Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir laguna 1998 RXE OTOMATİK 115'lik aldım.Henüz orijinal 100.000 km yi yeni devirdim.kilometrede kaç kuruş benzin yakar ve kaç lkuruş yakarsa normaldir.hangi istasyondan hangi benzini almam uygundur.lpg taktırır isem kaç kuruş lpg yakar kilometrede.şimdiden bilgi veren arakadaşlara teşekkürler.
  • 1.3 102 bg sirion şehir içi abartılı trafiksiz kullanım 16.5 ykr
  • quote:

Orjinalden alıntı: REİSMAN

arkadaşlar yeni bir laguna 1998 RXE OTOMATİK 115'lik aldım.Henüz orijinal 100.000 km yi yeni devirdim.kilometrede kaç kuruş benzin yakar ve kaç lkuruş yakarsa normaldir.hangi istasyondan hangi benzini almam uygundur.lpg taktırır isem kaç kuruş lpg yakar kilometrede.şimdiden bilgi veren arakadaşlara teşekkürler.

İstanbuldasınız, 21-22krş yakar sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bito

1.3 102 bg sirion şehir içi abartılı trafiksiz kullanım 16.5 ykr

bence değeriniz iyi
  • Çok denedim ve kesinlikle eminim ki aracım İpragaz ile en az harcamayı yapıyor. En son ölçümüm şehirler arası sabit 90 km hız yaparak 120bin TL. Milangaz ve Aygaz ile 130 ve üzeri ölçüyorum.
  • AYGAZ EUROLPG kullanıyorum. 1994 model RENAULT 9 BROADWAY ARACIM KIŞIN ŞEHİRİÇİNDE 175 YKR CİVARI YAKIYOR Lpgyi 1.66 ytl den alıyorum. Kışın lpgde eskiden mümkün deil çalışmazdı.Lpg beynini değiştirdim lovato beyin taktırdım.Şimdi hemen çalışıyo.Arabayı soğuk havalarda ilk çalıştırmada 3-4 dakika jikle çekili bir şekilde ısıtıyorum.Bu yüzden mi çok yakıyor acaba? Sizce bu değerler normal mi bana çok yakıyo gibime geliyo

• 2004 1.6 Corolla Verso ya 2 hafta önce Atiker sıralı lpg taktırdım 20 ykrş yakıyor uzun yolda gazı 1.78 den alıyorum bu marka araca lpg taktıran varmı ne kadar yakıyor ? Sizin fikriniz nedir araç 1500 kg bu kadara çok yakması normalmi sizce bana çok fazla geldi sıralısistem lpgnin ne avantajı kaldı bu normalse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: halıcı958

2004 1.6 Corolla Verso ya 2 hafta önce Atiker sıralı lpg taktırdım 20 ykrş yakıyor uzun yolda gazı 1.78 den alıyorum bu marka araca lpg taktıran varmı ne kadar yakıyor ? Sizin fikriniz nedir araç 1500 kg bu kadara çok yakması normalmi sizce bana çok fazla geldi sıralısistem lpgnin ne avantajı kaldı bu normalse.

benzinde nekadar yakıyordunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: jubelyagyu

AYGAZ EUROLPG kullanıyorum. 1994 model RENAULT 9 BROADWAY ARACIM KIŞIN ŞEHİRİÇİNDE 175 YKR CİVARI YAKIYOR Lpgyi 1.66 ytl den alıyorum. Kışın lpgde eskiden mümkün deil çalışmazdı.Lpg beynini değiştirdim lovato beyin taktırdım.Şimdi hemen çalışıyo.Arabayı soğuk havalarda ilk çalıştırmada 3-4 dakika jikle çekili bir şekilde ısıtıyorum.Bu yüzden mi çok yakıyor acaba? Sizce bu değerler normal mi bana çok yakıyo gibime geliyo

Evet aracı ısıtmak için çok lpg harcanıyor bu normal bişy. Herkesde aynı durum var...

