Şimdi Ara

Arabaya gazyağı koysak çalışır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

dizel veya benzinli araba hangisi gazyağını yakabilir?

merhabalar. konu çok sıra dışı bende katkı yapmak isterim. dedemin anlattığına göre fi tarihindeki şekerin felan stoklandığı benzin ve mozotun bulunmadığı ve pahalı olduğu yıllar da. gaz yağını kamyonlarında kullanmışlar. simsiyah duman çıkıyormuş. baya bir süre kullanmışlar.

rahmetli dedemin yalancısıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

uçaklar gazyağıyla çalışıyormuş diye duydum

doğru, jet a1 kerosendir

jet filan dediğine gore iyi bişey olması lazım

jet a1 uçak yakıtının havacılıktaki adıdır. halk dilinde gazyağı yani kerosen

gazyağı koca uçağı 1000 km hıza çıkarıyorsa arabayı kimbilir nasıl götürür

di mi?

bu arada zamanında gaz sobasıda kullandım, evi cehennem gibi yapıyordu. biraz kokuyordu ama değiyordu

Zibro kamin

• Gazyağının litresi kaç lira bilen varmı ? fiyatı denemeye değermi?
  • Eski nesil dizel motorda kullanmıştık yani cevap dizel motor

Dizelle karıştırarak kullanıldığında dizele göre dahada performanslı oluyor ancak motorda kısa zamanda kurum oluşuyor.

Biz citroen berlingo 1.9D motorda kullanmıştık diğer dizelleri bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

doğru, jet a1 kerosendir

di mi?

bu arada zamanında gaz sobasıda kullandım, evi cehennem gibi yapıyordu. biraz kokuyordu ama değiyordu

Zibro kamin

TOYOKUNİ

• quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

Eski nesil dizel motorda kullanmıştık yani cevap dizel motor

Dizelle karıştırarak kullanıldığında dizele göre dahada performanslı oluyor ancak motorda kısa zamanda kurum oluşuyor.

gazyağı biraz yağlı bir yakıt suda parlıyordu pis yanar dediğiniz gibi kurum yapar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

doğru, jet a1 kerosendir

di mi?

Zibro kamin

TOYOKUNİ

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-orjinal-japon-gaz-sobasi-53147920/detay/

Çüş

zibro kaminde ucuz değil neden acaba

• denemeden bilinmez.

kim cesaret eder bilemem.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

doğru, jet a1 kerosendir

di mi?

Zibro kamin

TOYOKUNİ

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-orjinal-japon-gaz-sobasi-53147920/detay/

Çüş

zibro kaminde ucuz değil neden acaba

bu çok ufak. bunların büyüğüydü bendeki. yerden yüksekliği 1m falan oluyor.

fiyatları dediğin gibi pahalı. yedek parça sıkıntısı da oluyor. pek yaygın olmadığından dolayı. eskiden gazyağı ucuzdu tek seferde yüzlerce litre alıyorduk 20lik bidonlarla. şimdi uçtu fiyatı nerde ucuz bir yol varsa vatandaş için hepsini kapattılar

• çalışmak ne kelime, uçar
  • gaz yagını dizel motor yakar... ama enjektorleri haşat eder... evimde eskiden brülör vardı dizel yerine gaz yagı atmıştım ve yakmıştı... saxo ve türevi eski tip motorlarda dene kesin sonuç alırsın
  • Devlet sağolsun ülkedeki mucit sayısı ikiye katlandı.
  • http://2a-engineering.com/tr/FAYBILBEL/MAKALELER/DIESELLERDE%20DEGISIK%20YAKIT%20KULLANIMI.pdf

%15 GAZ YAĞI %15 DE FUEL OİL ATACAKSIN HEM TORQ ARTIŞI HEMDE MALİYET %25 AZALIYORMUŞ.

yanlış hatırlamıyorsam gazyağının donma noktası çok düşüktü bu yüzden mazotlu araçlarda antifiriz görevi yapiyordu.mazotun donma sıcaklığını düşürüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 17 Kasım 2012; 0:12:16 >
  • Arabada zift varsa onları temizlemeye birebir. Kaporta üzerinde ufak noktasal bazı lekeleri de çözüyor.

Arabaya gaz yağı koyarsan çalışır, çok iyi olur çok da güzel de iyi olur taam mı, ha ama arada fark kalır, o farklan daha da iyi olur?
  • 1.9D fiat scudomuza 7-8 sene önce kışın çok soğuk havalarda 100 liralık mazot ki o zaman bayağı bir mazot ederdi bu paraya 10 liralık da gazyağı alırdı babam. Mazotun donmasını önlediğine inanırdık bilmem gerçekten önler miydi ama araba sorunsuzca çalışırdı eurodizel de denedik bir zaman sonra donmuyordu ama hem pahalıydı hem de hızlı bitiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MecEngineer -- 17 Kasım 2012; 0:49:50 >
  • Arada bir arabayı yıkamak için alıyordum.Gaz yağıyla kaporta silindiğinde fena parlıyor.Yanlış hatırlamıyorsam litresi benzinden pahalıydı ve sadece shell'de bulabilmiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

Eski nesil dizel motorda kullanmıştık yani cevap dizel motor

gazyağı biraz yağlı bir yakıt suda parlıyordu pis yanar dediğiniz gibi kurum yapar.

Biz köy yerinde zaten kırsal motorin kullanıyoduk çiftçiler için verilenden Ona gaz yağı katınca sanki eurodizel alıyormuş gibi canlanıyordu araç

Bir keresinde piknikten gelirken mazot bitmişti 2 litre ayçiçek yağı alıp eve dönmüştük

• 10 yıl kadar önce tamirci bir akrabam Doğan aracına koyup 50 km kadar deneme maksatlı gazyağı kullandı. Çekiş biraz düşük ve araç uzaktan bile gazyağı kokusu oldu.
    Uzun vadeli kullanmadığından bir sorun yaşamadı.
    Benzinlide de olabiliyor.
  • yanıcılık ayrıdır yakıtın kaloriferik değeri farklıdır. önceb bunu öğrenmek gerek. gaz yağı benzine göre dizel yakıta daha yakındır, benzinli bir araca koyarsanız araç çalışmaz yakıtı temizlemek zorunda kalırsınız filtr vs cabası... dizel araca koyarsanız daha bile iyi gider araba resmen uçar, ancak ilk etapta daha sonra ise çakılır kalırsınız ve motorunuza veda edersiniz dönüşü olmaz.

Bu arada işin önemli kısmı gazyağı bulmak o kadar zorki günümüzde, kim kaybetmişte biz bulalım bu yakıtı arabayı çalıştırmayı deneyelim neden?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.