Şimdi Ara

Bir garip elektrikli şofben

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşgüzar elektrikçi,kendisi hariç kimseyi düşünmeyen paragöz ev sahibi ve bunlarla uğraşan ben.

Selamlar arkadaşlar. Tesisatı çok çok eski ( tesisatta balya teli bile var) muhtemelen topraklaması bile olmayan bir evde kiracıyım. Duş almak için resimde görünen ürünü taktırdım. İhlasın son modeliymiş ikinci el ama garantisi hala devam ediyormuş. Çok aşırı güvenlikli ve kaliteliymişmiş. Her neyse velhasıl kelam şöyle bir problem yaşadım iki kez. Suyu sonuna kadar açıp suyu aşağıya verip şofbeni açmıştım. Şofben gürültülü bir şekilde çalışıp 5-10 saniye içinde su kaynatıp kendini emniyete almış. Sonra plastik kokusu... Elektrikçi geldi içini açtı emniyeti kapattı sonra yine aynı problemi yaşadım. Meğersem suyu aşağıdan verdiğim içinmiş ordan sıcak su akmıyor suyu fiskiyeye vermem gerekiyormuş. Ama bu ürünlerde şöyle bir özellik yok mu? Ben şofbeni açsam bile devreye girmemesi gerekirdi. Yani su kaynatmaması lazımdı. Çünkü ürünün özelliklerinde bile su gelmeden kendini açmaz, su kesilince kendini otomatik kapatır, su debisi düşük olduğunda çalışmaz vs. diyor. Bu ürün bozuk mu? Problem tam olarak nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Basınç valf-kontaktörü su yokken hatta su debisi düşükken cihazı kapatır. Çalışırken suyu kestiğinizde belki anlık kesemez bu valf ama çok kısa sürede keser elektriği, bu kısa sürede içinden ses gelebilir ama elektrik kesilmiştir. rezistansın da susuz kalması sonucu iç ısısı yüzeyinde su temas etmeyen kısımlarda sıcaklık artışına sebep olabilir. Ama çok kısa süre.

Bu basınç anahtarı kireçten takılmış da olabilir, kontakları yapışmış da olabilir, bozulmuş da... Belki temizleyip kurtarırsınız ama gerekirse yenisini de almalısınız. Parçayı bulamazsanız söküp araştırın, uyumlu modellerden uydurulabilir.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum hocam. Elektrikten çok anlamayan birisi olarak söylediklerinizden bendeki cihazın sorunlu olduğu cevabını çıkarıyorum doğru mudur? Yani bu şekilde yapmaması gerekir?

Peki bu sıkıntı başka sıkıntılar da doğurur mu? Cihazı kullanırken tedirginim yarın bir gün elektrik çarpması veya başka sonuçlar doğurma ihtimali nedir

• medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki röle konusunda yanlışım varsa bilgili arkadaşlar yazın lütfen,

yani sağlam kaç. ak. rölesi olsa bile, çarpılma ihtimali mümkün olabilir mi gibisinden.

Evinize 30ma kaçak akım koruma rölesi taktırın ve test ettirin,

elektrikçi sana "abi tesisatınız çok kötü, düzeltilmesi gerekiyor, bu şekilde çok atar" vs derse,

aynı kaçak akım koruma rölesini, sadece o şofbene bağlattırın,

en azından yıkanırken çarpılma korkusu çekmezsiniz

(fıskiyeden su akmadığı andaki ısınması ve yanması ayrı mesele)

Şofbenlerin içinde bu sistem var mı, yok mu, kalitesi nedir bilmem,

ben olsam böyle yapardım.

Anlattığınız sorun demektir. Ancak suyu kapatıldığında elektriği kesmiyorsa. Biraz geç kesiyor olabilir bu şekil şofbenler görmüşüdür. BU geç kalma saniyesinde, rezistans iç ısısı ile içindeki suyu fokurdatabilir. Su kapatıldığında şofben de elektriği kesiyorsa sorun yoktur, sadece geç kalması fazlaysa akla soru işareti gelir.

Yalnız bu şofben elektriği hiç kesmiyorsa devamlı sigortasından ya da düğmesinden açıp kapatıyor olmanız lazım. Düğmesinden zaten 0 pozisyonuna alınır ama eğer basınç anahtarı elektriği kesmiyor olsa her suyu kapattığınızda sigorta ya da düğmeden cihazı kapatıyor olmanız lazım.. Oluyor mu bu???