• arkadaşlar benim aracımda siena 1.6 16v stefanelli marka sıralı sistem var aracta daha yeni taktırdım 20 ytl lik gazla 95 km falan ytptı araç yeni takıldığında biraz fazla yakıyomus araç sizdede olmusmuydu bu ilk taktırdığınızda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum tekrardan ustaya gidip ayar yaptırmaya gerek var mı arac yaklaşık 205 bin falan yaktı bence cok benzinde aten 280 falan yakıyodu :S
  • Hemen her istasyonu denedim ne arabanın gidişinde ne tüketimde hiç bir değişiklik fark etmedim. Yaz-kış şehir içi-dışı 3 yıllık ortalama 8lt/100km. Karbüratörlü otomatik vites Civic.
  • son ölçümlerim, lpg nin litresi 1.62 ytl ankara.
    şehir içi,kış mevsimi. km'de 15,2 ykr prins kit ile 2004 polo 1.4
  • güzel değerler benim en son 185 civarı seyrediyor km de
  • ilk taktırdığımda fazla yakmıştı.Daha sonra tekrar ayarlama yapıldı.Bu düzeltmeden sonra sarfiyat düştü...
    quote:

Orjinalden alıntı: bulancaklı_28

arkadaşlar benim aracımda siena 1.6 16v stefanelli marka sıralı sistem var aracta daha yeni taktırdım 20 ytl lik gazla 95 km falan ytptı araç yeni takıldığında biraz fazla yakıyomus araç sizdede olmusmuydu bu ilk taktırdığınızda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum tekrardan ustaya gidip ayar yaptırmaya gerek var mı arac yaklaşık 205 bin falan yaktı bence cok benzinde aten 280 falan yakıyodu :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

ilk taktırdığımda fazla yakmıştı.Daha sonra tekrar ayarlama yapıldı.Bu düzeltmeden sonra sarfiyat düştü...
    quote:

arkadaşlar benim aracımda siena 1.6 16v stefanelli marka sıralı sistem var aracta daha yeni taktırdım 20 ytl lik gazla 95 km falan ytptı araç yeni takıldığında biraz fazla yakıyomus araç sizdede olmusmuydu bu ilk taktırdığınızda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum tekrardan ustaya gidip ayar yaptırmaya gerek var mı arac yaklaşık 205 bin falan yaktı bence cok benzinde aten 280 falan yakıyodu :S

saol dostum cevap yazdığın içn 1000 km yap sonra bi ayar yapalım demişti ama 1000 km yapmadan gidicez gibi hele biraz daha böyle kullanalım bakalım inşallah düşer

• son ölçüme göre 0.17 ytl yakıyor istanbul şehiriçi trafiğinde
  • selam eksen
  • Şu ana kadar 3600 km yol yaptım toplam 648 ytl lpg+yaklaşık 40 ytl benzin toplam 688 ytl kısaca 688/3600=191 ytl km (arac vectra 2004 1.6)
  • quote:

çok yakmış, ayarlarına baktır, nozzle lar (memeler) büyük olabilir, bi ufağını takarlar belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekizmusti -- 5 Ocak 2008; 13:55:49 >
  • ARAÇ : TOYOTA COROLLA 2000 1.6 TERRA
    SİSTEM :FİVE STAR
    GAZ MARKASI : SHELL İSTASYONUNDAN ALDIM (MARKASI DA SHELL DİR SANIRIM)

ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIM İLK KEZ GAZ TAKTIRALI, FULLLEDİM, SONRA 130 KM DEN SONRA TEKRAR FULLEDİM... BU ARADA 1 LT GAZ 1,76 YTL İDİ

18.60 YTL / 130 KM : 0.143 YTL/KM

SANIRIM İYİ BİR SONUÇ, KIŞ MEVSİMİNE GÖRE, YAZIN 110 A DÜŞER GİBİME GELİYOR. BENZİNDE TAM 6 LT YAKIYORDU ARABAM, KM YE BUGUN (1 LT BENZİN 3120 YTL İSE) 3120*6/100KM = 0,1872 YTL YAKIYOR (DU)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekizmusti -- 5 Ocak 2008; 14:03:45 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.