Şimdi Ara

Arabasını Su ile Çalıştıran Tayfun Usta (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O yüzden bu İngiliz bilim adamları araçlarımızın elektrikli olmasını, araçlarımızdaki hidrojen jeneratörlerinin akülerimizi şarj etmesini planlamış. Kısaca aracımızda tahrik için elektrik motoru kullanacağız. Menzili kısa akülerimiz olacak. Bir de jeneratörümüz olacak. 10km kullandıktan sonra jeneratör devreye girip 5 dakika çalışıp 10 dakika susacak... Acaba benzinli atıyorum 100 cc bir motorla çalışan bir jeneratörle bahsettğiniz sistem verimli çalışırmı merak ettim doğrusu, sonuçta elektrikli motorlar benzinli motorlara göre çok daha verimli çalışıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

2002 de di sanırım böyle biri çıkmıştı ve çok kısa sürede öldürülmüştü bu arkadaşa iyi bakın çok yakında onuda birileri postalayacak.

kimdi o öldürülen, ne bulmuştu? bize de anlatır mısınız? bilmediğimiz bir şeyi öğrenelim...

nerden duyuyorsunuz bu tür hikayeleri ve nasıl inanıyorsunuz, bi de bunu bu kadar hararetle anlatabiliyorsunuz, bazen cidden şaşırıyorum...

Bende bunu bi yerde duymuştum ama saçma veya yanlış değil böyle bir şeyi bulanı niye yaşatsınlar dünyanın ekonomisini alt üst edecek bir proje sonuçta dev firmaları iflas ettirecek.

Bu paranoyalardan kurtulun.

O dev firmalar, dev holdingler petrolden kazandıklarını yemiyorlar. Çünkü yenebilecek küçük tutarlar kazanmıyorlar. Güneş enerji sistemlerinden elektrik nakil sistemlerine, akü teknolojilerine, her alanda yatırımlar yapıyorlar. Olur da bir KOBİ olarak dünyayı zamanla değiştirecek bir teknoloji bulursanız, sermayeyi de onlar koyar, size ortak olur. Kapitalizmin kuralı budur. Altın yumurtlayan tavuğu kesmezsiniz. Bunu barbarlar ve Rus mafyası yapar.

Ancak dünyayı değiştirecek bir teknoloji geliştiriyorsanız, Rus mafyasından önce dünya devleri sizi duyar ve anında finansörünüz olur. Onlar değerlerini daha da arttırır, siz de zengin olursunuz.

Shell, Total gibi firmalar veya meşhur tek gözlülerin temsilcilerinden olduğu iddia edilen Rockefeller abim gibiler öldürmez adamı. Aptal mı bunlar yahu? Gelir Ortak olur. Tüm sermayeyi verir. Alırsın %10 hisseni. Oturursun aşağı. Mis. 1 trilyon dolarlık iş yapsınlar, 100 milyar senin.

Biz çimento sektörünü değiştirecek, mevcut çimento fabrikalarına hızla adapte olabilecek farklı tür bağlayıcılar geliştirdik. Patentleri bize ait. Bunların gelişim aşamasında Türkiye'de Almanya'da ve Hollanda'da üniversiteler ve çimento fabrikaları ile birlikte çalıştık. Çoğu alanda kullanılabilecek, Portland çimento kullanımını %50 oranında azaltabilecek, daha ekonomik ürünlerden bahsediyorum. Dünya CO2 salınımının %8'ini tek başına çimento sektörünün yaptığı düşünülürse, bizim buluşlarımız tüm dünyada uygulanırsa sektörün CO2 salınımını %25 azaltmak mümkün olacak. O zaman torunum gerine gerine diyecek ki, benim dedem dünya CO2 gaz salınımının %2'sini tek başına durdurmuş... Kıçımda bir pelerinim eksik... Kimse bizi vurmaya çalışmadı aga... Milyar dolarlık dev yatırımlar, trilyon dolarlık dev bir sektör çimento sektörü. Ben geliştirdiğim teknoloji sayesinde üretilecek yarının binde birine razıyım. Kazanan gene sektör oyuncuları olsun... Benim için dert değil.

okuma üşengeçleri için ben özetleyeyim bari;

dünya çapındaki büyük ya da küçük tüm ticari işletmelerin 1 numaralı amacı ürün satıp para kazanmaktır. ve birisi bunu sağlayacak ürün geliştirdiğinde yapılacak iş, o ürünü geliştireni ortadan kaldırmak değil, o ürünü sahibinden alıp kullanmak ve para kazanmaktır.

girin patent enstitülerinin databaselerine bir bakın, yüzlerce, binlerce buluş ve ürün geliştirme patenti görürüsünüz. sizin dediğiniz gibi olsa, öyle her buluş yapan ortadan kaldırılıyor olsaydı, bugün elinizde kullandığınız cep telefonu da olmazdı, altınızda kullandığınız araba da bu kadar gelişmezdi. dünya 1 arpa boyu yol almazdı o zaman...

haaa, bu dediğiniz "bir şey bulunca hemen ortadan kaldırma" durumu sadece türk mucitlere özgüyse ayrı mesele tabii...

• Otomotivden fazla şey bekleyip, bulamadıklarımız için memlekete kızıyoruz biraz da.

Otomotiv bir bilim alanı değil uygulama sahasıdır. Önce burada bir anlaşalım. Otomotivin ar-ge yapması pek rastlanan şeylerden değildir, ür-ge, yani ürün geliştirmedir onun asıl akademik doğrusu. Otomotivin uçak endüstrisi gibi bir abisi var zaten, çok ihtiyacı olunca abisnini kırk yıllık eskilerini giyer de yine süpermen gibi hisseder kendisini. Amrikayı neden tekrr tekrar keşfetsin?

Hidrojen otmotivde 70'lerin başından beri var. Türkiye'deki ilk haberi 1986~87 gibi Hürriyet gazetesinde hatırlıyorum. Ford suyla çalışan araba geliştirmişti. Tercüme haberdi belli ki. İlk sayfada bir Ford Sierra'ydı. Peki Ford o zaman yirmi senelik olan bu temcit pilavıyla neden uğraşmıştı acaba?

Sebeini yazdık... Çünkü otomotiv bir uygulama sahasıdır, bilim alanı değil.

* * *

Abierden birisi: "P-47 Thunderbolt'u nasıl uçurmak" (1943)
    En iyi sahne: ~11:55 "...water mixes with gas and you really go places." Bu kadar basit ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Tayfun Usta denen arkadaş, bence meşhur olmaya çalışan bir tip. Sıfırdan böyle bir sistemi düşünmek, ona uygun parçaları tasarlayıp üretmek ve bu sistemi işler hale getirebilmek için 2 değil, 2bin tane araba bile az gelir. Sanırım kendisi internette bu konu hakkında araştırma yapıp bir kaç da video izlemiş, sonra parçaları temin edip arabalarda denemiş. Haliyle mevcut sistemleri kullanmak yerine kendisi yapmaya çalıştığı için de iki tane araba harcamış
    Bu devirde böyle cinlikler hemen ifşa edilir.

Teşekkürler Bombar bey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.