Elektrikli şofbenlerde çarpılma-kaçak riski hep olur. Toprak hattı bağlı değil mi?????? Toprak yoksa nötrden toprak sıfırlama düşünülebilir. ((Bu sıfırlamadan sonra bir sebepten hatta değişiklik yapılıp da cihaza nötr yerine faz gelirse tam çarpılma olur o da ayrı konu)) Elektrikle ısıtma yapan rezistans komple suyun içine metal gövdesi ile daldırılmıştır ve bu metalin içinde ısıtıcı tel merkezlenmiştir. Rezistans içindeki iletken ısıtıcı tel dış kısmına temas ettiğinde kaçak olur. Rezistans giriş-ıçıkış kısmı elektrik bağlantıları da rezistans metaline yani suyun içinde gömülü kısma pek uzak değildir.

Hocam şuan şu şekilde kullanıyorum. Suyu açıp fıskiyeye veriyorum daha sonra şofbeni açıyorum duşu aldıktan sonra şofbeni kapatıyorum suyu biraz akıtıp sonra suyu kapatıyorum.

Bu arada cihaz şunu yapıyor. Gürültülü çalışıp suyu fokurdatıyor birkaç saniye sonrada kendini komple kapatıyor. Sonra plastik kokusu oluyor. Bir daha açılmıyor. Açmak için şofbenin içi açılıyor oradaki emniyet çubuğu kaldırılıyor.

Garantisi varmış servise göndereyim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 15 Nisan 2022; 12:23:3 >

Garantiyi kullanmamak hata, hemen...

Bazı şofbenler fokurdatma sesi yapıyor. Ama; kendisini hiç kapatmıyorsa, yani elektrik cihazdayken cihaz açıkken asla suyu kapatamıyorsanız basınç anahtarı ilk sebep ve cihaz arızalı demek. Zaten içinde bir sıcaklık sensörü bir de basınç anahtarı vardır otomatik kontrol elemanı olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam cihaz açıkken suyu kapatmayı denemedim. Su açıkken ama fiskiyede değilken yapıyor benim bahsettiğim sorunu

SU fiskiyede degil dediginiz sofbene su vermiyorsunuz demek Suyu bataryadan sofbene yani sofben olmasaydi dus basligina/fiskiyeye verdiginiz kisimdan musluk kismina gecirdiginizde Yani sofben suyunu kesip musluga akittiginizda sofben susuz kalir

BU halde sofben kesilmelidir Ancak batarya kumanda kolunu musluga aktardiginizda sofben hattinda basincli su kalabilir Sofbenin cikis fiskiyesi dus aparati da genelde ince delikli olur ve bu basincli suyun gec bosalmasina sebep olabilir Bu halde su akmiyorken basincli kalip sofben kisa sure kesime gitmemis olabilir Icindeki su kaynayabilir Sofben rezistansi gucludur 4kW ya yakin

sofben fiskiyesini sookup deneyin sorun devam ediyor mu diye Ve de sofben caiisirken direk suyu kesip deneyin

• Üstadlara katılıyorum basınç valfi arızalı bu şofbenden çok kullandım suyu açar açmaz tık bir ses gelir rezistansa elektriği verir su basıncı düşükse de tık elektriği keser bence doğru garantiye verin derim hayırlı geceler.

• Üzerinden epey geçmiş ama konuda cevap veren arkadaşlardan görenler olur umarım. Aynı su ısıtıcısından var evde. Sigortadan elektriğini kessem bile suyu ısıtıyor. Elektriği açıkken 1 2 3 ile sıcaklık ayarlıyorum ama hep sıcak hep sıcak duş kısmındaki su. Kapalıyken de sıcak. Soğuk kısmı çok ince akıyor. Evin mutfak ve banyodaki diğer musluğunda ayarlanabiliyor ılık olacak şekilde. Hiç kafam almadı.

1- Bu ısıtıcı elektriği kesilip düğmeleri de aktif, ışıkları yanmazken nasıl hala sıcak su veriyor tüm eve?
    2- Banyoda soğuk suya neden ulaşamıyorum? Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.