Şimdi Ara

Arabanın Altını Vurduk İyi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kartel alamancı rep gurubu değil miydi yahu?

Herkes delindiginden bahsedince, dedim ne oluyor.

Bir de karter var ama o başka herhalde;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poison of darkness

Hocam karteli delidirdigini sanmıyorum kolay kolay delinmez kartel.ben 2004 palioda yolda 90 km hızla giderken su birikintisi diye bi çukura girip delmiştim.fakat o kadar sert girmiştim ki araba 10 m gitti stop etti araba ne kontak yiyo ne başka bişey sonra servisi aradık anlattık böyle böyle diye adam hareket sensorü çıkmış nasıl çukura girdin felan dedi bizde arabayı çektirmiştik.kartel sensor çekici derken 3000 tl yalan oldumuştu :)

İnsallah oyledir karter delindiyse yatak sarma bilmem ne basim cok agriyacak of.
  • Ben peugeot 406 ile havaalani acik otoparkinda (sabiha gokcen) park yerlerini ayiran iki sira demirlerin uzerinden gectim. Yetmedi bir hafta sonra umraniyede bir yerde kaldirimin alcak yerini iskalayip 40 cm kaldirimdan asagiya indim, ki bu bana kaldirima park etmemeyi ogretti. Aracta gram hasar olmadi cizik vs vardi. Simdiki araclar cok nazik, hemen inciniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

Ben peugeot 406 ile havaalani acik otoparkinda (sabiha gokcen) park yerlerini ayiran iki sira demirlerin uzerinden gectim. Yetmedi bir hafta sonra umraniyede bir yerde kaldirimin alcak yerini iskalayip 40 cm kaldirimdan asagiya indim, ki bu bana kaldirima park etmemeyi ogretti. Aracta gram hasar olmadi cizik vs vardi. Simdiki araclar cok nazik, hemen inciniyor.

90 km hızla çukura gir ben senin 406 yı o zaman göreyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

A-) kartelde delik varsa zaten bir gecede bütün yağ yola boşalır ve yağ ışığını direk yakar

B-) yağ çubuğu bir diş gösteriyorsa o zaman da epey yağ var demektir, yağ ışığı da yanmaz motor da zarar görmez

C-) yağ eksikliğinden ötürü hiçbir motor ne STOP eder ne de HARARET

sizin aracınızın başka bir sorunu var, kartele fazla odaklanmayın

yağ eksikliğinden dolayı motor hararette yapar stop da eder. bundan 1 hafta önce arabanın yağı eksilmiş bi yerde delik felan varmış heralde araba ışıklarda stop etti tekrar çalıştırdım sonra araba hararet yaptı şans eseri arabanın yağ kaçırdıgını gördüm. araba motor contasını yakmış eğer motoru birdaha çalıştırsaydım heralde motoru elime alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

kasko sadece tarfik kazasında hasarı öder.(alkol varsa ehliyet yoksa ödemez)

Araba olduğu yerde dursun yağ yoksa yağ lambasına güvenmeyin sonuçta kul yapımı kablo kopuk switch bozuk lamba patlak olabilir yağ yoktur ama lamba yanmaz

Alakası yok.Herşeyi yaparlar.Hasarsızlığını düşürürler bir daha ki dönemde masrafına göre senden daha çok para alırlar.Sürtersende kaskodan yaptırabilirsin çizersende.

haa tamam ben yazıyı okumamışım tam aracı sürtünce ses yapmış o zaman ödemesi gerekir fakat hasarsızlığı bozup misli ile geri alır.veya iyi bir şirket değilse kardeşim karteri delmişsin neden yol yapıyorsun bile bile diyip sorun çıkarabilirler

Aynen öyle hasarsızlığın bozulmasındansa sanayide yaptırmak daha iyi olur bence.Bir de başka şirkette yaptırırım diye birşey yok hepsi birbirinden haberdar.

• quote:

quote:

Ben peugeot 406 ile havaalani acik otoparkinda (sabiha gokcen) park yerlerini ayiran iki sira demirlerin uzerinden gectim. Yetmedi bir hafta sonra umraniyede bir yerde kaldirimin alcak yerini iskalayip 40 cm kaldirimdan asagiya indim, ki bu bana kaldirima park etmemeyi ogretti. Aracta gram hasar olmadi cizik vs vardi. Simdiki araclar cok nazik, hemen inciniyor.

