Şimdi Ara

Arabayı Arada Bir Zorlamak mı Lazım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

bncede öyle. ancak bir otomobil seri üretime geçmeden önce yüzlerce testten geçiyor sonuçta. E normalk bir yokuşu normal devirlerde çıkamayacak arabayı heralde üretmezler . (Kendi düşüncem ) . Halk arasında motor açma diye tabir edilen şeyimi yapmak lazım acaba . Yani motor boglmuş felan olabilirmi?. Teşekkürler

uygun devir dediğiniz nedir bunu biliyor musunuz? Aracınızın maksimum hp, tork değerleri 6küsürbin devirlerde elde ediliyor. Benzinli araçlarda 4-5bin devirden korkacaksak arabanın 98 beygirinin en fazla 50-60 beygirinden faydalanabilirsiniz.

Dediğinize çok fazla katılıyorum tanıdığım çoğu kişi benzinli arabasını 2-3bin devir aralığında kullanıyor. Sonra dizele geçiyor yine aynı devir aralığında kullanıyor. Sonuç olarakta dizel daha performanslı diyorlar.

Heralde 6000 devirde veriyor benzinli araba torkunu hp sini ama o aracı 6 bin devirlerde kullan bakayım kaç lt yakıyosun. ? O zaman fabrika yakıt tüketim degerlerinede o devirlerde kullanılmış arabanın tüketim verilerini yazarlardı. Pehh.

6k devirde kullan demiyoruz. Yeterki altındaki arabanın turbo dizel olmadığını anla.
    Yokuşta 2.500 devirle son viteste fındık motor arabayla yığılır kalırsın tabiki. al bir alt vitese çık 3.5-4k devire rahat çıkarsın o yokuşu. Kaldıki kimi yokuşlarda 4. vites 3500devirde yaktığın 5. vites 2500devirde yaktığından daha azdır...
    En basitinden 1.6 dizel ile benzinli karşılaştıracak olursak:
    1.6 dizel 5. vites 2k devirde 100le giderken,
    1.6 benzin 5. vites 3k devirde 100le gider.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.