Şimdi Ara

Arabaya gazyağı koysak çalışır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Uçaklar cidden gaz yağıyla çalışıyor.yalnız bunu türbin içinde sıkışıp ısınan havaya gönderiyor.sanırsam birde ilk çalıştırmada ateşleme bujisi var türbin in patlama odası denilen kısmında.daha sonrada yakıt püskürttükçe yanmaya devam bu da gazın basınç oluşturarak türbini dha hızlı ve sıkışarak terk etmesine buda yanma odasının arkasındaki türbin pallerinin dha hızlı dönmesine neden oluyor.arkadaki türbin palleri de motorun ön kısmında ki daha büyük türbin pallerine şaft ile bağlı olduğu için öndekileri döndürmek suretiyle motora gelen cebri hava akışını adeta bir turbo motorlu arabadaki gibi içeri çekip basınçla sıkıştırması sonucu tekrar yanma odasında yakar ve dışarı atar.pistonlu motoru türbin şeklinde tasarlamışlar.hepsi bu.jet a1 kullanılır buda kerosen denilen bir nevi saflaştırılmış gaz yağı.böylece uçağın uçması zuhül bulur.:)hepsi doğru beyler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir sehir efsanesine göre sidiklede çalıştıkları rivayet ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunhan

Uçaklar cidden gaz yağıyla çalışıyor.yalnız bunu türbin içinde sıkışıp ısınan havaya gönderiyor.sanırsam birde ilk çalıştırmada ateşleme bujisi var türbin in patlama odası denilen kısmında.daha sonrada yakıt püskürttükçe yanmaya devam bu da gazın basınç oluşturarak türbini dha hızlı ve sıkışarak terk etmesine buda yanma odasının arkasındaki türbin pallerinin dha hızlı dönmesine neden oluyor.arkadaki türbin palleri de motorun ön kısmında ki daha büyük türbin pallerine şaft ile bağlı olduğu için öndekileri döndürmek suretiyle motora gelen cebri hava akışını adeta bir turbo motorlu arabadaki gibi içeri çekip basınçla sıkıştırması sonucu tekrar yanma odasında yakar ve dışarı atar.pistonlu motoru türbin şeklinde tasarlamışlar.hepsi bu.jet a1 kullanılır buda kerosen denilen bir nevi saflaştırılmış gaz yağı.böylece uçağın uçması zuhül bulur.:)hepsi doğru beyler.

zuhül bulmak eskilerin kullandığı bir kelime sanırım yaşça büyük olmalısın

• 1970 li yıllarda GMC Marka gaz yağı ile çalışan kamyonlar vardı. Bunlara benzinde konulabiliyordu hatta gazyağ+benzinde yapılabiliyordu.
    hatta murat 124 lerde bu gaz yağını yakabiliyordu ama içeri fena koku geliyordu. Ama günümüz enjektörlü araçlarda kullanılmaz hem enjektor ucunu kaynatır hemde pompayı dağıtır muhtemelen.
  • Dizel motorda benzinin nasıl bir netice vereceğini bilemiyorum. Ancak 90 yılında askerliğimi yaptığım yerde konuyla ilgili güzel bir örnek motor vardı. İki tane yakıt deposu olan bu motorun üzerinde bir tanesine 300 cc benzin, diğerine de, 2.5 litre gazyağı konuyordu. Her iki deponun çıkışı bir üç yollu vanaya bağlı idi. Yakıt musluğunu ilk çalıştırmada benzin kademesine alıyordum, çalıştıktan sonra musluk gazyağı kademesine getiriliyordu. Motoru stop etmedikçe / sıcak kaldıkça gazyağı ile çalıştırabiliyordunuz.
    Olayın teknik izahı da, gazyağının alevlenme sıcaklığı benzininkinden yüksek olmasından dolayı ilk çalıştırma benzin ile sağlanıyor. Ancak ısıl değer açısından baktığımızda ise gazyağının kalorifik değeri benzin yüksektir. Bu da demektir ki, bu motorda benzine göre daha az miktarda yakıt yakarak aynı performansı elde edebilirsiniz. Tabi bu benim verdiğim örnek, klasik karbüratörlü atmosferik basınçta çalışan motorlar için geçerli.
    Kalorifik değer için başka bir örnek, mesela LPG ile çalışan araçlar, miktar olarak benzinli araca göre daha fazla miktarda yakıt tüketirler. Sebebi, LPG'nin kalorifik değerinin benzinden daha düşük olmasıdır.

Hatta yazıyı yazarken küçük bir araştırma ile bu motorların yurtdışında hala üretildiklerini gördüm.

