Şimdi Ara

Elektrikli Ani Su Isıtıcım Artık İyi Isıtmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
14.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 15 ay kadar önce linkteki ürünü aldım;

http://www.hepsiburada.com/Liste/arzum-ar-010-termal-elektrikli-sofben-ucretsiz-kurulum/productDetails.aspx?productId=evar010&categoryId=17434

Bu zamana kadar memnundum. Genelde 1. kademede, nadiren 2. kademede çalıştırıyordum. Ancak son zamanlarda 3. kademe bile suyu iyi ısıtmamaya başladı. Su soğuk desem geçen kışta soğuktu, böyle olmamıştı. Araştırdığım kadarıyla kireçlenme olabilirmiş. Ne yapmak lazım, servis mi çağırayım? Garanti kapsamına da girmez sanırım bu olay. Ne dersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 5 Ocak 2012; 20:33:50 >

• Rezistans aşırı derede kireçlenme yaptıysa temizlenmesi gerekir tabi. Fakat bu işi yetkili birine yaptımranızı öneririm. (Daha önce yaptım kendim halledebilirim derseniz sizin bileceğiniz iş) Bu arada komütatör ve basınç switch lerini kontrol ediniz. Tabi ki rezistansı da ölçmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Rezistans aşırı derede kireçlenme yaptıysa temizlenmesi gerekir tabi. Fakat bu işi yetkili birine yaptımranızı öneririm. (Daha önce yaptım kendim halledebilirim derseniz sizin bileceğiniz iş) Bu arada komütatör ve basınç switch lerini kontrol ediniz. Tabi ki rezistansı da ölçmek lazım.

Teşekkür ederim hocam. Servise garanti kapsamında yaptırma şansım olur mu aleti? Daha iki sene garantisi var çünkü.
  • garanti devam ettiğine göre servise telefonda sorsan kireçlenmenin garanti kapsamında olup olmadığını cevap verirler.

ayrıca rezistansı değiştirmen yada temizlemen gerekirse kontrol kalemi ve pense gibi basit aletlerle kendin halledebilirsin.
    kolay gelsin
  • Ürün Garanti şarları ile ilgili Tüketicinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

• Doğal afetler, üründen kaynaklanmayan harici / fiziki dış etkenler, mevsimsel hava şartları ve çevresel
    etkenler ( deprem, yangın, sel, su basması,şiddetli rüzgar, yıldırım düşmesi, kireçlenme, tesisatın aşırı
    kireçli/çamurlu/pis olması, nem, rutubet, toz, nakliye, taşıma, ürünün dona maruz kalması, baca bağlantılarının
    donması, bacadan yağmur suyu girmesi, susuz çalışma v.b. ) nedeniyle oluşan arıza ve hasarlar garanti
    kapsamı dışındadır.

örnek garanti şartları .bunda kireçlenmeyi kapsam dışında bırakmış.garanti belgesini incelemen gerekir.
  • kireçlenme garanti kapsamında değil diye biliyorum ben hocam ama sen yine de bir sor.
  • Kullandığımız sular malum kireçli , çok kireçleniyor , servis çağırcaksınız rezistansı temizlicek kesinlikle garanti kapsamına girmiyor 90 - 100 arası almışlardı geçen sene bizden , birde tavsiye hep 2 de yada 1 de kalsın sürekli 1 den 3 e falan alırsanız çok çabuk kireçlenme yapar sağlıklı kullanım için hep 3 te yada 2 de kalması iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: n4kr3123

Kullandığımız sular malum kireçli , çok kireçleniyor , servis çağırcaksınız rezistansı temizlicek kesinlikle garanti kapsamına girmiyor 90 - 100 arası almışlardı geçen sene bizden , birde tavsiye hep 2 de yada 1 de kalsın sürekli 1 den 3 e falan alırsanız çok çabuk kireçlenme yapar sağlıklı kullanım için hep 3 te yada 2 de kalması iyidir

