Şimdi Ara

Arabanızı kaça aldınız, kaça sattınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Seat Leon 1.6 stylance hatasız 17 bin km de aldım 68bin km de sattım hatasız siyah.2009 yılı 30250 alış-2012 yılı satış 32 bin tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

4 sene önce 1.4 rna clio symbolu 11750e aldım 11750 e sattım.rekor bende sanırım 3 gün içinde kime satacağımı şaşırdım.yeni talep çoktu.bu symbollerin 2. el piyasasına bayılıyorum.
    şimdi fabia aracım var 15500 e aldım dünya kadar masraf yaptım 16000 tlye satamıyorum.araç farkı işte.

Kaç model fabia ve özelliklerini benimle paylaşır mısınız? Bir arkadaşım bu tarz bir araç bakıyordu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

quote:

Orijinalden alıntı: TYR

Araca yaptığım masraflar(lastik, bakım vb.) + Kasko + Yakıt + Vergi
    tüm bunları çıkaracak bir fiyat olmadıktan sonra satmıyorum.
    Aracın ortalama bende kalma ömrü 1 yıl.

Bugüne kadarki 6 aracım da da bu kuralı işlettim.
    En büyük alış satış farkını Nissan Micra ile yakaladım; 18bin alış, 22 bin satış...

Hocam seni alnından öpmek plaket hatta satış konusunda doktora ünvanı vermek lazım. Herkesin zarar ettiği bir ortamda sen Lastik+Bakım+Kasko+Vergi sini tahsil edip satıyorsun. Her babayiğidin harcı değildir bu iş. Meslek nedir acaba merak ettim. Benim Albeayı da satar mısınız o şekilde rica etsem. 12900 e ben almıştım. Sizin mantıkla 16.000 eder. Micra için ise yanlış mı okudum diye 4 kere baktım markaya.

Esasen benim gibi görünen başarıda, bana göre en büyük pay; Türkiye'de otomotiv piyasasının yükselen bir trendde ilerliyor olması.
    Birde aracı satarken değil, alırken kazanmak lazım.
    Alırken ince eleyip sık dokumak lazım.

Size şöyle bir örnek vereyim;
    İlgilendiğim marka-model aracı almadan yaklaşık 6 ay önce incelemeye başlıyorum.
    İlanlardaki km'si düşürülmüş, kazalı araçları kendi arşivime kaydediyorum.
    Çoğu zaman aracın satıcısına araçla ilgili kaza ve hasar bilgilerini verdiğimde şaşırmışlığı çok olmuştur

Alıp sattığım araçları imzamdaki linkten görebilirsiniz...

Bir püf nokta vereyim;
    Araç alırken çok kaliteli çekilmiş resimli ilanlardan ziyade,
    kenarda köşede kalmış, rağbet görmemiş, resimleri kötü çekilmiş ilanlardaki araçlara yönelmenizi öneririm.
    Hem o araçlar gerçekte gidip gördüğünüzde daha iyi, hemde pazarlık rakamınız yüksek oluyor ;)

Albea'nın piyasasını maalesef bilmiyorum ama 12900'e araba mı kaldı Hocam ? :)

• geçen sene değişensiz boyasız alize r19, 13 e aldım 15 e sattım tek silecekler değişti
  • 2011 de 2006 lacetti cdx 17750 ye aldım 2013 te 19700 e sattım...
  • Böyle bi konu vardı ama yine de yazayım ;
    2008 Astra G 1.4 twinport 22'ye aldım 6 ay sonra 23'e sattım .
    2008 Focus 2.5 28.5'a aldım , 3 bin masraf yaptım, 15 ay bindim 28'e sattım( 3 ayda satıldı )
    2009 Punto 21750'ye aldım , 4 ay sonra 1 saat içinde 22'ye sattım .
    Şu an Golf 7 kullanıyorum , sıfır aldım ,mevcut piyasada satmaya niyetim yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım jeetda trendline aldım 20011 yılında aldım 49,500 tl ye aldim satmaya kalktım 55,000 dediler . Ama aracım trendline olmasına ragmen çelik jant var .
  • TYR kullanıcısına yanıt
    Kalmış işte Ufak bi ağır hasar kaydı var sadece ama kayıtsızlardan çok daha iyidir. Sonuna kadar iddalıyım.
  • 9.000 km astra h dızel aldım 32.500 TL
    250.000 km de sattım 23.000 TL.
    iyi mi?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassey

quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

4 sene önce 1.4 rna clio symbolu 11750e aldım 11750 e sattım.rekor bende sanırım 3 gün içinde kime satacağımı şaşırdım.yeni talep çoktu.bu symbollerin 2. el piyasasına bayılıyorum.
    şimdi fabia aracım var 15500 e aldım dünya kadar masraf yaptım 16000 tlye satamıyorum.araç farkı işte.

Kaç model fabia ve özelliklerini benimle paylaşır mısınız? Bir arkadaşım bu tarz bir araç bakıyordu..

2004 model 1,4 tdi 75beygir 195 nm tork 143.000 kmde.ilgileniseniz ozele mesaj atin.no mu yazayim.

• 2012 ocakta 20750ye aldığım 2008 model skoda fabiayı 2013 mayısta 22.500'e sattım su an en az 25 eder!
  • Zamaninda clio 1.4 rxt araci 13.150ye almistim. Alladim pulladim. Sanruf son bi hafta arizalandi o sekilde 14e verdim. Ozluyorum bazen. Ilk aracimdi benim :/

• 2005 yılında 15 bin liraya 2002 model accent aldık
    Geçen sene 15 bin liraya sattık :D

• 1.5 sene önce 29.000 TLye aldıgım 2012 model Hyundai i20 Troy 1.4 CVVT Mode Otomatik aracımı yarın 31.500 TLye satıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xquard42 -- 3 Nisan 2014; 1:48:38 >
  • ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder46 -- 3 Nisan 2014; 9:04:17 >

• yahu ben araçlar her sene değer kaybeder diye biliyordum , burada herkes aldığınun üzerine satmış

Var mı bunlarında ince noktaları ? Yeni araba alacaklara tavsiyelerde bulunun :)
  • Bu 4 ay içerisinde oldukça karlı bir alışveriş yaptım bende. 99 model Vectra B yi 14.250 ye aldım henüz 53.000km deydi yatmış bir araçtı bakimlarını yapıp elden geçirince binmeyi düşünürken 18.500 e bir anda sattım. Toplamda 1200tl baskı triger v.s anca harcamışımdır 3 ay kullandım 12.000km yol yaptım, harcadığım yakıt ve bakım ücretlerini fazlasıyla geri almış bulundum. Alan adamında dibi düştü arabaya zaten tertemiz ve zor bulunan hb kasasi idi. Aracı piyasasından düşük fiyata yaşlı bir teyzeden almam işime yaradı.

2001 Alfa 145 aldım sonrada yazın kısmetse 156 ya geçmeyi planlıyorum bakalım artık bu aracı kaça vericem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 3 Nisan 2014; 9:41:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.