Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya ayarlatmama rağmen hala stabil bi yakıt tüketimi yakalayamadım.çok değişiyor.Yine şehir içinde bir depo bitirdim ve 167 bin/km yaktım.Bakalım hafta sonu marmarise gidicem-yaklaşık 400 km yol.git gel 800 km-o zaman bakıcam bi.eğer istediğim değerler yoksa yine ayarlamaya gidicem.belkide bu hafta içi giderim.bilmiyorum??Ya o ayarı kıstırıp da aracın çekişini düşürmeyi de hiç istemıyorum.Bi ondan çekiniyorum zaten şu ayar bi kaçarsa ömrüm lpg montajcımda gazı aç-gazı kıs la geçicek....??
  • Sürekli değişen değerler görüyorum bi ölçüyorum 110 bin yakmış bi ölçüyorum 120 yakmış tabi kullanımdan fark ediyor sanırım.90 km hızla hiç ölçemedim.Çünkü gidemiyorum.. Şehirler arasında 120-150 arası gidiyorum genelde.Trafik yoğunsa daha kötü oluyor sollamalarda çok yakıt harcıyor.En son 280 km de 33 ytl yaktım.İzmir fuarına falan gittik, malum izmir trafiği... Aracım 2000 model hyundai accent 1,5 16v Atiker...

Aracımda bi ara sabahları tekleyerek çalışma sorunu vardı.O sorun varken yakıtım 140-150 bin lere çıkmıştı.Ayar yaptırdıktan sonra yakıtım gene düştü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcemen -- 3 Eylül 2007; 15:15:35 >
  • Benim kullanım şartlarıma göre şehir içinde 10,5 lt lpg yakıyor.
    Önceden 13,5 lt yakıyodu biraz ayar bakım la böle oldu.
    Arkadaşın 2,0 96 opel vektra sı 22 lt yakıyor lpg de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 3 Eylül 2007; 15:49:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Benim kullanım şartlarıma göre şehir içinde 10,5 lt lpg yakıyor.

22 lt de çok aşırı bi değer ya.Benim kafam bu işi kurcaladıkca karısıyo.Ayar dedikleri şeyi bizzat izledim bilgisayardan arabanın farklı devırlerde püskürttüğü gaz miktarı degerlerini alıyolar ve yavaş yavaş kısarak tekrar gaza yuklenıyolar.Motor devri bu yuklenmelerde istenılen duzeylere cıkabılıyosa sorun yok diyolar ve kısmaya devam edıyolar optimumu bulana kadar.Ben bunu yaptırdım ama km de eskiden 163 bin/km yakıyosa şimdi 160 bin/km ye dusmustur.(şehir içi-dışı karısık) ama dediğim gibi benim aracın çekişi çok iyi-çalışma problemı nedir bilmem-gördüğüm tavan hız değeri 200 km hız-buda çeşme otobanında yokuş aşagı-aracta 4 kişi varken ve klıma 2. kademde açıkken....

• Arkadaşlar, yakıtlar bundan sonra muhtemelen % 15 - 20 civarında artar. Artık yaz ayları bitti. Kış ayları geldi. Havalar soğudukça yakıtlar yükselecektir.
  • 1997 model vectra B 1.6
    şehir içi 150-160 arası
    şehir dışı 100-110 arası
  • bugün kendi rekorumu kırdım van -muş arası biraz şehir içi shell marka gaz ile 265 km 24.48 ytl ortalama 3000 devir 100 km sürat ile
  • merhaba uno 70s ime yeni lpg takdırdım.
    sistemi takan servisin koydugu az miktardaki lpg yi tamamen bitirdim ,
    Akpetten litresi 1.47 ytl ye lpg aldım.
    toplam 20 ytl lik lpg ile istanbul-sehir icinde tam 170 km gittim ancak bazen e-5 e cıktıgım zamanlar da oldu.
    yani km de 117 bin lira yaktı.
    yeni gazı totalden aldım. bakalım o ne kadar gidecek ?...
  • Peugeot 206 1.4 XR ile İzmir-Aliağa arası yani hem sıkışık Çiğli trafiğine giriyorum hem de Menemen'den sonra şehirlerarası denilebilecek yol katediyorum.
    yani hesaplamam tam karışık şartlarda. Günlük gidiş-dönüş 100 km. 1 sene içerisinde yaptığım tüm hesaplarda 108 ykr geçmedi sarfiyat. ben 105 ykr olduğunu tahmin ediyorum. aradaki farkın pompa basınç farkı olduğu görüşündeyim.Araçta zavoli sistem var ve sakin kullanıyorum arabayı.
    105-108 ykr yakıyorum diyenlere inanmayın diyen arkadaşları her zaman teste beklerim.
    ben montajın ve araç uyumluluğunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    Ayrıca hava filtreniz kesinlikle temiz olacak, lastik basıncınız eksik olmayacak ve bujileriniz aracınızın yetkili servisinden aldığınız orjinal bujiler olacak. Bunları kesinlikle gözardı etmeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: abusser

2005 megane II hb 30,06,2007 tartarini taktırdım. 2550km. yaptım ve toplamda

260ytl gaz 20ytl benzin
    toplam 280 ytl
    bunun yaklaşık 1000km şehir içi
    1000km şehir dışı klima açık
    550 si normal hız 110 nadir geçer

ortalama km de 110ykr aynı parayla aynı km ortalama 7 lt benzin yakardım (hep gittiğim yolllar) ve 280 ytl ile 1360 km yol giderdim 2550-1360=1190km kardayım

yada yaklaşık 2550=280ytl (260 ytl gaz+ 20ytl benzin)
    2550=510 ytl benzin

Dostum senin değerler çok iyi benim ayar bir türlü tutmadı.Hala aracım ne kadar yakıyor anlamış değilim.

