Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arac megane 1.4
    15 kasımda taktırdım LPG yi;
    7000 km yaptım aldığım toplam LPG :510 LT*1,75YTL=892,5 (BUGUNKİ FİYATTAN)
    ALDIĞIM TOPLAM BENZİN =120 YTL
    Bu durumda 1012,50 YTL ile 7000 km yol yaptım
    km de 14,4 YKR tüketim var.
    Ben ce bu rakam fazla , neden derseniz bir önceki aracımda ben benzin almayı unuturdum Hyundai accen 1,6 vardı bende 77000 km kullandım bu kadar benzin almadım :)biraz abartı oldu ama bu aracımda benzin tüketimim fazla..
  • son ölçüme göre istanbul şehir içi kullanımı 0.19 ytl yakıyor milangaz ile aygaz da sarfiyat fazla km az
  • yaklaşık bir ay önce maddi durumumun elverdiği çlçüde 91 model excel araba satın aldım fakat aldığımdan beri keyifle sürmek nasip olmadı..
    araba aylardır benzinde çalıştırılmamış benzin otomatiği bozuktu yolda giderken durup dururken stop ediyordu.benzin ptpmatiğini yaptırdıktan sonra araba rölantide durmuyo ayağımı gazdan çeker çekmez yada jikleyi bırakınca stop ediyordu bu sorunları yavaş yavaş hallettim ama şimdiki sorunum iki yıl önce takılan daha 10000 km yol yapmış tartarini lpg sistemi.
    ilk yaptığım ölçümde 267 sonrakinde 240 sonrakinde ise 400bin (40 ykr) çıktı.arabanın gaz göstergesi de bozuk olduğundan ondan başladım 35 ytltye değiştirdim fakat hala eskisi gibi bütün ışıklar full yanıyo.bagajda tankın üstünden baktığımda ise çeyrek depodan az gaz kaldığını gösteriyo ve depoyu dolduralı sadece 60km yol yaptım daha.arabaya binmekten korkar oldum tonla para dökecek maddi durumum malesef yok lütfen bana akıl verin yol gösterin arkadaşlar
    hepinize kazasız belasız keyifli ve tasarruflu sürüşler dilerim arkadaşlar...

• Arkadaşlar 1.3 sirion aracım şehirlerarası yolda 120 binlira yaktı nasıl
  • herkes arabasını az yaktırmanın derdıne düşmüş senın mı az yakıyo benım kı mı kimse gerçek degerlerini vermiyor
    sehirler arası yolda 90 ila 100 hızda 100 de 9 lt lpg yaktım 1.79*9=0.161 krş
  • VW Bora 1.6 Com. 8v aracımla bugün ilk ölçümümü yaptım. 237 km yolda 44,83 ytl LPG aldım ( Kmden benzinle yapılan değerler düşülmüştür ) yani km'de 19 ykr ( LPG 1,58 ytl/lt Ankara Totalgas )
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpi4242

herkes arabasını az yaktırmanın derdıne düşmüş senın mı az yakıyo benım kı mı kimse gerçek degerlerini vermiyor
    sehirler arası yolda 90 ila 100 hızda 100 de 9 lt lpg yaktım 1.79*9=0.161 krş

ben şahsım adına cevap verirsem amiyane tabirle kimseyle sidik yarışında değilim.derdim bütçem hırpalanmadan
    keyifle arabamı sürebilmek.sadece yaşadıklarımdan örnekler vermeye çalışıyorum.diğer mesajlarımda bahsettiğim gibi ben gaz alınan firmanın yakıştaki ekonomiye doğrudan etki ettiği görüşündeyim.son aldığım shell gazla 150 km civarı yaptım depoda ki gösterge çok az hareket etmiş.bitince sonucu yazmaya çalışacağım.
    ha bahsettiğiniz konuda yarışan yok mu ? var . bu yarışıda kimsenin kaale aldığını sanmıyorum.saygılarımla...

• 60 milyonluk gazla 300 km istanbul ş.i. gidiyorum...araba 97 corsa...
  • Dostum senin şamandran bozuk olabilir. Işıklı gösterge yanlış bilgi okuyor olabilir bu yüzden. Çok yakmaması için bujileri hava-gaz filtrelerini buji kablolarını değiştirmenizi öneririm. İyide bir gaz ayarı tabi.
    quote:

Orjinalden alıntı: excel91

yaklaşık bir ay önce maddi durumumun elverdiği çlçüde 91 model excel araba satın aldım fakat aldığımdan beri keyifle sürmek nasip olmadı..
    araba aylardır benzinde çalıştırılmamış benzin otomatiği bozuktu yolda giderken durup dururken stop ediyordu.benzin ptpmatiğini yaptırdıktan sonra araba rölantide durmuyo ayağımı gazdan çeker çekmez yada jikleyi bırakınca stop ediyordu bu sorunları yavaş yavaş hallettim ama şimdiki sorunum iki yıl önce takılan daha 10000 km yol yapmış tartarini lpg sistemi.
    ilk yaptığım ölçümde 267 sonrakinde 240 sonrakinde ise 400bin (40 ykr) çıktı.arabanın gaz göstergesi de bozuk olduğundan ondan başladım 35 ytltye değiştirdim fakat hala eskisi gibi bütün ışıklar full yanıyo.bagajda tankın üstünden baktığımda ise çeyrek depodan az gaz kaldığını gösteriyo ve depoyu dolduralı sadece 60km yol yaptım daha.arabaya binmekten korkar oldum tonla para dökecek maddi durumum malesef yok lütfen bana akıl verin yol gösterin arkadaşlar

• benim araba 96 clio RT
    km başına 20 Ykrş yakıyor
    1,4 bu araç
    nasıl oluyorda bu kadar çok yakıyor anlamadım
    sizce sebebi ne olabilir
    bakımları 3000 km önce yapılmış
  • Toyota 1.3 Otomatik 2000

şehirler arası 16-17 Ykr
    şehiriçi 21-23 Ykr

civarı yakıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ktorun06

benim araba 96 clio RT
    km başına 20 Ykrş yakıyor
    1,4 bu araç
    nasıl oluyorda bu kadar çok yakıyor anlamadım
    sizce sebebi ne olabilir
    bakımları 3000 km önce yapılmış

karbüratörlüyse bu değer iyi bile. Değilse bir gaz ayarı yaptır. Çok da fazla değil ama.
  • Bence de clio nun değerler normal. Belki biraz bakımla az daha iyi olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: excel91

yaklaşık bir ay önce maddi durumumun elverdiği çlçüde 91 model excel araba satın aldım fakat aldığımdan beri keyifle sürmek nasip olmadı..

senin ki şanssızlık kardeş.
    depo boşken 10 liralık benzin alın. bitene kadar kullanın.tüketiminiz benzinde 300 ykr geçiyorsa lpg yi söktürüp yeniden taktırın yada lpg beynini değiştirin. bende de 91 excel var.lpg de sabah akşam işe git-gel yapıyorum.yazın 100 km de 9 lt yakan araba kışın 100 km de 12 lt yakıyor.
    arabanın konsolunun içinden gelen tıkırtılar dışında bir şikayetim yok. ayrıca keyifle kullanıyorum gerçekten.

• Benim son ölçümüm Denizli trafiğinde(az yoğun) 30 ytl'lik gaz ile 225 km. Km'de 13 YKr yakıyor. Bi önceki ölçümüm de bu civarda çıkmıştı. Ölçüm aracımın rutin yağ ve filtre değişiminden sonra oldu. Henüz gaz filtesini değiştirmedim.

2004 Peugeot 206 1.4 Atiker (artık sürekli ve sadece ipragaz kullanıyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercury07

Benim son ölçümüm Denizli trafiğinde(az yoğun) 30 ytl'lik gaz ile 225 km. Km'de 13 YKr yakıyor. Bi önceki ölçümüm de bu civarda çıkmıştı. Ölçüm aracımın rutin yağ ve filtre değişiminden sonra oldu. Henüz gaz filtesini değiştirmedim.

2004 Peugeot 206 1.4 Atiker (artık sürekli ve sadece ipragaz kullanıyorum)

13 ykr süper.
  • 30 litre lpg ile uzun yol 472 km gittim bugün. hızım da 100-110 arasıydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efelerr

30 litre lpg ile uzun yol 472 km gittim bugün. hızım da 100-110 arasıydı.

Araç nedir ?
  • Mobilet falan heralde

Orjinalden alıntı: kenya64

Orjinalden alıntı: efelerr

30 litre lpg ile uzun yol 472 km gittim bugün. hızım da 100-110 arasıydı.

Araç nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 6 Şubat 2008; 1:01:25 >
  • 113 lt lpg ve 25 lt benzin harcamışım toplam 138 lt yakıt
    500km şehir dışı 645 km şehir içi toplam 1145 km yol
    bu veriler ışığında 100 km de 12 lt yakıt(benzin+lpg) tüketiyorum.

yani yaklaşık 0.234 ytl yakmış km de
    aracım focus 2001 otomatik.
    bu hesaplamalar soğuk kış aylarında başladı ve havaların yumuşamasıyla bitti.şehir içi şehir dışı oranlarına da bakarak,yorumlarınız nedir yakıt hakkında ne dersiniz..
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.