Şimdi Ara

Arabanın direksiyonunu soldan sağa almak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • soldaki: geç abi çabuk geç,geeeç geeeççç. güüüümmm. ya abi sana çabuk geç dediydim ben.
    ciddimi yazıyorsun bilmem ama trafikte bu işin şakası olmaz.sen 40 la gidersin ama karşıdan gelen kaçla gelir o belli olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hindistan_aşığı

her iki arabamada ingilereden getirdiğim çok küçğk parmak kamerayı sol dikiz aynaya taktırdım,ön tarafta da küçük bir ekran araba sollayacağım zaman ekrana bakıyorum ama yanımda biri varsa ''olm baksana karşıdan araba geliyormu diyorum''.. ben istanbulda yaşıyorum

Arkadaş çok iyi çözüm üretmiş.
    Artık bu aracı kullanmak niye zor olsun ki?
  • Çok ilginç bir arkadaşmış cidden, neyin peşinde anlamadım. Gerçi çizilmiş ama neyse...

Arkadaşım, bu işe harcayacağın emeğin onda birini harcayarak soldan direksiyonlu araba kullanaya alışırsın, paran da cebinde kalır ama sen fantzti istiyorsun sanırım.

Neyse, arayan bulur. Bela da var, Mevla da var...
  • Koldan vitesi çakma vites yaptıklarını duydum, çok zor bir işlem de değil neticede. 4 İleri Vitesli 1988 ve 1989 ŞAHİN'leri 5 İleri Vitesli yaptıklarını da biliyoruz, halen de mümkün. Sadece 1 defa sağdan direksiyonlu bir Amerikan arabasını soldan direksiyonlu yapma fikrini duymuş ve anlık da olsa görmüştüm, Adana Turhan Cemal Beriker Bulvarı Üzeri, Sedef Oteli Arkasında adını hatırlayamadığım bir Oto Tamir Atölyesinde, en az 20 yıl önceydi. Bir daha da ne duydum, ne de gördüm, bugün bu konuyu okuyana kadar.

Prensip olarak tek sorun göğüs ve direksiyon kutusunu değiştirmek, neticede motor ve tahrik sisteminde bir değişiklik olmayacak. Yeni araçlarda bu işlemin çok daha zor olduğu ve göğsün değiştirilkedem yapılmasının imkansız olduğu ortada. Eski Amerikan arabalarında bu nispeten biraz daha kolay, göğüsleri yansıma gibi birbirine çok benziyor.
  • Bollywood sahnelerinden fırlayan efsane bir konu olmuş

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Onurcum nasıldı sınav:)
  • Fena değildi Yusufum, yaptım. Uygunsan gel MSN'e, oradan konuşalım.

Senin nasıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 10 Mayıs 2009; 14:20:26 >
  • bana hiç inandırıcı gelmedi...kızlar cep telefonunu yazıyormuş falan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

alışkanlıktan ziyade trafik ters akıyor en basitinden sollamaya nasıl çıkıyorsunuz?
    tr de değilmisiniz?

ben kıbrısta okudum. biliyorsunuz kıbrıstada trafik tersten.benim aracımda soldan direksiyondu. sollamalarda yanınızda birisi oturuyorsa size co pilotluk yapar . geç serbest veya geçme diye . eğer yanınızda birisi yoksa geçeceğiniz araca çok yaklaşmadan aracın kafayı az çıkarıp karşıdan araç gelip gelmediğine bakılıp araç sollanır. eğer geçeceğiniz aracın dibine kadar girerseniz aracı sollamanız hem tehlikeli hemde zor olacaktır.

zor olur hakkaten...
    bana çok ters geliyor sağdan direksiyonlu araçlar...
    sol elle vites atmak işkence olsa gerek..

• quote:

quote:

quote:

alışkanlıktan ziyade trafik ters akıyor en basitinden sollamaya nasıl çıkıyorsunuz?
    tr de değilmisiniz?

ben kıbrısta okudum. biliyorsunuz kıbrıstada trafik tersten.benim aracımda soldan direksiyondu. sollamalarda yanınızda birisi oturuyorsa size co pilotluk yapar . geç serbest veya geçme diye . eğer yanınızda birisi yoksa geçeceğiniz araca çok yaklaşmadan aracın kafayı az çıkarıp karşıdan araç gelip gelmediğine bakılıp araç sollanır. eğer geçeceğiniz aracın dibine kadar girerseniz aracı sollamanız hem tehlikeli hemde zor olacaktır.

zor olur hakkaten...
    bana çok ters geliyor sağdan direksiyonlu araçlar...
    sol elle vites atmak işkence olsa gerek..

aynen aksine vitesin yeride değişik değilmiş 5 vitese attıgın zaman vites sürücüye doğru duruyor

• Arkadaşı da sola almışlar sanırım

hindistan_aşığı
    Uzaklaştırılmış
    ¥ gün kaldı.
  • sagdan direksiyonlu araclarin %85 gibi buyuk bir kismi otomatik vites olur ben japonyada cok nadiren manuel vites araba gordum.. bu arada adam neden uzaklastirilmis acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: scan

Arkadaşı da sola almışlar sanırım

hindistan_aşığı
    Uzaklaştırılmış
    ¥ gün kaldı.

arkadaşı sağa çekip kontagı kapatmışlar sanırım
  • bu arkadasi sahsen cok iyi tandigim biriydi sagolsun bana turkiyede cok yardimlari oldu. msn si de kapali tlf da cvp vermiyor neden uzaklastirildin diyecem ama ulasamadim.. toyota vista yi da ben kendisine satmistim
  • quote:

quote:

tr de değilmisiniz?

aynen söyle hafif saga doğru uzatırsın kafayı baktın kımse gelmiyo vınnn

bas-çık geyiğini biliyon değilmi

• quote:

Orjinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Orjinalden alıntı: scan

Arkadaşı da sola almışlar sanırım

hindistan_aşığı
    Uzaklaştırılmış
    ¥ gün kaldı.

arkadaşı sağa çekip kontagı kapatmışlar sanırım

Bir daha o kontağı hiç açmamak üzere..
  • Yanında arkadaşı yokken sollamaya çıkmış, Aramızda yok
  • ömürsünüz
  • Benim arkadaşta bir iki hafta içinde sağdan direksiyonlu bir araç alacak gümrükten.Biraderi ingiltereden tatile lexus soarer ile gelmişti aracı arızalandı,o sıra acilen ingiltereye de dönmesi gerekince gümrükte bırakmak zorunda kaldı.Şimdide türkiyede kullanmak için arabayı tekrar gümrükten alacak.Sordum zor olmazmı diye, ingilterede de şu an soldan direksiyonlu kullanıyorum gidiş geliş yolar dışında problem olmuyor dedi.
  • Konuyu açan kişi şizofreni olduğunu anlatan bir topic açmış çok yazık umarım iyileşir ..

http://forum.donanimhaber.com/m_26894431/mpage_1/key_//tm.htm#26894431
  • hayatta en nefret ettıgım eski arabalardır bu ne ya :D:D:D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.