Oncelikle sana gecmis olsun. Gercekten uzuldum. Bir anlik olay yuzunden cok cani sikiliyor insanin...
    Benim olayda,
    Eski 406im diyim once :) cok zaman, tas toprak santiye yollarinda agir malzeme tasidik. O arabanin neler cektigini bilen bilir. Apronda hizimiz alip, toprak yola dogru ucuyorduk o yerden kesilme anini yasamak icin. Cok vurduk cok surttuk. Emin ol.

Edit: İmla hatalari duzeltilmeye calisildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelian -- 5 Şubat 2012; 0:19:55 >

• quote:

quote:

quote:

Oncelikle sana gecmis olsun. Gercekten uzuldum. Bir anlik olay yuzunden cok cani sikiliyor insanin...
    Benim olayda,
    Eski 406im diyim once :) cok zaman, tas toprak santiye yollarinda agir malzeme tasidik. O arabanin neler cektigini bilen bilir. Apronda hizimiz alip, toprak yola dogru ucuyorduk o yerden kesilme anini yasamak icin. Cok vurduk cok surttuk. Emin ol.

Edit: İmla hatalari duzeltilmeye calisildi.

Saol dostum teşekkür ederim :)
    hocam dediğin gibi bir anlık olayda baya bir mevla gidebiliyor.

Şu ana kadar gördüğüm en sağlam alt bi önceki kasa corollada ama arabnın altı hergün garaja girerken sürtüyor ama yine bişe olmuyor ilk başta sürtükten hemen sonra çok felaket bi balata kokusu geliyordu ama şimdi oda gelmiyo :)

• quote:

Orijinalden alıntı: konix

quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

A-) kartelde delik varsa zaten bir gecede bütün yağ yola boşalır ve yağ ışığını direk yakar

B-) yağ çubuğu bir diş gösteriyorsa o zaman da epey yağ var demektir, yağ ışığı da yanmaz motor da zarar görmez

C-) yağ eksikliğinden ötürü hiçbir motor ne STOP eder ne de HARARET

sizin aracınızın başka bir sorunu var, kartele fazla odaklanmayın

yağ eksikliğinden dolayı motor hararette yapar stop da eder. bundan 1 hafta önce arabanın yağı eksilmiş bi yerde delik felan varmış heralde araba ışıklarda stop etti tekrar çalıştırdım sonra araba hararet yaptı şans eseri arabanın yağ kaçırdıgını gördüm. araba motor contasını yakmış eğer motoru birdaha çalıştırsaydım heralde motoru elime alırdım.

Ben motorun yag eksiltmesinden bahsediyorum yagini bitirmesinden degil. Motor yagdan oturu stop edecekse veya hararet yapacaksa once ikaz isigini yakar, o zaman da yag cubugunda yag filan goremezsin

Yukari olayda yag bitirme yok , yag eksiltme var, en azindan ben oyle anladim

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Kartel alamancı rep gurubu değil miydi yahu?

• geçenlerde bende aynı sorunu yaşadım. Gün içinde farklı farklı yerlere gittim. en son gittiği yerde bir süre kaldım. sonra arabaya gidip çalıştırdım birde ne göreyim yağ lambası yanıyor ve sönmüyor. Arkadaşın arabasında 1 litre yağ vardı onu koydum lamba söndü bu arada saat gece 1 yola devam ettim 1500 deviri geçmedim 3-4 km sonra benzinliğe girdim 1 litre daha yağ aldım. Bir baktım ki araba alttan yağ damlatıyor hava -10 derece bu arada. Dedim heralde ben karteri patlattım. Arabayı attım benzinliğe eve taksiyle gittim. İçim hiç rahat değildi sabaha kadar acaba noldu inş masraf açmaz diye hiç uyumadım. Sabah babamıda aldım yanıma çekici ile çektirdik servise... Sonuç eksantrik keçesi yerinden çıkmış... Allahtan korktuğum olmadı ve Yağ lambası yanarken aracı yerinden oynatmamam hatta hemen stop etmemde motora zarar vermemi engelledi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 5 Şubat 2012; 1:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

eğer bu tip hasarı kasko ödüyorsa bence ilk iş çaktırmadan kaskonuzu yaptırın, sonra servise çekersiniz. bir arkadaşım kaskosuz aracının ön camı kırılınca kasko yaptırıp camı kaskoya yaptırmıştı.

peki içinize siniyomu böyle bişey gece rahat uyuyabilecekmisiniz

Hocam kasko zaten bugünler için yok mu?