EDİT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red_power -- 11 Eylül 2007; 15:59:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SeLPaK

quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Benim kullanım şartlarıma göre şehir içinde 10,5 lt lpg yakıyor.

22 lt de çok aşırı bi değer ya.Benim kafam bu işi kurcaladıkca karısıyo.Ayar dedikleri şeyi bizzat izledim bilgisayardan arabanın farklı devırlerde püskürttüğü gaz miktarı degerlerini alıyolar ve yavaş yavaş kısarak tekrar gaza yuklenıyolar.Motor devri bu yuklenmelerde istenılen duzeylere cıkabılıyosa sorun yok diyolar ve kısmaya devam edıyolar optimumu bulana kadar.Ben bunu yaptırdım ama km de eskiden 163 bin/km yakıyosa şimdi 160 bin/km ye dusmustur.(şehir içi-dışı karısık) ama dediğim gibi benim aracın çekişi çok iyi-çalışma problemı nedir bilmem-gördüğüm tavan hız değeri 200 km hız-buda çeşme otobanında yokuş aşagı-aracta 4 kişi varken ve klıma 2. kademde açıkken....

Benim 2000motor Vectra 13,5 litre yakıyor şehir içinde. Şehir dışı deneyemedik daha.

• Aracınızın fabrika bilgilerinde şehir içi 8.4 litre benzin yaktığını, ortalamada 6.3 lt yaktığı yazıyor.Ki bu değerler 90 kmde pedal sabit konumda rüzgarsız, farsız tutturulan değerler. yani tutturulması neredeyse inanılmaz değerler..

yani lpg de 7 litremi yakıyorsunuz? Birde yaktığınız ve gözden kaçan benzinde hesaba katıyormusunuz?

quote:

Orjinalden alıntı: serhanglm

Peugeot 206 1.4 XR ile İzmir-Aliağa arası yani hem sıkışık Çiğli trafiğine giriyorum hem de Menemen'den sonra şehirlerarası denilebilecek yol katediyorum.
    yani hesaplamam tam karışık şartlarda. Günlük gidiş-dönüş 100 km. 1 sene içerisinde yaptığım tüm hesaplarda 108 ykr geçmedi sarfiyat. ben 105 ykr olduğunu tahmin ediyorum. aradaki farkın pompa basınç farkı olduğu görüşündeyim.Araçta zavoli sistem var ve sakin kullanıyorum arabayı.
    105-108 ykr yakıyorum diyenlere inanmayın diyen arkadaşları her zaman teste beklerim.
    ben montajın ve araç uyumluluğunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    Ayrıca hava filtreniz kesinlikle temiz olacak, lastik basıncınız eksik olmayacak ve bujileriniz aracınızın yetkili servisinden aldığınız orjinal bujiler olacak. Bunları kesinlikle gözardı etmeyin.

• Doğru söylüyorsunuz. aracın normal değerleri bu. ama unutmamak gerekir ki 407 hdi nin fabrika test değerleri 4.4lt/100km iken hem de türkiye şartlarında bunu 3.68 lt/100km ye indirmeyi başardılar. ben benzin ayarımı 20 saniyeye çektirdim ve en son ne zaman 10 liralık benzin aldığımı unuttum. ayrıca dikatini çekerim başlık aracınız lpgde kaç lira yakıyor.
    gazı aygazdan alıyorum 1.4 ytl/lt
    benim verdiğim değerde genellikle klima açık ama 1. kademede ve çok soğuk konumda değil.
    dediğim gibi her zaman teste varım.
    sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhanglm -- 14 Eylül 2007; 18:37:10 >
  • bir de 206 1.4 maksimum torkunu (120 Nm) 3500 d/dk da yakalıyor. bu benzinli diğer araçlara göre düşük sayılabilecek ve uzun yolda tasarruf için çok önemli bir değer diye düşünüyorum.
  • Yani siz neredeyse benzinle aynı yakıyorum diyorsunuz litre bazında..
  • rakamlar ortada. 1.6 arabayla şehiriçi 110 ykr yakanları duyduktan sonra oldukça normal görünüyor:)
  • ben onlarada inanmıyorum zaten. hatta kimse inanmıyor. ama tutupta benzin ile aynı miktarda lpg yakanlarada inanmıyorum. bırakın sehirdışını sürtünmesiz ortam olsun yine inanmam.
    quote:

Orjinalden alıntı: serhanglm

rakamlar ortada. 1.6 arabayla şehiriçi 110 ykr yakanları duyduktan sonra oldukça normal görünüyor:)
  • Kesinlikle hesap yöntemlerinizde bir yanlışlık var. Hiçbir araç şehir içi trafiğinde 100 km'de 6-7 litre LPG yakamaz.
  • Ya hesap yöntemi bence hatalı değil de-değerler tamamen yalan.O verdikleri değerleri yakalamaları demek lpg taktırdıklarında nerdeyse %100 kar etmeleri demek.Buda imkansız ya
  • Arkadaş kayboldu zaten. Demek benzin kadar lpg yakan araç... Daha neler göreceğiz çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.