Migrostan geçen salı günü Baymak BT7000 ani su ısıtıcısı alıp kutusundan çıkan sigortaya bağlayıp fiş ile prize takarak montajını yaptım. Isıtıcı 3. Kademede 5-6 dakika sonra merkezi sigortayı attırıyor. Kendi kutusundaki sigortası ise atmıyor. Merkezi sigorta akımı beslemiyor diyerek 2. Kademede kullanayım dedim ama bu sefer de aşağıda gördüğünüz prizi hafif eritti yine merkezi sigortayı attırdı. fişi çektiğimde kablo ve fiş demiri çok ısınmıştı öyle ki prizin eriyen plastiği görselde görüleceği üzere fişin demirine yapıştı. Kablo 2.5 mm bu arada. Merkezi sigorta: Şofbenin kutusundan çıkan sigorta: Eriyen priz ve fiş: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 5 Aralık 2021; 17:59:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Elektrikli Şofben Sigorta Attırıyor: Nedenleri ve Çözümleri
Elektrikli şofbeniniz sigorta attırıyorsa, bu, cihazda bir elektrik kaçağı veya başka bir sorunun işareti olabilir. İşte şofbenin sigorta attırmasının yaygın nedenleri ve bu sorunu gidermek için atabileceğiniz adımlar:
Nedenler:
- Kaçak Akım: Şofbenin rezistansı veya ısıtma elemanında bir kaçak olabilir.
- Arızalı Termostat: Termostat düzgün çalışmıyorsa, su aşırı ısınabilir ve sigortayı attırabilir.
- Hasarlı Kablolar: Şofbene giden elektrik kablolarındaki hasar veya gevşek bağlantılar sigorta atmasına neden olabilir.
- Yüksek Amperli Sigorta: Şofben için kullanılan sigorta, cihazın amper derecesini aşarsa sigorta atar.
- Kurulum Hatası: Şofbenin yanlış kurulumu veya topraklanma eksikliği sigorta atmasına neden olabilir.
- Kaçak Akım Rölesini Kontrol Edin: Şofbende bir kaçak akım rölesi (KDR) varsa, bunu kontrol edin. KDR, kaçak akım tespit ettiğinde sigortayı atar. KDR'yi sıfırlamayı deneyin veya gerekirse değiştirin.
- Termostatı Test Edin: Termostatı çıkarın ve sürekliliği bir multimetre ile test edin. Arızalıysa, değiştirin.
- Kabloları İnceleyin: Şofbene giden elektrik kablolarını hasar veya gevşek bağlantılar açısından inceleyin. Gerekirse kabloları onarın veya değiştirin.
- Sigortanın Amper Derecesini Kontrol Edin: Şofben için kullanılan sigortanın amper derecesinin cihazın amper derecesine uygun olduğundan emin olun. Gerekirse sigortayı daha yüksek amper değerine sahip biriyle değiştirin.
- Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, kalifiye bir elektrikçiye danışmanız önerilir.
İpuçları:
- Düzenli bakım, şofbeninizin sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olabilir.
- Şofbeninizi kullanmadığınız zamanlarda fişini çekin.
- Duş alırken veya banyo yaparken suyun sıcaklığını aşırı derecede yüksek ayarlamayın.
- Şofbeniniz sürekli olarak sigorta attırıyorsa, cihazı kullanmayı bırakın ve profesyonel yardım alın.
Yukarıdaki adımları izleyerek elektrikli şofbeninizin neden sigorta attırdığını tespit edebilir ve sorunu güvenli ve verimli bir şekilde giderebilirsiniz.