Araca verdiğim zararları karşılasın diye yaptırmıyor muyuz?
  • Geçmiş olsun Mahmut. Aracın durduğu yere yağ akmıştr, keşke onu fark etmiş olsaydın, böyle olmazdı. İnşallah ciddi bir sorun çıkmaz.
  • Evvela büyük geçmiş olsun. keşke aracınızda yağ olmadığını fark ettiğiniz an yerinden hiç oynatmasaydınız. Eğer ustaya gösterecekseniz hiç çalıştırdım hareket ettim falan demeyin bırakın usta fark etsin değilse çıkar için ek masraf çıkartabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Kartel alamancı rep gurubu değil miydi yahu?

Herkes delindiginden bahsedince, dedim ne oluyor.

Bir de karter var ama o başka herhalde;)

Tam ben yazacaktım benden önce davranılmış

Arkadaşlar kartel değil "Karter"dir onun doğrusu.

Herkes ısrarla "Kartel" yazmış, dayanamadım

Konuyu açan arkadaşa : eğer takır tukur ses geldiyse yukarıda arkadaşların yazdığı gibi yatak sarma durumu olabilir, bence arabayı o halde daha fazla yürütmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: onrkrtc

quote:

quote:

eğer bu tip hasarı kasko ödüyorsa bence ilk iş çaktırmadan kaskonuzu yaptırın, sonra servise çekersiniz. bir arkadaşım kaskosuz aracının ön camı kırılınca kasko yaptırıp camı kaskoya yaptırmıştı.

tamam doğru ama kaskonuz yokken böyle bişey başınıza geliyo hemen kasko yaptırıyosunuz ve bundan kaskonun haberi yok hem ahlaki olarak doğru bişey değil hemde kasko bunu öğrenirse yapacaklarını düşünün

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamam doğru ama kaskonuz yokken böyle bişey başınıza geliyo hemen kasko yaptırıyosunuz ve bundan kaskonun haberi yok hem ahlaki olarak doğru bişey değil hemde kasko bunu öğrenirse yapacaklarını düşünün

bu dünyada o kadar "üç kağıt, dalavere" dönerken, bir cam kaskosu için bu kadar yorum fazla ve gereksiz değil mi?
    abartılacak üzerine cümleler kurulacak kadar ahlaki bir ayıp söz konusu değil diye düşünüyorum...

o siğortacılar millete neler çektiriyor, neler yapıyor. düşündüğümüzde onlarda pek ahlaklı sayılmazlar...
    sonuçta; almış olduğunuz hizmeti bedava yapmıyorlar. hizmet alma karşılığı bir ödeme mevcut.

bence haksız kazanç sayılmaz "bedel ödenmiş-hizmet alınmış..." yada "hizmet almak için-bedel ödenmiş..."

neyse...siz yapmazsınız, olur biter...

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

quote:

quote:

quote:

bu dünyada o kadar "üç kağıt, dalavere" dönerken, bir cam kaskosu için bu kadar yorum fazla ve gereksiz değil mi?
    abartılacak üzerine cümleler kurulacak kadar ahlaki bir ayıp söz konusu değil diye düşünüyorum...

o siğortacılar millete neler çektiriyor, neler yapıyor. düşündüğümüzde onlarda pek ahlaklı sayılmazlar...
    sonuçta; almış olduğunuz hizmeti bedava yapmıyorlar. hizmet alma karşılığı bir ödeme mevcut.

bence haksız kazanç sayılmaz "bedel ödenmiş-hizmet alınmış..." yada "hizmet almak için-bedel ödenmiş..."

neyse...siz yapmazsınız, olur biter...

kişiye kalmış bişey tabiki iyi günler

• hocam biz sağa dönerken çukuru fark etmeyip arabayı 1 mer yüsemlikten 4 teker üstüne düşürmüştük allahtan bir sorun çıkarmadı
    inşalah büyük bir sorun çıkarmaz
  • hocam karter koruması vardır aracında yani delinmesi cok ebes bi durum olur. Benim broadwayle bi zamanlar yolun ortasındaki kaya parcasının ustunden zıplamıstım bildigin arabanın önü kalkmıstı korumaya vurunca neyse bişey olmamıstı koruma biraz yamuldu okadar. Böyle ufak bişeyden opel astra gibi pahalı bi aracın zarar görmesi tuhaf renault gibi torpido lambasını bile koymayan bi şirket karter korumasını kesinlikle koyuyorsa opelde koymustur herhalde....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.