Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu başlıktaki mesajlardan bazılarını okuyunca sinirleniyordum: millet ne kadar az yakıyor ben ş.içi 210-220 nin altına düşemiyorum diye.

Ama anladım ki arkadaşların çoğu depo fulleme yöntemiyle ölçüm yaptıkları için 140-150 ykr den bahsediyorlar. lpg de depo fulleme yöntemiyle ölçüm kesinlikle doğru sonucu vermiyor.
    depoyu bitirip km yi sıfırlıyorum. gaz alıp tekrar depoyu bitirene kadar kullanıp yaptığım km yi ölçüyorum.
    üstelik son 30.000 km dir sürekli ölçüyorum.

kış aylarında
    1 lt lpg ile ş.içi- 7-8,5 km ş.dışı- 10-12 km şu anki hesapla şehir içi ~208 ykr

yaz aylarına
    1 litre ile ş.içi 9-11 km ş.dışı- 12-14 km. şu anki hesapla şehir içi ~167 ykr

ha arabanız az yakıyorsa ne mutlu size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 5 Ocak 2008; 14:35:40 >
  • Merhaba arkadaşlar.
    2003-2005 model arası Honda CRV veya 2005 model Hyundai Tucson CVVT almayı ve sıralı sistem LPG taktırmayı düşünüyorum.Bu modellere sahip arkadaşlar tecrübeleriyle ilgili paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.Özellikle tüketim ve performans konusunda.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

bu başlıktaki mesajlardan bazılarını okuyunca sinirleniyordum: millet ne kadar az yakıyor ben ş.içi 210-220 nin altına düşemiyorum diye.

Ama anladım ki arkadaşların çoğu depo fulleme yöntemiyle ölçüm yaptıkları için 140-150 ykr den bahsediyorlar. lpg de depo fulleme yöntemiyle ölçüm kesinlikle doğru sonucu vermiyor.
    depoyu bitirip km yi sıfırlıyorum. gaz alıp tekrar depoyu bitirene kadar kullanıp yaptığım km yi ölçüyorum.

kış aylarında
    1 lt lpg ile ş.içi- 7-8,5 km ş.dışı- 10-12 km şu anki hesapla şehir içi ~208 ykr

yaz aylarına

+1

• quote:

bu başlıktaki mesajlardan bazılarını okuyunca sinirleniyordum: millet ne kadar az yakıyor ben ş.içi 210-220 nin altına düşemiyorum diye.

kış aylarında

yaz aylarına

depo fulleme yöntemi ile ölçüm yapmıyorum, depodaki gazı tamamen bitirip,km saatini sıfırlıyorum. sonra 3-4 depo gaz alıp. gazı tekrar bitirip km saatine bakıyorum.
    hiç kasmadan kullanıyorum üstelik, zaman zaman tam gaz gittiğim bile oluyor.

• okcan oto =kesin çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buruska -- 11 Ocak 2008; 23:03:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekizmusti

quote:

Orjinalden alıntı: bulancaklı_28

arkadaşlar benim aracımda siena 1.6 16v stefanelli marka sıralı sistem var aracta daha yeni taktırdım 20 ytl lik gazla 95 km falan ytptı araç yeni takıldığında biraz fazla yakıyomus araç sizdede olmusmuydu bu ilk taktırdığınızda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum tekrardan ustaya gidip ayar yaptırmaya gerek var mı arac yaklaşık 205 bin falan yaktı bence cok benzinde aten 280 falan yakıyodu :S

çok yakmış, ayarlarına baktır, nozzle lar (memeler) büyük olabilir, bi ufağını takarlar belki...

saol dostum baktıracam en kısa sürede
  • Aracım 99 proton 1.8 otomatik yeni landi sıralı sistem taktırdım.
    şehir içi 39 lt ile 280 km yaptım
    yani kmde 0,245 yakıyor.
    bana fazla gibi geldi .inşallah düşer
  • Bu ölçüm yöntemi yapılabilecek en sakat ölçüm. Benim burada bir istasyon var orada depoyu dolduruyorum (Eskişehir den) ve taaaaaaa Sakarya ya (hatta ilçesi Karasu ya 20 km kala bir istasyon var) gidiyorum ve orada tekrar depoyu doldurduğumda 15 lt felan alıyor ( bu arada aradaki mesafe yaklaşık 280km). Aynı yolu tersten yaptığım zaman (yani Karasu dan Eskişherideki istasyona gelip orada dolduruğum zaman) ise yaklaşık olarak 25 lt civarı gaz alıyor depo. Bu tür ölçümler yaparken hiçbir iki LPG dispanserinin basınçlarının aynı olmadığını gözönünde bulundurmak gerek. Yani bir tabanca depoyu %90-95 doldururken başka bir istastyondaki tabanca ancak %80 civarı doldurabiliyor. Sonuçta ise bu tür ölçümlerde aracın yakıtını gerçek değerlerde ölçemiyoruz.

quote:

ARAÇ : TOYOTA COROLLA 2000 1.6 TERRA
    SİSTEM :FİVE STAR
    GAZ MARKASI : SHELL İSTASYONUNDAN ALDIM (MARKASI DA SHELL DİR SANIRIM)

ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIM İLK KEZ GAZ TAKTIRALI, FULLLEDİM, SONRA 130 KM DEN SONRA TEKRAR FULLEDİM... BU ARADA 1 LT GAZ 1,76 YTL İDİ

18.60 YTL / 130 KM : 0.143 YTL/KM

SANIRIM İYİ BİR SONUÇ, KIŞ MEVSİMİNE GÖRE, YAZIN 110 A DÜŞER GİBİME GELİYOR. BENZİNDE TAM 6 LT YAKIYORDU ARABAM, KM YE BUGUN (1 LT BENZİN 3120 YTL İSE) 3120*6/100KM = 0,1872 YTL YAKIYOR (DU)...

• babamın arabasına aldesa taktırdık....
    Araç: 1991 model skoda favorit 1250 motor.
    ort. tük. 10,5 lt lpg/100 km (lpg 1.76 dan 185 bin) benzindeyken 8,5 lt /100km yakıyordu...
  • TEMPRA 2.0 İE 209 LİRA

TARTARİNİ MARKA SIRALI SİSTEM
  • ben ilk kez şehir dışına çıktım, bu ilk ölçümüm, çok doğru olmayabilir ancak bir nokta var ki önemli, aynı istasyondan fulledim, 5 saat ara ile, basınç nerdeyse aynıdır pompanın... ayrıca tüpü taktırdığım km yi not ettim ve onun üzerine ne kadar tüp ve benzin aldığımı da not ediyorum sürekli:) yani 4-5 ay sonra daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkacak inşallah...
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Bu ölçüm yöntemi yapılabilecek en sakat ölçüm. Benim burada bir istasyon var orada depoyu dolduruyorum (Eskişehir den) ve taaaaaaa Sakarya ya (hatta ilçesi Karasu ya 20 km kala bir istasyon var) gidiyorum ve orada tekrar depoyu doldurduğumda 15 lt felan alıyor ( bu arada aradaki mesafe yaklaşık 280km). Aynı yolu tersten yaptığım zaman (yani Karasu dan Eskişherideki istasyona gelip orada dolduruğum zaman) ise yaklaşık olarak 25 lt civarı gaz alıyor depo. Bu tür ölçümler yaparken hiçbir iki LPG dispanserinin basınçlarının aynı olmadığını gözönünde bulundurmak gerek. Yani bir tabanca depoyu %90-95 doldururken başka bir istastyondaki tabanca ancak %80 civarı doldurabiliyor. Sonuçta ise bu tür ölçümlerde aracın yakıtını gerçek değerlerde ölçemiyoruz.

quote:

ARAÇ : TOYOTA COROLLA 2000 1.6 TERRA
    SİSTEM :FİVE STAR
    GAZ MARKASI : SHELL İSTASYONUNDAN ALDIM (MARKASI DA SHELL DİR SANIRIM)

ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIM İLK KEZ GAZ TAKTIRALI, FULLLEDİM, SONRA 130 KM DEN SONRA TEKRAR FULLEDİM... BU ARADA 1 LT GAZ 1,76 YTL İDİ

18.60 YTL / 130 KM : 0.143 YTL/KM

SANIRIM İYİ BİR SONUÇ, KIŞ MEVSİMİNE GÖRE, YAZIN 110 A DÜŞER GİBİME GELİYOR. BENZİNDE TAM 6 LT YAKIYORDU ARABAM, KM YE BUGUN (1 LT BENZİN 3120 YTL İSE) 3120*6/100KM = 0,1872 YTL YAKIYOR (DU)...

• LANDİ SGİ 45 lik depo var. uzun yol izmir-izmit bir depo ile 500 km ortalama 8,2 lt/100 km lpg yaktı. Araçta 3 kişi vardı, bagaj dolu. Hız genel olarak 110 civarı bursa otoban geçişi ve radar olmayacağını bildigim bölgelerde hız 140-150 civarı seyrettim susurluk yasa mola dahil (45 dk) 5,5 saatte yol aldım.

bence otomatik vites için bu tempoda bir yolculuk için iyi değerler.

izmir lpg fiyatı 1.66 * 8,2 lt = 136 kuruş / 100 km

UZUN YOL OLDUĞUNDAN BENZİN TUKETİMİNİ GÖZARDI EDİYORUM YOK DENEBİLİR ZATEN TEK MOLA VERDİM

45 lik depoya 41 lt lpg basmaları biraz korkuttu ama problem olmadı :)) bişey olmaz dediler.. ARAÇ İMZAMDAKİ HONDA VTEC OV
  • hay ağzına sağlık kardeşim bee...
    quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

quote:

kış aylarında

yaz aylarına

depo fulleme yöntemi ile ölçüm yapmıyorum, depodaki gazı tamamen bitirip,km saatini sıfırlıyorum. sonra 3-4 depo gaz alıp. gazı tekrar bitirip km saatine bakıyorum.
    hiç kasmadan kullanıyorum üstelik, zaman zaman tam gaz gittiğim bile oluyor.

• yazın sehiriçi 1lt ile 12,5Km
    kışın şehiriçi 1lt ile 8km anca gidiyorum.
    Fiyat 1760 ykr
  • son zamanlarda biraz artmaya başladı, bugün denemeyi yapacağım 25 liralık lpg aldım,bakalım şehir ici fazla dur kalk olmadan ne kadar yakacak, bildiririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyavuz

yazın sehiriçi 1lt ile 12,5Km
    kışın şehiriçi 1lt ile 8km anca gidiyorum.
    Fiyat 1760 ykr

Bu ara herkes öle .......

LPG zammına

Enflasyon düşük yalanına....

Memura %2,035 zamma ....

Memur harcamayınca esnaf da kazanamaz ...

• Bazı arkadaşlar olayı güzel çözmüş hakkaten İnanın istasyon değişikliği o kadar fark ediyor ki İki shell istasyonu rasında bile fark olduğunu zannediyorum
  • lpg nin ne kadar yaktığını değil de; ne kadar benzin tükettiğimi yazayım :

ayda 2000 - 2100 km biniyorum. Yaklaşık 50 milyonluk benzin harcıyorum. ( lpg ye geçiş sıcaklığı 38 derece )
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

lpg nin ne kadar yaktığını değil de; ne kadar benzin tükettiğimi yazayım :

ayda 2000 - 2100 km biniyorum. Yaklaşık 50 milyonluk benzin harcıyorum. ( lpg ye geçiş sıcaklığı 38 derece )

ayda o kadar km yapıyosun, sadece 50 ytl lik benzin alıyosun, gerisi gaz... e süpermiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekizmusti -- 9 Ocak 2008; 9:57:52 >
  • Bu aralar benim 99 model 1.4 S Karburatorlu 290 kurus yakiyor kmde (ankara LPG 1,65YTL Opet/Aygaz).

Diger karburatorlu Tipo sahibi arkadaslar sizin yakit tuketiminiz nasil?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.