En basitinden dizellerde ısıtma bujisi diye bir şey var...
güne başlarken sabahin köründe çaliştirirkende beklerim,çaliştiktan sonra da 40 50 saniye beklerim. Ancak gün içlnde hiç birini yapmam,arabayi o gün calistirip gittiysem marşa basar yol alirim
Leon da sürücü kapısı açtığımda fısss diye incedn bir ses geliyor sanırım benzin pompalanıyor motora... Ben de ışıkların sönmesini bekleyenlerdenim.
Arabam dizel fluence kartı takıyorum kocaman OK yazısı çıkıyor basıyorum starta.Benzinli ise bin bas marşa çalışsın ancak dizel ise beklenmesi tavsiye ediyor bilenler.
2004 Focus'ta, konuyu açan arkadaşın yaptığı gibi istisnai beklememe durumları olabiliyor; onun haricinde her zaman beklerim ışıkların sönmesini...
quote:
Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan
benim ihtiyarda durum tam aksine.
sabah soğuğunda kontağı çeviri çevirmez marşa basmam lazım,lpg beynindeki gaz motorun boğulmasına sebep olur beklersem...
yok hocam lpg benzin gibi aracı boğmaz, yani çok düşük sıcaklıkta dahi gaz halinde olduğundan araç bir devir yapsa dahi silindirdeki gazı boşaltır. o dediğinin başka bir sebebi var diye düşünüyorum, benim lpg'li araçta ilk marş aldığında çalışmazsa ikincide daha zor çalışıyordu ama sebebin bu olduğunu sanmıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: cıngıro
Leon da sürücü kapısı açtığımda fısss diye incedn bir ses geliyor sanırım benzin pompalanıyor motora... Ben de ışıkların sönmesini bekleyenlerdenim.
Golftede öyle kontağı çevirdiğinde benzin pompasının çok hafif sesini duyuyorum ve pompa durduğunda kontağı çeviriyorum ilk ateşlemede motor çalışıyor.Beklemezsem bi kaç ateşlemeden sonra motor çalışıyor.Bunun motora şöyle bir faydası olur.Marş motoru daha az görev yaptığı için ömrü uzar,akününde aynı şekilde.
185binde dizel symbol sattım 100bin kmdede clio hb im var ikisinide hiç beklemeden çalıştırırım.
""Çalıştırmak sıkıntı yaratmazda ""
hareket ettikten sonra bi 15-20 saniye fazla devirli kullanmam motor ve turbo yağlamaya baslasın diye. Hatta daha fazla sürede olabillir bu yağlama önemli bi konu şakaya gelmez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme