Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
683.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimkini yazmamışım o kadar şey yazmışımda alalaaa

şehir içi 200 binlira 2 kişi klima orta ayar
    şehir dışı 145 binlira klima orta ayar 2 kişi
  • bugün son hesabımı yaptım

geçen hafta ayar yaptırdıktan sonra doldurdum depoyu ve 0 ladım km yi. bugün kırmızıda baya kullandım 370 km gitti, tekrar aynı yerden fulledim 29 lt lpg aldı. depom zaten 40 litre o da 32 litre doluyor.

bu hesaptan sonra aracımın şehir içinde 10ykr yaktığını hesapladım. lpg yi milangazdan 1.32 ye aldım. araç Renault Clio 1.4i 8valf. 2000 model. klima YOK(yani açmadım değil, araçta yok)

ekleme: bu süre zarfında cut-off olayında en fazla şekilde faydalandım. ayar yapılırken baktım ki 1400-1700 devirden sonraki devirlerde devreye giriliyor gazdan çekildiğinde. yokuşlarda düz yolda fren ya da boş vites yerine bundan faydalandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 8 Ağustos 2007; 21:56:59 >
  • gerçekten inanmak güç inşallah herkesin öle olur...

biş farkettim gazı 20-30 ytl lik alırsam aldığıma göre fazla gidiyo.
    fullersem beklediğim kadar gimyo
    bundan sonra bir müddet 25 ytl lik gaz alcam bittikce

gaz bitmişti ama haala gidiyodu 10 ytl lik gaz aldım 80 km yaptım klima 1 kademe açık karma kullanım aldığım anki kadar gaz kaldığını tahmin ediyorum.

Bi kere dah iyice bitirip sonra 25 ytl gaz alıp bitirip km sine bakcam bakalım ne olcak
  • Arkadaşlar tankın boyutu lt kapasitesi olayı etkliyomu acaba.
    Şöle etkileyebilir bence pompa basmış gibi sayar ama az basar bizde 30 lt ile ..........km gitti dye hesap yaparız. doldukça basamıyoda boşa mı para veriyoz biz....
  • son tüketim değerlerim;

istanbul-antalya/manavgat arası:

114ytl/834=0,139ytl

ort.hız 92km/saat

teşekkürler ATİKER
  • Ben anlayamıyorum.Bazı arkadaşların verdiği rakamlara akıl sır ermiyor.Verdikleri değerlere göre neredeyse araçları benzinde tükettiği değerlerin bile altında oluyor.Benim aracım sıralı sistem honda civic 1.6 ies.Benzinde kullandığım dönemlerde şehir içinde yazın 100 km de 9,5-10 lt arasında şehir dışında 7,5-8 lt benzin tüketiyordu.Şu anda gazda şehir içi 12-13 lt arası lpg tüketiyor.Şehir dışında ise 9-10 lt arası tüketiyor.Buna göre şehir içinde 12,5x1,32=16,5;şehir dışında 9,5x1,32=12,54 yakıyor.Ankara'da yaşıyorum ve Ankara lpg nin en ucuz olduğu kentlerden biri.Birileri kalkıpta ben şehir içinde 0,12 ykr yakıyorum deyipte milletin moralini bozmasın.Şehir içinde 7-8 lt lpg yakacak araba olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: klimaks27

Birileri kalkıpta ben şehir içinde 0,12 ykr yakıyorum deyipte milletin moralini bozmasın.Şehir içinde 7-8 lt lpg yakacak araba olacağını sanmıyorum.

100 km'de 9,5 lt lpg, km 'de 12,5 ykr ye tekabul eder (1,32 ytl'den). bunda sasıracak bısey yok. Üstelik sizde bi dönem bu degerleri yakalamışsınız. ben aracı sizinki ile aynı olup daha az yakan hondalar bılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Arkadaşlar tankın boyutu lt kapasitesi olayı etkliyomu acaba.
    Şöle etkileyebilir bence pompa basmış gibi sayar ama az basar bizde 30 lt ile ..........km gitti dye hesap yaparız. doldukça basamıyoda boşa mı para veriyoz biz....

ben pompa sorununu yok etmek için hep aynı istastonun aynı pompasından alıp hesap yapıyorum.

mesela ilk aldığım aygaz(konya yolu konya istikameti, balgat köprüsünü geçince sağdaki opet) resmen hava basmıştı. tam depo ile ancak 200 km gidebilmiştim. zaten bastığı litre ile fiyatın alaksı yoktu. dediğim gibi resmen hava basmıştı. ama şimdi aldığım milangazda 0.001 kadar bile tam hesaplıyor ve çekişte iyi.

aygazda zengin karışımın geldiğini hissedebiliyordum, araba bayılıyordu.(ayardan önce)

• quote:

Orjinalden alıntı: thall

son tüketim değerlerim;

istanbul-antalya/manavgat arası:

114ytl/834=0,139ytl

ort.hız 92km/saat

teşekkürler ATİKER

benimkide aynı şartlarda aynı yakıyo ii o zaman boşuna üzülmym bende

• quote:

Orjinalden alıntı: akita

quote:

Orjinalden alıntı: klimaks27

Birileri kalkıpta ben şehir içinde 0,12 ykr yakıyorum deyipte milletin moralini bozmasın.Şehir içinde 7-8 lt lpg yakacak araba olacağını sanmıyorum.