Arabaya gazyağı koysak çalışır mı?

• Benim cordoba 1.4 tdi araca geçen kış depoya 5 lt civarı gazyağı attım.Banamısın demedi..Denilene göre full gazyağıda koysam gidecek meret..Ama 5 tl den iteledikleri için anlamı kalmıyor.
  • geçen arabayı temizlemek için gazyağı aldım şişenin dibinde 1 litre kadar kaldı depoya döktüm üstünede depoyu fulledim hiçbir sıkıntı olmadı tabi benim attığım miktar az iran tarafında mazot kalitesiz olduğu için tırların gazyağı kullandığını duydum doğrumudur bilmiyorum
  • MURAT ÇİNİ M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, hatta Türkiye de şuan kar payı düşmesiyle birlikte biraz karışım ile satışlar patlayacaktır. Gaz yağı da petrolden elde edilen bir üründür fakat direkt yanmadığı için sadece gaz yağı problem çıkarabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

dizel belki çalışabilir, hatta dizeller uçak yakıtıyla çalışır diyordu bir belgeselde.

Bizim kuzenin eline seneler önce jet yakıtı geçmiş. Motora koyup sanayide turlamışlar. Acayip de kaçıyordu diyor. Sonra pistonları eritince hurda olmuş.

Eurodizel içinde bir miktar gazyağı olabilir. Yakın zamanda bile bazı kamyonetlerin egzozundan gazyağı kokusu geliyor. Kırsal motorin kalkalı epey de oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

dizel belki çalışabilir, hatta dizeller uçak yakıtıyla çalışır diyordu bir belgeselde.

Bizim kuzenin eline seneler önce jet yakıtı geçmiş. Motora koyup sanayide turlamışlar. Acayip de kaçıyordu diyor. Sonra pistonları eritince hurda olmuş.

Eurodizel içinde bir miktar gazyağı olabilir. Yakın zamanda bile bazı kamyonetlerin egzozundan gazyağı kokusu geliyor. Kırsal motorin kalkalı epey de oldu.

Yok ben jet yakıtını kasetmedim aslında. Şu gaz yağına benzeyen yakıtı örnek göstermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Benim cordoba 1.4 tdi araca geçen kış depoya 5 lt civarı gazyağı attım.Banamısın demedi..Denilene göre full gazyağıda koysam gidecek meret..Ama 5 tl den iteledikleri için anlamı kalmıyor.

ifax33youtube
    ibiza roma new york miami rio IBIZA - desaparecidos vs walter mj
    http://www.youtube.com/watch?v=UPPutiGGDs8

ve bunu içen ibiza bu şarkıyı çalmaya başladı

• jimhendrix kullanıcısına yanıt

alemsiniz ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

alemsiniz ya

• Yukarıda yazılan cevaplardan gazyağının motorine göre daha yağlı olduğu ve kurum yaptıracağı bilgisi yanlıştır. Motorin gazyağından daha kalın yani daha yağlı bir yakıttır. Yine yukarıda yazılan ve yanlış olan bir bilgi ise gazyağının dizel arabada yandığında kurum yaptıracağıdır. Gazyağı yandığında motorine kıyasla daha az kurum ortaya çıkar. Bu nedenle gazyağı temizleyici olarak da kullanılır. Motorinle arabanın boyasını silin geride yağ kalır ama gazyağıyla sildiğinizde kalmaz. Gazyağını motorine donmayı önlemek için %5'i geçmeyecek oranda karıştırabilirsiniz. Bu oranda karıştırdığınızda enjentörlerinize herhangi bir şekilde zarar vermez. Ancak dizel bir aracı direk gazyağıyla çalıştırmaya kalkarsanız enjektörlerinize ve motorunuza kalıcı zararlar verirsiniz. Zaten gazyağı ucuz bir yakıt değil resmi olarak litre fiyatı motorinden %4 civarı daha ucuz. Bu farkı daha ucuza motorin satan Uspet, Starpet gibi istasyonlardan motorin alarak rahatlıkla kapatabilirsiniz. Gazyağı satan istasyon bulmak çok zor, sanayideki yada semt aralarındaki dükkanlardan almak istediğinizde de litresi 8 TL civarında yani motoriden çok daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 14 Mart 2015; 13:12:58 >

• Kardeşim uçakta jp-8 adı verilen bir yakıt kullanılır ve emisyon oranı yüksektir. Sapla samanı birbirine karıştırmayın o hıza yakıt değil motor sayesinde çıkar. Dizelle birbirine yakın yakitlardir ancak enjektörleri er geç eline alırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.