak ıstedıkten sonra gunde 10 tane arac anahtarı gecıyor elıne mesela benım yaptıgım ıste musterıler hala ıkılı ılıskılere guvenmek ıstıyorlar benı tanımadan telefonda kredı kartlarının numaralarını soyluyorlar maıl order yapmaya usenıyorlar sımdı ben 13 yıldır bu ısı yapıyorum son 5 yıldırda maıl order var ama hala eskı duzen telefondan kredıkartı numaraları alıyorum.....yanı anahtarcı 25 bın lıra ıcın bu ısı yapmaz yapsada bıle bende yedek orjınal anahtar oldugu sure ıcınde bır sıkıntı yok cunkı kotu bır nıyetle yapmıyorum kaskonun odememek ıcın yaptıgı hamlelere onceden hazırlık ve tebbır dıyelım...
yapanların Allah belasını versin,insallah bulunur kardesim,yahu ne kadar cok hırsızlık vakası var anlamıyorum..
az önce diğer başlıkta benzeri bir olay vardı orada sevindik ama inşallah bu arkadaşın aracı da bulunur buna da seviniriz
diğer başlıkta da yazdım kasko şartlarını kimse okumadığı için bilmeyen çok oluyor ,kasko şirketleri belli şartların dışında ödeme yapmıyorlar ,ama bence bu biraz farklı bir olay
şirketler bu tür durumları şüpheli görüyorlar ,yani kendileri çalmış gibi gösterip para mı almaya çalışıyor cinsinden
şahitleriniz varsa belli olmaz sigorta şirketi mahkemeye verilir ve ispatlanırsa bir ihtimal var gibi geliyor
tabi inşallah bu aşamaya bile gelmeden araç bulunurda yine seviniriz
konuyla ilgili olarak bir şey aklıma geldi
geçtiğimiz aylarda bende aracımı satmak için ilan vermiştim ve mecburen oraya cep telefonu numaramı yazmıştım ,o tarihten sonra aracı satıp ilanı kaldırdığım halde çokça tanımadığım numaralardan aranmaya başladım ,tam bende bundan şüphelenmeye başlamıştım
konuyla çok ilgisi yok ama yine de satış ilanı veren arkadaşlar dikkatli olsun diyorum sanki birileri o araçları ve telefon numaralarını alıp art niyetli işler peşine düşüyor gibi
daha dün 0030 lu bir yabancı bir numara aramış biraz araştırdım galiba yunanistan dan aranmış ,bunun dışında yurtiçinden de sürekli bilmediğim ama muhtemelen art niyetli olabilecek telefonlar çaldırıp kapatıyor
nasıl olsa karşıdakinin telefon numarası görünüyor diye güvenmeyin çünkü piyasada binlerce sahte kimlikle alınmış sim kart ve numara olduğu söyleniyor
bulunur umudunda olduğum için şimdilik geçmiş olsun diyeyim ama ben umutluyum Allah sabır versin
quote:
Orijinalden alıntı: kiboneburhan
internet adresinin linkini vermemde sakınca var mı arkadaşlar. Cevap verirseniz sevinirim
ver gitsin ya, ne sakınca olacak, hatta şu ilk mesajını bir güzel düzenle, aracının fotolarını falan ekle, aracın belirgin özelliklerini yaz, dikkat çekici olsun, hem konu sürekli güncel kalır böylece, belki yardımcı olan birileri çıkar.
geçmiş olsun arkadaşım inşallah bulunur kısa sürede
Vatandaşın birinin dükkanında - masasından arabanın anahtarını çalıp - arabayı götürmüşlerdi. Kasko parayı ödememişti. Siz de ihmal olursa kasko parayı vermiyor - gasp ya da eve girilen hırsızlıklarda v.s ödüyor.
Bazen hırsızlar araç sahibiyle tekrar irtibata geçip - atıyorum 15 bin tl ver , arabanı şurdan al da diyebiliyorlar. İstanbulda çokça duydum bu tarz araçları geri alanları - ama hırsıza ne kadar güvenilir o da ayrı..
En iyi ihtimalle - gezer gezer , bir yere vururlarsa bırakırlar bir köşeye. ya da Arabayı parçalayıp - satabilirler
Çok geçmiş olsun Bende Buca'dayım, numaranızı kaydettim eğer görürsem mutlaka haber vericem. Bu arada Karabağlardaki sanayiye gidip bir sorun olmazsa
kardeşim öncelikle geçmiş olsun tüm yorumları okumadım ama sana şunu söyleyeyim karakola gidip şikayetçi olun emniyeti suistimal (güveni kötüye kullanma) yoluyla dolandırıldığınızı bildirin ve aracınıza bir tutanak tutulsun sonra kasko şirketiyle görüşün olmazsa (full kasko ise) kasko şirketini mahkemeye verin inşallah bi çözüm olur
geçmiş olsun inşallah bulursunuz yazık günah ya hiç vicdan yok insanlar o arabaları almak için neler çekiyor, şerefsizin biri geliyor
bence gidin oto çıkma parçaları satanlara arabam çalındı flan demeden. (misal motor bloğu arıyoruz kaput arıyoruz diyin. bulmanız kolay olur diye düşünüyorum)