100 km'de 9,5 lt lpg, km 'de 12,5 ykr ye tekabul eder (1,32 ytl'den). bunda sasıracak bısey yok. Üstelik sizde bi dönem bu degerleri yakalamışsınız. ben aracı sizinki ile aynı olup daha az yakan hondalar bılıyorum.

sanırım yanlış anlamışsın.Benim verdiğim 9,5 lt lik lpg şehir içi değil şehir dışı.Şehir içinde o değerleri yaksam arabamı hayatta satmam herhalde.
  • benim araç aygaz da sapıtıyor galiba kesinlikle fazla km yapmıyor milangaz ile çok gidiyorum aygaz da kaç etti daha milangaz ın yanına yaklaşamadım aygaz alınca ışıklar hemen sönüyor milangazda kademeli düşüyor bu işten bişey anlamadım gitti
  • Ben kararımı verdim aydazın gazı çok ince çabuk bitiyor.
  • benim aracım bp gazla 20 ytl ye şehir içi 192.5 km yol yaptı
  • arkadaşlar bilgisi olan varsa söylesin lütfen.ben bıktım çünkü. ben de 1.4 palio var ve 250 den aşşağı yakmıyor kendileri bu neden bu kadar yüksek.? millet 140-150 falan yakıyorum deken ben deli oluyorum. ben buna tüp taktırsam kaç yakar sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: freemec

arkadaşlar bilgisi olan varsa söylesin lütfen.ben bıktım çünkü. ben de 1.4 palio var ve 250 den aşşağı yakmıyor kendileri bu neden bu kadar yüksek.? millet 140-150 falan yakıyorum deken ben deli oluyorum. ben buna tüp taktırsam kaç yakar sizce?

senin ki benzinde mi yakıyo 250 ?

öleyse en az %35 düş en fazla 165 yakar ama 250 yaktığu şartlarda.
    mesela benim ki şehir için de 190-200 yakıyor..LPG
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerbagdas

benim aracım bp gazla 20 ytl ye şehir içi 192.5 km yol yaptı

Nası gazmış bu BP valla bi yakalarsam doldurcam depoyu biraz da tekerlere bastırsam bitince ordan alıp yakarmı ki..

Valla hiç gözüme ilişmedi zaten bp istasyonu da yok buralarda ama bi denk gelirse mutlaka deneyecem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 12 Ağustos 2007; 12:10:09 >
  • BP'nin Ankarada hemen hemen hiçbir istasyonunda LPG satılmıyor. Bir tek İvedik organizedeki istasyonunda satıldığını biliyorum. Bu arada 20 ytl'lik gaz ile 192,5 km yapan arkadaşa birkaç sorum olacak
    1- Bu tüketim şehir içi mi yoksa şehir dışı mı?
    2- Şehir içi ise sabah-akşam ev iş mi yapıyorsunuz yoksa bütün gün dolaşıyor musunuz?( Sabah akşam ev-iş yapıyorum toplam 12 km ve tüketimimin %60-70i bu km de 15 ykr yakıyorum )
    3- Aracınız sıralı sistemse bu tüketim hesabına motorun belli bir ısıya kadar benzinde çalışması var mı?
    Saygılar
  • TAMAMI İLE ŞEHİR İÇİ İSTANBUL ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL ŞEHİR İÇİNDE GEZDİĞİM VE YAPTIĞIM YAKITTIR

ARACIM 2006 MODEL PEJO 206 DIR
    ATİKER SIRALI SİSTEM TAKILIDIR

quote:

Orjinalden alıntı: bmnankara

BP'nin Ankarada hemen hemen hiçbir istasyonunda LPG satılmıyor. Bir tek İvedik organizedeki istasyonunda satıldığını biliyorum. Bu arada 20 ytl'lik gaz ile 192,5 km yapan arkadaşa birkaç sorum olacak
    2- Şehir içi ise sabah-akşam ev iş mi yapıyorsunuz yoksa bütün gün dolaşıyor musunuz?( Sabah akşam ev-iş yapıyorum toplam 12 km ve tüketimimin %60-70i bu km de 15 ykr yakıyorum )
    3- Aracınız sıralı sistemse bu tüketim hesabına motorun belli bir ısıya kadar benzinde çalışması var mı?
    Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerbagdas

TAMAMI İLE ŞEHİR İÇİ İSTANBUL ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL ŞEHİR İÇİNDE GEZDİĞİM VE YAPTIĞIM YAKITTIR

ARACIM 2006 MODEL PEJO 206 DIR
    ATİKER SIRALI SİSTEM TAKILIDIR

quote:

Orjinalden alıntı: bmnankara

BP'nin Ankarada hemen hemen hiçbir istasyonunda LPG satılmıyor. Bir tek İvedik organizedeki istasyonunda satıldığını biliyorum. Bu arada 20 ytl'lik gaz ile 192,5 km yapan arkadaşa birkaç sorum olacak
    Saygılar

Üstad, kmde 10 ykr falan yakmışsın. İstanbulda gaz 1,45 ytl/lt olsa 100 kmde 7 litre yakar. Yani benzinde 6,3 litre şehir içi. Ya hesaplamada bir yanlışlık var yada senin araba süper birşey.

• Nissan Primera 1.6 100 HP araç
    BRC sequent 24

istanbul şehir içi (%50-60 e-5 TEM) klima full açık 10-11 lt lpg

uzun yol değerlerim (istanbul -eskişehir yolu ) (klima açık);

ortalama 120-130 km hızda (100 km kadar 150-160) 10 lt lpg araçta şöför dahil 3 kişi vardı

ortalama 100 km hızda dikkatli giderek 8 lt lpg araçta şöför dahil 5 kişi vardı

Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.