MERABALAR ARACIM DACİALOGAN 1,4 LPG TAKILIR TAKILMAZ 1140KM LİK UZUN YOL YAPTIM.BU YOLUN 500KM SİNDE KLİMAM HEP AÇIKTI .TOPLAM 129 YTL LİK GAZ ALDIM .(YOLA ÇIKMADAN FULLEDİM GELİNCEDE FULLEDİM) BU HESABA GÖRE 114YKR YAKMIŞ OLUYOR. BENCE İYİ.LPG FİYATI 1,52YTL. HEPİNİZE KAZASIZ BELASIZ GÜNLER.
dostum sen LPG ni çıkarttır. benzinde inan daha az yakarsın
quote:
Orjinalden alıntı: populer_diamond
hyundai accent 1.3 99 model lpg sehir içi 200 bin :((
hocam LPG de 3. vitesde 160 yapmıyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: frozenrealm
vw golf 4 basic sıralı BRC şehir dışı:105bin şehir içi:125 bin benzinde 300bin
asıldınmı arabaya benzinde 500 yakıyo ama 3.viteste 160 küsür görüyo benzinde ama :)
quote:
Orjinalden alıntı: iergun
quote:
Orjinalden alıntı: ankarametinerr
fiat uno 1996 model 70 s
45 ytl lik lpg ile 395 km yaptım. kilometrede 110 binden az
km de 114 bin yakmıssın 110 dan az diil bu . herneyse 2 gün önce ayarlattım aracı 2 günde 150 km oldu ama halen yarım depodan fazla gaz var . bende ufak 32 ltlık tuplerden var aracta . palio 1.4 el. bitenekadar kullanıp tam sonucu yazıcam
üstad çok dikkatlisin maşallah... ayrıca bir tavsiye. LPG nin bitişini tam ayarlaman mümkün değil.Aracını fullersin. Tabanca ilk kendisi attığı zaman tamam bu kadar yeter dersin. km yi sıfırlarsın.gezersin gezersin. LPG bitimine yakın tekrar fullersin.kaç paralık LPG doluyor.km yide bölersen ortaya çıkar...
quote:
Orjinalden alıntı: baycuneyt
Selam arkadaşlar,
Arabam Peugeot 307 1.6 Look, 2005 model.
Yaklaşık 3 ay önce Landi sıralı sistem kit taktırdım. Taktırdığım günden beri düzenli olarak yakıt tüketimi ile ilgili detaylı bir istatitistiği xls yardımıyla tutuyorum. Aslında bu dosyayı sizinle paylaşmayı isterdim ama zannedersem eklenti konulamıyor, varsa bir yolu cevap olarak yazın onu da koyayım. Özellikle Ankaralı kullanıcılar için yararlı olacağına inanıyorum çünkü tabloda gazın nerelerden alındığı da kayıtlı.
Genel olarak bir depo LPG ile (ki yaklaşık 40 -41 lt alıyor) 410-415 km yapıyorum (benzinle gidilen mesafeler düşülmüş hali). Buna göre 10 lt ile yaklaşık 100 km gidiyorum, kısacası 10 lt/100 km, LPG yi de 1,35 e (artık 1,38 oldu) aldığımı düşünürsek 13,5 Ykr/km sonucuna ulaşıyoruz.
İlk bakışta normal gibi görünen bu yakıt tüketiminin biraz detaya inince aslında normal olmadığı anlaşılıyor, peki neden ?
Benim Yol Bilgisayarım hala benzin değerleri okumaya devam ediyor, gene bu forumda başka bir topikte bu değerlerin enjeksiyon ağızlarına giden açılma-kapanma süreleri ile ilgili okunduğu tartışılmıştı... Yol bilgisayarımda görünen ortalama yakıt tükeim değeri 6,9 - 7,1 lt/100 km aralığında değişiyor, tam ortalamasını alıp 7 lt/100 km diyelim.
Şimdi, kalori değerinden yola çıkılan hesapla 1 lt benzin yerine 1,2 lt Lpg tüketilmesi gerekmiyormu? bu durumda benim 100 km yol için tüketmem gereken lpg miktarı:
= 7 * 1,2 = 8,4 lt olmalı....
Fakat benim Lpg tüketimim 10 lt/100 km, dolayısı ile 1,2 olması gereken katsayım da:
= 10 / 7 = 1,42 seviyelerinde...
