Şimdi Ara

arabanın motorundan gelen metal vurma sesi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
32.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir önceki aracım Bmw e46'da bu sorun bazen oluyordu sanki dizel calısıyor gibi , yağını değiştirdikten sonra biraz daha sıklaştı bu sorun hiç ustaya da göstermedim bindim hiç sıkıntı olmadı ama.
  • Subap sesi subaplardan bazilarinin ayarlari bozulmus olabilir yada iticilere baktirin derim
  • hocam yaklaşık 20 gün önce benim aracım da böyle çalışıyordu hatta konusunu da açmıştım. video da mevcut.http://forum.donanimhaber.com/m_84911084/tm.htm

sorunun manifoltdan kaynaklandığını anladık. 700 liraya manifolt değişti ve sorun düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Aracın daha önce hararet yaptımı yatak sesi olabilir ısınınca azalma oluyomu yani sogukken daha keskin mi?

ilk çalıştırmada ses yok 2 dakika ısındığında ses başlıyor ve ısındığında azalma olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Anladığım kadarıyla aracın gidişinde veya çalışmasında bir düzensizlik yok. Sorun sadece sesle alakalı ise, dönen parçalardan birine sürten herhangi basit bir şey olabilir. Araç lifte kaldırılıp alttan dinlenirse, orta halli usta bile sorunu çözer diye düşünüyorum.

Tabi bu çıtlar umarım lastiğin kanallarına giren küçük bir taştan gelmiyordur. O ses de hızlanınca yok olur gibi gelir çünkü.

aracım rolantide ses yapıyor taş olsa ilerlerken ses yapması lazım sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Araç modeli nedir ve LPG li mi ? O çıt çıt rulman sesi olmasın.

araç 2004 opel corsa benzinli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

quote:

Orijinalden alıntı: adminastor22

Subap sesi subaplardan bazilarinin ayarlari bozulmus olabilir yada iticilere baktirin derim

subaplardan gelen ses bu ,iticiler mekanık se .ayar yapılması gerekiyor ,
    iticiler hidrolık ise , motor yağını viskosıtesı daha yüksek olarak seçılmelı ,
    örnek olarak 5w30 yerine 5w40 gibi

sibop ayarını araç kendisi yapıyor sanırım. Eğer itici sesi ise çok acil yapılması gereklimidir acaba. bu ses çok sorun olur mu. yağını yeni değiştirdim bir sonraki değişime bende 10w 40 veya 5w 40 koymayı düşünüyorum...

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafamehmet52 -- 29 Aralık 2013; 15:55:45 >
  • dikkat ettim bu sabah arkadaşlar aracım ilk çalıştırmada bu ses yok. yaklaşık 2-3 dk bekledim rolandite ses gelmedi. 4-5 km ilerledikten sonra yani biraz ısındıktan sonra aracımı durdurduğumda rolantide çıt çıt çıt ses yaptığını duydum.
  • Sonuç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manifold tanmıyms

• Konunun üstünden yıllar geçmiş ama aynı araç aynı sesi yaşıyorum, bilgisi olan varmı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.