Şimdi Ara

Arabasını Su ile Çalıştıran Tayfun Usta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

2002 de di sanırım böyle biri çıkmıştı ve çok kısa sürede öldürülmüştü bu arkadaşa iyi bakın çok yakında onuda birileri postalayacak.

kimdi o öldürülen, ne bulmuştu? bize de anlatır mısınız? bilmediğimiz bir şeyi öğrenelim...

nerden duyuyorsunuz bu tür hikayeleri ve nasıl inanıyorsunuz, bi de bunu bu kadar hararetle anlatabiliyorsunuz, bazen cidden şaşırıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur801

Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/video.php?v=888060264559034

Anlattıgına göre kendisi bunu yapana kadar iki tane dogan patlatmış

Umarım başarılı olur ve destek, imkan verilir.

Konu verildiyse silinebilir.

allah aşkına böyle saçmasapan videoları paylaşmayın bunu görüp inanacak milyon kişi var... 2.dksında durdurdum videoyu..daha elektrolizin ne amaçla kullanıldığını bilmez..

1-elektroliz ne alaka

2-geçme toleransları hak getire ,sacma sapan delmiş takmış bir tane gösterge eklemiş neyi ölçeceğ şüpheli

3-yanma reaksiyonları vardır...

araclarımız da dizel yada benzin yahut lpg +hava ( o2+3.76 N2) ile reaksiyona girip yüksek ısı cıkar... burda yanlış görmediysem emme manifoldundan su basıyor motora..böyle manyaklık görmedim..

4- dizel ve otto çevrimleri var motorun...burdaki çevrimi bir anlatsın o mucit arkadaş nasıl bir sistem tasarlamış ..hesaplamaları nasıl yapmış..yapmış olduğu analiz sonucunda verimli olacağına nasıl karar vermiş ...

5- demekki bu zamana dek kimse düşünememiş acaba su ile çalıştırsak nasıl olur yaww diye helal yılın ışıksaçan beyin ödülünü bu mucit arkadaşa verelim...

çok konuşmaya gerek koca bir saçmalık bütünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboy87 -- 14 Aralık 2014; 23:47:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy87

quote:

Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/video.php?v=888060264559034

Anlattıgına göre kendisi bunu yapana kadar iki tane dogan patlatmış

Umarım başarılı olur ve destek, imkan verilir.

Konu verildiyse silinebilir.

allah aşkına böyle saçmasapan videoları paylaşmayın bunu görüp inanacak milyon kişi var... 2.dksında durdurdum videoyu..daha elektrolizin ne amaçla kullanıldığını bilmez..

1-elektroliz ne alaka

2-geçme toleransları hak getire ,sacma sapan delmiş takmış bir tane gösterge eklemiş neyi ölçeceğ şüpheli

3-yanma reaksiyonları vardır...

araclarımız da dizel yada benzin yahut lpg +hava ( o2+3.76 N2) ile reaksiyona girip yüksek ısı cıkar... burda yanlış görmediysem emme manifoldundan su basıyor motora..böyle manyaklık görmedim..

4- dizel ve otto çevrimleri var motorun...burdaki çevrimi bir anlatsın o mucit arkadaş nasıl bir sistem tasarlamış ..hesaplamaları nasıl yapmış..yapmış olduğu analiz sonucunda verimli olacağına nasıl karar vermiş ...

5- demekki bu zamana dek kimse düşünememiş acaba su ile çalıştırsak nasıl olur yaww diye helal yılın ışıksaçan beyin ödülünü bu mucit arkadaşa verelim...

