Şimdi Ara

Arabanın Fan Açmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

16 yıllık benzinli aracım klima haricinde 1 kere fan açtı.

Ondada radyatör çatlamış motor suyu azalmış.

Umarım açıklayıcı olmuştur
    Benimkide hiç fan açmıyordu ama geçen farkettim duvar dibine park etmek için yanaşınca fan açtı hemen acaba hava çekmek için mi fan açtı yoksa ısındığı için mi anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:9:32 >
  • Buradaki çoğu kişi aracının fan açmadığını söylemiş ama fanın arada bir çalıştığının farkında değil. Akıllı fanlar genellikle reostalı bir ışık gibi çalışır yani devri motor suyu sıcaklığına göre ayarlar . Bu devir düşükse zaten fan sesini duymanıza imkan yoktur çünkü motorun sesinden çok daha az ses çıkarır. Fan son hızda ya da %75 hız ve üstünde fan sesini duyabilirsiniz oda çok nadirdir. Yazın 1. Vitesle dik yokuş çıkarken ya da çok sıcak ve rüzgarsız havada klima açık güneş altında beklerken duyabilirsiniz . Trafikte dur kalkta çok sıkışık trafik yoksa ve trafik yokuş yukarı değilse fan yine çalışabilir belli bir miktar ama yavaş olduğu için duymazsınız .
    Tam tersi fan sesini çok sık duyuyorsanız termostat arızasına işaret eder . Termostat zamanında açmayordur . Örneğin termostat açma başlangıç sıcaklığı 80 ise ve fan açma başlangıç sıcaklığı 90 ise , termostat 10 derece şaşırtmalı çalışıyorsa yani 80 yerine 90 da açmaya başlıyorsa ve bir anda da açılmadığı için motordaki sıcaklık bir anda 100 leri göreceğinden fan yavaş yavaş soğutmak yerine son hız çalışmaya başlıyor ve bu yüzden ses duyuyorsunuz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tofaşlar hiç fan kapatmıyor :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustan bi tezek bilmiyo belli. Asıl fan açmayan arabadan korkmak lazım. En basit olarak fan rölesinde sıkıntı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Buradaki çoğu kişi aracının fan açmadığını söylemiş ama fanın arada bir çalıştığının farkında değil. Akıllı fanlar genellikle reostalı bir ışık gibi çalışır yani devri motor suyu sıcaklığına göre ayarlar . Bu devir düşükse zaten fan sesini duymanıza imkan yoktur çünkü motorun sesinden çok daha az ses çıkarır. Fan son hızda ya da %75 hız ve üstünde fan sesini duyabilirsiniz oda çok nadirdir. Yazın 1. Vitesle dik yokuş çıkarken ya da çok sıcak ve rüzgarsız havada klima açık güneş altında beklerken duyabilirsiniz . Trafikte dur kalkta çok sıkışık trafik yoksa ve trafik yokuş yukarı değilse fan yine çalışabilir belli bir miktar ama yavaş olduğu için duymazsınız .
    Tam tersi fan sesini çok sık duyuyorsanız termostat arızasına işaret eder . Termostat zamanında açmayordur . Örneğin termostat açma başlangıç sıcaklığı 80 ise ve fan açma başlangıç sıcaklığı 90 ise , termostat 10 derece şaşırtmalı çalışıyorsa yani 80 yerine 90 da açmaya başlıyorsa ve bir anda da açılmadığı için motordaki sıcaklık bir anda 100 leri göreceğinden fan yavaş yavaş soğutmak yerine son hız çalışmaya başlıyor ve bu yüzden ses duyuyorsunuz .
    Ben duyuyorum duymuyor değilim ama çok nadir hatta yılda 1 veya 2 kere sizin dediğiniz gibi yokuş çıkınca duyuyorum zorlarsam ama bazı araçlar çok sık açıyor ve o fanın sesi süpürge sesi gibi duyuluyor örneğin benim aracın aynısından arkadaşımda var 20 kilometre yol yapalım hemen fan açar aynı yolu ben gidiyorum kendi aracımda fan açmıyor ustaya aynen bunu söyledim senin araçta sorun yok sık sık fan açarsa kork dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Tofaşlar hiç fan kapatmıyor :D
    tecrübe ile sabit
  • Accent 1.5 crdi 2004 model var. Sürekli hararet yapıyor ne yapsam çözüm bulamadık
    Hiç fan açmıyor ben daha arabadan fan sesi geldiğini duymadım bile. Araç öyle hararetleniyor ki kaputtan duman geliyor ara sıra ama ne fan açtıgını duydum ne bişey. Gösterdim aracı fanı frlan da bozul değilmiş. Ne yapsam bilemedim

• behemodh kullanıcısına yanıt

Devirdaim, termostat, ısı sensörü ne gibi parçalar değişti ? Ayrıca antifriz var mı ? Sogutma kanalları tıkanık da olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.