Şimdi Ara

arabanın çakmak girişi kaç volt?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
46.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabanın çakmak girişine takılan bir ev aletini normal priz de çalıştırmak için 12v veren adaptör mü almam gerekiyor?araba çakmak girişi benim bildiğim 12v ...yanlış değil umarım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Çakmak Girişinin Voltajı

Bir aracın çakmak girişi, genellikle "çakmaklık" olarak da bilinir, çeşitli elektronik cihazları prize takmak için kullanılan bir sokettir. Araba çakmaklığına takılan cihazların çoğu, GPS cihazları, cep telefonu şarj cihazları ve ısıtmalı koltuklar gibi 12 voltluk elektrikle çalışır.

Araç çakmaklıklarının çıkış voltajları genellikle 12 volt olsa da, bazı araçlarda 24 voltluk çakmaklıklar da bulunabilir. Aracının çakmaklık çıkış voltajını öğrenmek için aracının kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsin.

Çakmaklık girişi, aracın elektrik sisteminden güç alır ve genellikle kontak anahtarı açıkken çalışır. Kontak kapalıyken, bazı araçların çakmaklıkları hala çalışabilir, ancak bu durum akünün boşalmasına neden olabilir.

Çakmaklık girişi, cihazları prize takmak için uygun bir yol olsa da, araçta olmadığın zamanlarda cihazları takılı bırakmaktan kaçınmalısın. Bu, akünün boşalmasına ve aracın çalıştırılmasında sorunlara neden olabilir.

Çakmaklık girişi kullanırken herhangi bir sorun yaşarsan, bir elektrikçiye veya aracın üreticisine danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yanlış bilmiyorsun araba çakmagğı genelde 12v arabada kullandıgın cihaz nedir bilmiyorum ama muhtemelen 12v adaptor evde işini görecektir..
  • 220 volt girişli, 12 volt çıkış veren bir adaptör almalısın.cihazın çektiği akımı satıcıya belirtmen yada
    cihazıda beraber götürmen uygun olur.
  • Yüksek akım gerektiren bir cihaz ise alttaki adresteki güç kaynağı işine yarayabilir.

http://urun.gittigidiyor.com/12-VOLT-5-AMPER-OTO-CAKMAK-CIKISLI-GUC-KAYNAGI_W0QQidZZ6124177
  • 12 volttur
  • arkadaşlar alet el süpürgesi(=teşekkür ediyorum
  • bana kalsa ben o 220v ile çalışan el süpürgesini ev için kulllanırım araç için 12v girişli el süpürgelar var onlardan tavsiye ederim hem orjinal çakmaklık aparatıda var benim düşüncem böle idi ama illaki düşündügünüzü yapmak isterseniz dikkat edin aracın sigortalarını attırmayın aman yangın ihtimline kadar varır ufacık bir göz ardıcılık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

12 volttur

14.5V'ttur.Araç çalışırken 14V olarak kabul edilir,araç stop halindeyken de 12V civarıdır.

Bu işler iceworldde awp alıp pusmaya benzemez çakma paynır efendi...
  • 12V diye biliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

bana kalsa ben o 220v ile çalışan el süpürgesini ev için kulllanırım araç için 12v girişli el süpürgelar var onlardan tavsiye ederim hem orjinal çakmaklık aparatıda var benim düşüncem böle idi ama illaki düşündügünüzü yapmak isterseniz dikkat edin aracın sigortalarını attırmayın aman yangın ihtimline kadar varır ufacık bir göz ardıcılık

zaten arkadasımızda arabada kullandıgı 12v süpürgeyi evde kullanmak istiyor sanırım ters anladın olayı

EVET DEDİGİM GİBİ 12 13 V Bİ ADAPTÖR SENİN İŞİNİ GÖRÜR...

• 13.4 v

araba da çalıştırdığın bir cihazı evde kullanman için öncelikle voltajından ziyade o aletin çektiği akımı karşılamak daha önemlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murad4433 -- 9 Haziran 2008; 21:45:23 >
  • Merhaba 15 sene önceki konu ile ilgili çözüm bulmuş mudunuz, aynı sorunu ben de yaşıyorum, çakmaklığa takılan hava kompresörünü evde kullanmak istiyorum nasıl bir çözüm buldunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt
    www.n11.com
    Araç Çakmaklık Uzatıcı Dişi Fiş Kablolu Dişi Çakmak Soketi Boş Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/arac-cakmaklik-uzatici-disi-fis-kablolu-disi-cakmak-soketi-bos-7629248?magaza=koodmax

Bide 12v 5 amper gibi degerde adaptör

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• dfk24 kullanıcısına yanıt

Vay be ilk defa gördüm, paylaştığınız linke istinaden birqz araştırma yaptım ben de şunu buldum

m.n11.com
    220 Volt 12 Volt Çakmak Adaptörü 5 amper Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/220-volt-12-volt-cakmak-adaptoru-5-amper-26913859

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSeSLi77 -- 17 Temmuz 2023; 18:33:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.