çok konuşmaya gerek koca bir saçmalık bütünü

haha evet manifolddan su basıyor

• su petrol!en kıymetli fakat suan daha ucuz fiyati bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplumumuz o kadar cahil ki elimizde internet gibi muhteşem bir kaynak var ama her gördüğümüz duyduğumuza kolayca inanıyoruz. Sosyal medyada ne paylaşılsa , akşam haberlerinde ne gösterilse inanan bir toplum halini aldık. Suyla çalışan araç haberi her yıl medya tarafından ısıtılıp önümüze sunulut. Şok şok Türk mucit suyla çalışan araç geliştirdi diye. Vatandaşımda televizyon karşısında göbeğini kaşıyarak " bu adamı yaşatmazlar walla, petrol şirketleri buna izin vermiyor yoksaaa ... " diye düşünüp sağda solda anlatır.

Rica ederim biraz araştıralım, OKUYALIM
  • bir akrabamızın eski reno 21 aracı soğutma sisteminden su kaçırdığı için su damacanasıyla geziyordu. 5-10 km de bir kaputu açıp su doldurup yola öyle devam ediyorduk.
  • Bi konu açtık ortalık duman oldu, yahu banane bu adam dan da yaptığı işten de, daha önceleri de duyduk böyle şeyler,benim buraya açmamın sebebi otomobiller ile ilgili olması idi.Birazda matrak yani, gittiniz muhabbeti taa nereye çektiniz.Adam mühendis değildir,terimleri bilmiyordur, hemen dalga geçmeler falan filan.
  • Bilgeligin siniri vardir.

CAHİLLİĞİN SINIRI YOKTUR.

• quote:

Bi konu açtık ortalık duman oldu, yahu banane bu adam dan da yaptığı işten de, daha önceleri de duyduk böyle şeyler,benim buraya açmamın sebebi otomobiller ile ilgili olması idi.Birazda matrak yani, gittiniz muhabbeti taa nereye çektiniz.Adam mühendis değildir,terimleri bilmiyordur, hemen dalga geçmeler falan filan.

Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır. Cahilliğinle yüzleş bir şeyler öğren. Hala kendini ve cahilliğini savunuyorsun. Sana gereken cevaplar verilmis. Sus. Uzatma. Rezil oldun yeteri kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Bi konu açtık ortalık duman oldu, yahu banane bu adam dan da yaptığı işten de, daha önceleri de duyduk böyle şeyler,benim buraya açmamın sebebi otomobiller ile ilgili olması idi.Birazda matrak yani, gittiniz muhabbeti taa nereye çektiniz.Adam mühendis değildir,terimleri bilmiyordur, hemen dalga geçmeler falan filan.

Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır. Cahilliğinle yüzleş bir şeyler öğren. Hala kendini ve cahilliğini savunuyorsun. Sana gereken cevaplar verilmis. Sus. Uzatma. Rezil oldun yeteri kadar.

Terbiyeni takın öyle yaz, kafanız güzel sanırım, ne cahilliği ne cevabı ?hangi konuda cahillik ? Açıklamalarıyla yazarsan anlayabiliriz. balıklama dalmayın hemen herşeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur801 -- 15 Aralık 2014; 10:21:26 >

• quote:

quote:

quote:

Terbiyeni takın öyle yaz, kafanız güzel sanırım, ne cahilliği ne cevabı ?hangi konuda cahillik ? Açıklamalarıyla yazarsan anlayabiliriz. balıklama dalmayın hemen herşeye.

Desteklenmeli demişsin ve sana;

İlk önce yapılan şeyin basit olduğu açıklanmış, icat olmadığı ustune basa basa anlatılmış. Basari olmadigi anlatilmis.

Ve sen hala destek diye zırvalamışsin. Ustune de atarlanmışsın yok webmasterim yok oyle bir konu vs vs yasin buyuk diye artistlik taslamissin adam gene lafini agzina tikamis sana gerekli cevabi vermis.

Sonra hemen matrak olsun diye de kıvırmaya başlamışsın kimin kafası güzel acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlk önce yapılan şeyin basit olduğu açıklanmış, icat olmadığı ustune basa basa anlatılmış. Basari olmadigi anlatilmis.