Alet 100 lira zaten.
  • Daha detaylı öğrendim şimdi bizim termosifon beko 225 falan fiyatı aldığımızda gelen servis rezistansını 75 tlye herşey içinde değiştirdi yapıcak birşey yok kendiniz temizliceksiniz o zaman.
  • sen hala sökmedin ve bu soğuk havalarda ılık sumu kullanıyorsun?

temizlemek çok basit .tarif istersen yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n4kr3123

Kullandığımız sular malum kireçli , çok kireçleniyor , servis çağırcaksınız rezistansı temizlicek kesinlikle garanti kapsamına girmiyor 90 - 100 arası almışlardı geçen sene bizden , birde tavsiye hep 2 de yada 1 de kalsın sürekli 1 den 3 e falan alırsanız çok çabuk kireçlenme yapar sağlıklı kullanım için hep 3 te yada 2 de kalması iyidir

90-100 nedir hacı? Ben 15 TL ye alıyorum rezistansı.
  • Eve servisin gelmesi direk 20 tl hacı ? 15 tlye aldığın reziztans serviste 30 tl etse 60 15 tlde işçilik alsa 75 ben olan fiyatı söyledim isterse kendisi temizler
  • Böyle işlerde el becerisi kazanmak faydalı. İnsanda istek olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneşteknik

sen hala sökmedin ve bu soğuk havalarda ılık sumu kullanıyorsun?

temizlemek çok basit .tarif istersen yardımcı olabilirim.

Kışın en soğuk günlerini ailemle geçirdim.

Dönünce temizlemeye çalışacağım, olmazsa yardım isterim hocam.

• Benim sorunum elektrikli uzakan kumandalı pajurun alıcısı bozuldu yenisini taktım ama kumandaya tanıtamadım remco marka alıcı takıp kutusunda yazdığı gibi reset düğmesine basılı iken elektrik verdim sonra kumanda tuşu ile reset düğmesine aynı anda basıyorum ama bir türlü olmadı bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.Bir başka konuda evde su basıncı az olduğu için wilo marka pompamat kullanıyordum ama oda bir süredir çalışmıyor şarteli açınca elektrik motorunda ısı oluşuyor acaba ne yapmam gerekli?
  • bravo hocam eniyisini yapmışsın.

bende 15 tatil bahanesine ailemle büyüklerin yanına kaçtım.2 hafta özellikle doğalgazdan ve diğer masraflardan kurtuldum.Hemde sıcacık soba kenarında iliğime kadar ısındım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güneşteknik

bravo hocam eniyisini yapmışsın.

bende 15 tatil bahanesine ailemle büyüklerin yanına kaçtım.2 hafta özellikle doğalgazdan ve diğer masraflardan kurtuldum.Hemde sıcacık soba kenarında iliğime kadar ısındım.

Hocam alet hala aynı şekilde 3. kademe dahi suyu iyi ısıtmıyor. Geçen yıl 3. kademede yakıyordu. Öncelikle rezistansı temizleme konusunda yardımını bekliyorum.

İkincisi; servisi çağırsam gelip arızası nedir söyleseler ücret ödemem gerekir mi? Alet garanti kapsamında çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Hocam alet hala aynı şekilde 3. kademe dahi suyu iyi ısıtmıyor. Geçen yıl 3. kademede yakıyordu. Öncelikle rezistansı temizleme konusunda yardımını bekliyorum.

İkincisi; servisi çağırsam gelip arızası nedir söyleseler ücret ödemem gerekir mi? Alet garanti kapsamında çünkü.

aşırı kireçlenmenin getirisi bu,yetkili servisinden reziztans değişimi yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

aşırı kireçlenmenin getirisi bu,yetkili servisinden reziztans değişimi yapabilirsiniz.

Rezistans değişimi garanti kapsamında değildir muhtemelen. Servisi çağırıp arıza tespiti yaptırmak ücrete tabi değildir sanırım?

• Su ısıtıcı alırken iç kısmının metal alaşım olmasına dikkat edin plastikler sağlık açısından çok zararlı ve de suya iğrenç bir koku veriyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.