Peki olması gereen olsaydı, yani katsayı 1,2 olsaydı ne değişirdi ? İşte o zaman ben:
41 lt*100 km/8,4 lt = 488 km yapardım 1 depo ile, bu da her depoda yaklaşık 80 km fazla yol demektir, yüzde olark hesaplamay elim varmıyor :)
Aranıza bu şekilde hesap yapan başka bir arkadaş varmı karşılaştırma yapabileceğimiz? bi de bu tarafından bakın işe, sadece her km de tüketilen yakıt miktarı olarak bakmak doğru değil çünkü... ne olması gerekiyormuş, ne olmuş? bize yalan mı söylediler "%50 tasarruf yaptıracak bu cihaz size" derken.
Not: Şİmdi aklına gelenler olabilr, ben sorulmadan cevaplayayım. Benzinle kullanırken de bu tip hesaplar yapardım ve yol bilgisayarındaki değerler genelde doğru olurdu, yani Yol Bilgisayarı tutarlı sonuçlar veriyor. Ama dersenizki LPG den sonra bozulmuştur, bunun yanıtı da başka topic ler altında var...
Üstad bu kadar hesap neden, bir daha mı geleceğiz dünyaya. boşver 1ykr da benden. ya istatistik ya da ekonometri gibi bir bölüm okudunuz. Neyse benim söylemek istediğim : Normal şehir içinde kullanırken yani işlek yerlerde mi benzine attınız. yoksa benzinde ilk çalışmalarda 1-2 km mi gittiniz.Yani demek istediğim benzinde ilk 1-2km evden çıkışta trafiğe girmeden gitöişsinizdir.az yakmıştır. LPG yi çoğunlukla şehiriçi kullanmışsınızdır çok gelir. iktisatta bir deyim vardır; ceteris paribus. herşey eşit şartlarda.uzun yola çıkın.100 km benzinde 100 km LPG de gidin.hatta 50benzin, 50lpg, 50benzin 50lpg gidin.ortalamaalrını alın. sağlıklı sonuç ortaya çıkar...
Dediklerime mantıklı bir cevap alamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: winstoncamel
quote:
Orjinalden alıntı: Sulphur
Puhaha. yani aracın lpg'yi benzinden daha azmı tüketiyor?
ben benzin istasyonuna verdiğim paraya bakarım.. benim gördüğüm bu..
quote:
Orjinalden alıntı: Sulphur
Dediklerime mantıklı bir cevap alamadım.
zaten ben de herhangi bir cevap vermedim sadece durumu ortaya koydum.. benzin istasyonunun sayacı ve kredi kartımdan çekilen para beni bağlar.. fabrikanın kataloğunda 100 km de kaç litre yaktığının yazması beni bağlamaz..
slm,ağustos sonunda zavoli taktırdım,hemen uzun yolculuğa çıktım,araç 2006 megane 1,6
yakıt değerleri toplamda 1500kmlik manisa-rize arasında 160 ytl lik gaz aldım ,(rizeye geldikten sonra 1500km ye tamamlandı yol,)lpg aldığım yerlerde manisa salihlide 1,42,ankara 1,36 ,samsunda 1,48den aldım
bu arada araçta bagaj ve koltukların bi kısmı tavana kadar eşya dolu ,
şimdi şehir içi -dışı karışık kullanımda 25 ytl lik lpg alıyorum ve km yi sıfırlıyorum,bi seferinde 186km,diğer 25 ytllik lpg yi PO dan aldım 206 km ,şimdide shelden aldım bakalım bu ne kadar gidecek.Bu arada şehir içlerinde hemen lpgye geçmediği için benzin de normalden fazla tüketmiştir.bizde benzin göstergesi düştüğünden 10 ytl likte benzin aldım, burada lpg 1,56 , bende fazla hesaptan anlamam sadece her sefrinde 25 ytl lik lpg ile aldığım yolu paylaşmak istedim herkese tasarruflu sürüşler
opel vectra cd 1996 model lovata sıralı sistem lpg...
her gün 120 km yol yapıyorum... bu yolun 40 km'si şehir içi... (yani 1/3'ü)
hız şehir içi ortalama hız 50 km...
kalan kısım yani (şehir dışı) 140 km...
ortalam yakıt 16 ykr...
Şu anda Antalyanın Kaş ilçesinde çalışıyorum ve maalesef çevremde ne aygaz ne de ipragaz istasyonu var. O yüzden bazen adı duyulmamış gaz bazende milangaz kullanıyorum. 130 ile 135 lira arasında yakıt tüketen aracım bir anda 150 - 155 lira yakmaya başladı. Bi problem mi var acaba ? Burda en yakın aygaz bayii maalesef fethiye sınırlarında kalıyor.
ya kimisi de milangazda daha az yakıyo diyo??bide antalyada belki gazın lıtresı pahalıdır-sen km hesabı yap
Sürekli km. hesabı yapıyorum zaten. Son zamanlar 300 km. gidince ışık yanıyor. Eskiden en az 360 - 370 km. derdi. Tahminim bu düşüş son zamanlar kullandığım milangazdan ya da petrolden kaynaklanıyor. Ayrıca Antalyada gaz 1,54.
araca lpg takıldığında ilk başlarda daha az yakıyordu sonradan yükseldi ve sabit bir noktada durdu
İki aracım var.Birisi 96 model mazda lantis 1840cc 115 hp otomatik vites şehiri çinde ortalama 16-17 kuruş yakıyor.Klima açık.Şehir dışında denemedim Sıralı sistem BRC marka.
Diğeri 97 BMW 5.20 Triptonik vites 150 hp 2000cc.Tartarini sıralı sistem şehir içinde 18 şehir dışında 14 kuruş yakıyor.
arkadaşlar 2005 model 1,2 motor 80 beygir opel corsa tiwinport esentia arabam var. sıralı sistem lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. şu an karma kullanımda arabam km de 15 ila 16 kuruş arasında yakıyor. aceba lpg taktırsam yakıtı ne kadara düşer. yardımcı olursanız sevinirim. bide taktırırsam kaç bin km de kendini amorti eder. teşekürler.
quote:
Orjinalden alıntı: fatihpişkin
arkadaşlar 2005 model 1,2 motor 80 beygir opel corsa tiwinport esentia arabam var. sıralı sistem lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. şu an karma kullanımda arabam km de 15 ila 16 kuruş arasında yakıyor. aceba lpg taktırsam yakıtı ne kadara düşer. yardımcı olursanız sevinirim. bide taktırırsam kaç bin km de kendini amorti eder. teşekürler.
hocam hiç gerek yok bence masraf yapmana falan-kalsın işte ne guzel tüketim değerin varmış...
hocam bende öyle düşünüyorum ama tüp taltırırsam 9 yada 10 kuruşa düşer yakıtın diyorlar o biraz kafamı karıştırıyor. teşekürler
fiat uno var 1996 model
lpg de ortalama sehir içi 115 filam yakıyor.
ama kullandıgım yolun ubyuk bolumu sehirlerarası gibi
istanbul yolu ayas yolu eskisehir yolu
ARKADAŞLAR SELAMLAR
FIAT MAREA ARABAMDA GAZ TAMAMEN BİTTİ 20 YTL GAZ ALDIM KM SIFIRLADIM 136 KM GİTTİM GAZ TAMAMEN BİTTİ YANİ 148 KURUŞ ŞEHİR İÇİ LPG TARTARİN LİTREFİATI 1520 ANTALYA
Arkadaşlar bende 91 1.6 corolla gl var. Aynı model araba dan iki tane daha var arkadaşlarımda onlar şehirler arası 110 kuruş yaktıklarını söylüyorlar. Ben gaz ayarını yeni yaptırdıktan sonra depoyu boşalttım ve 10 YTl lik gaz aldım. Düz yolda 90km sabit hızda denedim ve 75 km de gaz tamamen bitti. Bu da 1,33kuruşa geliyor. Zaten benim araba şehir içi şehir dışı karışık 150 kuruş yakıyor. Aradaki fark bi hayli fazla acaba bu arabanın bu kadar az yakması mümkün mü? Uzun yolda 120 km hızla otobandan gitiğimde de yine 150 kuruş yakıyor.
Benim sorum şu Benim arabadaki tüp bi hayli eski. Tüp beynini değiştirirsem yakıt tüketimini azaltabilirmiyim acaba. Hangi beyin ve fiyatları nerelerde. Birde 60 lt lik tank var bende bu da bagajı bir hayli daraltıyor. 32 lik tank fiyatları ne kadar acaba. Bilgi verirseniz sevinirim.