Ve sen hala destek diye zırvalamışsin. Ustune de atarlanmışsın yok webmasterim yok oyle bir konu vs vs yasin buyuk diye artistlik taslamissin adam gene lafini agzina tikamis sana gerekli cevabi vermis.

Valla göre göre okuya okuya yalan söyleyebiliyorsunuz ya bravo size.

Adam direkt cahil diye lafa girip yok google da arat yok başka yerde arat deyince, kendi cahilliğini suratına vurmak için onu yazdım.

Başarı konusuna gelirsek, bunu yapan adam videoda izlediğim kadarıyla 2 araba yemiş onu yapana kadar ve başardım yaptım diyor, bu başarı değilde nedir? daha önce yapılmıştır bu sistem orası ayrı, siz olayı niye mucitlik gibi bakıyorsunuz hala anlamadım.

Yaşım büyük değil, o kişiden küçük olduğu için kendisine abi diye hitap ettim, daha okuduğunu anlamıyorsun gelmiş sırf savunmak için cevap yazmışsın.Eğer bu yaptığınız forum içi birbirinizi kollamak ise orası ayrı konu.

Ayrıca kıvırdığım falan yok, ilk mesajımı düzgün ve bakarak okursan eğer mesaj içinde matrak da olduğunu anlaman çok sürmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur801 -- 15 Aralık 2014; 10:35:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam direkt cahil diye lafa girip yok google da arat yok başka yerde arat deyince, kendi cahilliğini suratına vurmak için onu yazdım.

Başarı konusuna gelirsek, bunu yapan adam videoda izlediğim kadarıyla 2 araba yemiş onu yapana kadar ve başardım yaptım diyor, bu başarı değilde nedir? daha önce yapılmıştır bu sistem orası ayrı, siz olayı niye mucitlik gibi bakıyorsunuz hala anlamadım.

Yaşım büyük değil, o kişiden küçük olduğu için kendisine abi diye hitap ettim, daha okuduğunu anlamıyorsun gelmiş sırf savunmak için cevap yazmışsın.Eğer bu yaptığınız forum içi birbirinizi kollamak ise orası ayrı konu.

Ayrıca kıvırdığım falan yok, ilk mesajımı düzgün ve bakarak okursan eğer mesaj içinde matrak da olduğunu anlaman çok sürmez zaten.

Sana o mesaji yazanı tanımıyorum. Uslubu seni rahatsiz etmis olabilir, gayet anlasilir. Ancak olayi atara atar gidere gider seklinde cozmeye calismaniz size yaramadi. 2 tane doğan harcamis olabilir adam, sanayide usta canı sıkılıyordur perte çıkmış şahinleri kurcalarken oynamıştır. Daha once yapilan teknik bilgisi olanin yapabildigi bir sey icin neden desteklensin ki?

• Türk mucidinin temel sorunu:

Gerçek mucit kişi kafasında oluşturduğu fikri doğrudan uygulamaya geçirmez. Teorik çalışma ile işe başlar. Aracın ürettiği elektriği kullanarak suyu hidrolize edip, açığa çıkan hidrojen ve oksijeni araca basıp yakıt olarak kullanmak... Bu durumda ilk hesaplaman gereken suyu hidrolize etmek için ne kadar enerji harcayacağın, sonra tekrar yandığında ne kadar enerji açığa çıkacağı... Bunun cevabını liseden hakkı ile mezun olmuş herkes biliyor. Enerji yoktan var edilemez diye boşa demiyor bilim adamları. Saf su nedir? H2O nedir? Hidrojenin yanması sonucunda oluşan hayat kaynağımızdır. Yaa, herşey yandıktan sonra duman çıkarmıyor ve ardında atık olarak kömür olmuş objeler bırakmıyor. Bu kimyasal tepkime ekzotermik, yani gerçekleşirken dışa enerji verir cinsten. Peki H20'yu H ve O'ya ayıracak tepkimeyi sağlamak için ne yapmamız lazım? H ve O birleşirken açığa çıkan enerji kadar enerji vermemiz lazım ki, tepkime gerçekleşsin.

Bu durumda kapalı bir sistemde suyu elektroliz eder, buradan açığa çıkan Hidrojen ve oksijeni aracın motorunda yakarsan elektroliz ederken de, motorda da verim %100 ise, karsız-zararsız çıkarsınız. Ancak motor veriminin %40 olduğu, elektroliz veriminin de %80'lerde olduğu düşünülürse bu işten zararlı çıkarsınız.

Araştırmanız gereken tek konu kaldı. Elektroliz sonrası oluşan Oksijeni yanma odasına göndermeniz sayesinde aracın normalde havadan alabileceği oksijenden daha çok oksijeni içeri yolluyorsunuz. Bunun sağladığı avantaj ne derecede işe yarar?

-----------------------------------------------------------------------

Dünya'da gerçek bilim adamları bunun üstünde yıllardır uğraşıyor. Size üzerine düşünmeniz için gerçek çalışma konuları:

Güneş enerjisi ile elektrik üretme artık çok ucuz. Yalnız bir problem var: Paneller güneş varken elektrik üretiyor ve güneş varken zaten elektrik ihtiyacı pik yapmamış oluyor, mevcut yatırımlar enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Neler yapılabilir? İngiliz bilim adamları güneş enerjisi santrallerinde fazladan üretilen elektrik ile suyu ayrıştırıp, Hidrojeni bir sıvı içinde zengin karışım olacak şekilde hapsedip, bu yakıtı tankerlerle petrol istasyonlarına taşıyıp, hidrojen motorlu araçlarımıza benzin koyar gibi koyabilmemizi sağlamayı hedefliyorlar. Hidrojeni LPG taşı gibi güvenle taşıyamıyorsunuz. Çok daha dengesiz, reaksiyona girmeye çok hevesli bir arkadaş hidrojen. Ve LPG gibi yanmıyor. Patlıyor. LPG yüksek basınç altında olduğu için patlıyor. Hidrojenin tepkime yolu patlama. Sıkışık olmasına gerek yok. Dolayısı ile gerçekten çok tehlikeli Hidrojen arkadaş. O yüzden bir sıvıya hapsedilip, sıvının benzin gibi araca konup sıvının yakılması ile hidrojenin yanmasını sağlamak güvenli oluyor.

Neyse, bu sistemde suyun hidrolize edilmesi ve sonra hidrojen motorunda yakılması toplamda açığa çıkan enerji açısından sıfırın altında bir işlem. Ancak güneş panellerinden elde edilen fazla elektrik zaten çöp olacağı için, onu bu iş için kullanmak çok mantıklı bir hareket... Hidrojen motoru da arabalarımızdaki motorlar gibi kullanılabilir motorlar değilmiş. Daha çok sabit devir jeneratör motoru olacak mahiyette motorlarmış. O yüzden bu İngiliz bilim adamları araçlarımızın elektrikli olmasını, araçlarımızdaki hidrojen jeneratörlerinin akülerimizi şarj etmesini planlamış. Kısaca aracımızda tahrik için elektrik motoru kullanacağız. Menzili kısa akülerimiz olacak. Bir de jeneratörümüz olacak. 10km kullandıktan sonra jeneratör devreye girip 5 dakika çalışıp 10 dakika susacak...

Benim bu projeye yorumum: Böyle bir dağıtım ağı oluşana kadar insanoğlu dünyaya'da düşük kayıplı wireless elektrik transferi işini çözmüş olacak. Güneş panelleri ile güneş batmayan imparatorluk kuracağız. Türkiye'de gündüzken ABD'de gece. Buradaki panellerde üretilen elektriği anlık ABD'ye satacak, akşam olunca ABD'deki panellerden elektrik alacağız. Tüm dünya bir elektrik ağı ile birbirine bağlı olacak ve anlık elektrik borsası kurulacak. Böylesi bir gelecekte yukarıdaki işlem anlamsız olacak; çünkü wireless elektrik aktarımını araçlarımızda da kullanabileceğiz, gene düşük maliyetli küçük aküler kullanıp, yolda giderken aracımızın devamlı şarj olmasını sağlayabileceğiz. Bu durumda aracımızda bir jeneratöre ihtiyaç olmadığı gibi toplam verimi sıfırın altında olan bir dizi kimyasal tepkimeye ve yakıt dağıtım ağına ihtiyaç duymayacağız.

Zaten kısıtlı ve adaletli dağıtılmamış, insanoğlunu geçtim, doğa için çok kritik değere sahip su kaynaklarını yakıt olarak kullanma fikri hiç aklıselim değil. X bölgesinden çekip ayrıştırdığınız sudan elde ettiğiniz hidrojeni dağıtım ağı ile dağıtıyorsunuz ve y,z,t bölgelerinde binlerce araç bu hidrojeni yakarak su buharı üretiyor. x bölgesinden çekilen suyun ne gibi doğa değişikliklerine sebep olacağını bilmediğiniz gibi, y,z ve t bölgelerinde artan nemin doğada ne gibi değişikliklere sebep olacağını bilmiyorsunuz.

Su masum gözükse de, suyun dağılımda yapacağınız değişikliklerin nelere sebep olacağı CO2'nin verdiği zararlar kadar kestirilebilir değil. Bunu da unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Aralık 2014; 10:56:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sana o mesaji yazanı tanımıyorum. Uslubu seni rahatsiz etmis olabilir, gayet anlasilir. Ancak olayi atara atar gidere gider seklinde cozmeye calismaniz size yaramadi. 2 tane doğan harcamis olabilir adam, sanayide usta canı sıkılıyordur perte çıkmış şahinleri kurcalarken oynamıştır. Daha once yapilan teknik bilgisi olanin yapabildigi bir sey icin neden desteklensin ki?

ya verilir ya da verilmez, benimkisi sadece temenni idi.Sadece ona değil, kendi insanımızdan bu tür şeyler yapabilen herkese verilsin destek.Bu kişide muhtemelen daha önce gördüğü için bu tür birşeyi, bunu bende yapabilirim demiş yapmış, gördüğümüz bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

2002 de di sanırım böyle biri çıkmıştı ve çok kısa sürede öldürülmüştü bu arkadaşa iyi bakın çok yakında onuda birileri postalayacak.

kimdi o öldürülen, ne bulmuştu? bize de anlatır mısınız? bilmediğimiz bir şeyi öğrenelim...

nerden duyuyorsunuz bu tür hikayeleri ve nasıl inanıyorsunuz, bi de bunu bu kadar hararetle anlatabiliyorsunuz, bazen cidden şaşırıyorum...

Bende bunu bi yerde duymuştum ama saçma veya yanlış değil böyle bir şeyi bulanı niye yaşatsınlar dünyanın ekonomisini alt üst edecek bir proje sonuçta dev firmaları iflas ettirecek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Bende bunu bi yerde duymuştum ama saçma veya yanlış değil böyle bir şeyi bulanı niye yaşatsınlar dünyanın ekonomisini alt üst edecek bir proje sonuçta dev firmaları iflas ettirecek.

Bu paranoyalardan kurtulun.

O dev firmalar, dev holdingler petrolden kazandıklarını yemiyorlar. Çünkü yenebilecek küçük tutarlar kazanmıyorlar. Güneş enerji sistemlerinden elektrik nakil sistemlerine, akü teknolojilerine, her alanda yatırımlar yapıyorlar. Olur da bir KOBİ olarak dünyayı zamanla değiştirecek bir teknoloji bulursanız, sermayeyi de onlar koyar, size ortak olur. Kapitalizmin kuralı budur. Altın yumurtlayan tavuğu kesmezsiniz. Bunu barbarlar ve Rus mafyası yapar.

Ancak dünyayı değiştirecek bir teknoloji geliştiriyorsanız, Rus mafyasından önce dünya devleri sizi duyar ve anında finansörünüz olur. Onlar değerlerini daha da arttırır, siz de zengin olursunuz.

Shell, Total gibi firmalar veya meşhur tek gözlülerin temsilcilerinden olduğu iddia edilen Rockefeller abim gibiler öldürmez adamı. Aptal mı bunlar yahu? Gelir Ortak olur. Tüm sermayeyi verir. Alırsın %10 hisseni. Oturursun aşağı. Mis. 1 trilyon dolarlık iş yapsınlar, 100 milyar senin.

Biz çimento sektörünü değiştirecek, mevcut çimento fabrikalarına hızla adapte olabilecek farklı tür bağlayıcılar geliştirdik. Patentleri bize ait. Bunların gelişim aşamasında Türkiye'de Almanya'da ve Hollanda'da üniversiteler ve çimento fabrikaları ile birlikte çalıştık. Çoğu alanda kullanılabilecek, Portland çimento kullanımını %50 oranında azaltabilecek, daha ekonomik ürünlerden bahsediyorum. Dünya CO2 salınımının %8'ini tek başına çimento sektörünün yaptığı düşünülürse, bizim buluşlarımız tüm dünyada uygulanırsa sektörün CO2 salınımını %25 azaltmak mümkün olacak. O zaman torunum gerine gerine diyecek ki, benim dedem dünya CO2 gaz salınımının %2'sini tek başına durdurmuş... Kıçımda bir pelerinim eksik... Kimse bizi vurmaya çalışmadı aga... Milyar dolarlık dev yatırımlar, trilyon dolarlık dev bir sektör çimento sektörü. Ben geliştirdiğim teknoloji sayesinde üretilecek yarının binde birine razıyım. Kazanan gene sektör oyuncuları olsun... Benim için dert değil.

• Hocam çok güzel yazmışsınız ama okuma özürlüyüz bu yazdıklarınızı tamamen okuyan kaç kişi var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Hocam çok güzel yazmışsınız ama okuma özürlüyüz bu yazdıklarınızı tamamen okuyan kaç kişi var acaba?

Okumadan adam olunacağına inanan okumasın arkadaş. Hedef kitle onlar değil zaten. İsteyen okumasın, sadece yazsın, doğru bildiğine inansın. Ancak bu kitlenin merak edenin de öğrenme hevesini kaçırmasına veya yazanı küstürüp kaçırmasına karşıyım. Forum sadece anlık heves giderme aracı değil. Aynı zamanda yıllar içinde araştıranların okuyup öğrenebilecekleri bilgiler içeren alanlar buralar. Yazmazsak, gerçekten araştıran gelecekte denk gelip okuyamaz.

Neticede dünyayı çoğunluk değil, azınlık değiştiriyor, geliştiriyor, güzelleştiriyor. Aynı şekilde dünyayı çoğunluk değil, azınlık yönetiyor, sömürüyor, kana buluyor. Birşeyler değiştirebilecek azınlıktan okuyan 5-7 kişi, okusa da işe yaramayacak 100 kişinin okumasından iyidir.

Maksat biraz da bilgi burada dursun da, o 100 kişi demedi demesin...

• cahillik almış başını gitmiş, böyle cahiller ve bunlara inanan koyunları olduğu sürece istediğin kadar akademisyen yetiştir argeye harca zerre kadar önemi yok. Bilinç olacak önce bilinç.

Eline evladı 150 yıl önce hidrojen yakıt hücresi bile icat etmiş, bizimkide 2015 yılında motora hidrojen gazı basmaya çalışıyor. Vay arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.