araci park halinde carptilar dersin veya carpti kactilar dersin olur biter...
quote:
Orjinalden alıntı: ugrvw
kasko kapıyı değiştirmezse kasko yaptırmanın ne anlamı kaldıki?
quote:
Orjinalden alıntı: salula
ilk başta arabanın kazalı yerinin bir fotosunu buraya upload et sonra yorum yapalım. şimdi ne desek yalan olur.
kasko var demişsin. polis çağır ve arabama vurmuşlar dersin.zabıtı öyle tuttur. bu biraz etik olmasada çarptığın anda zabıt tuttursanda kaskodan aynı para çıkacakdı şimdide aynı para çıkacak. ama kasko kapıyı değişmez. arabanın değeri her türlü düşer.(moralini bozmak gibi olmasında)
iyi o zaman tamponu sürt kasko değişsin kapıyı çarp kasko değişsin.
sanırım senin başına gelmedi.hasar tamir edilebilecek durumda ise tamir edilir. yoksa parça tamamen değişir.
şöyle bir örnek vereyim. mesala tamponu sürttün.eğer tampon kırılmamışsa boyayıp iade ederler. ama çatlak varsa tırmakları kırılmışsa değişir.
beyler ben kozyatagı civarındayım ...yaa polise atmasına atarım da içime sinmiyo acıkcası benim hatam cunku dar aldım donerken acıyı.ne biliyim bana ters babam da da gizli off ...ben Ölmüşüm... 280-500 ytl cok .bu auto king demişler yukarda.cok para isterler mi ordan yada sanayiye mi gitsem...
hocam öncelikle geçmiş olsun,bence babanla konuş anlat durumu,saklıcaksın ama elbet günün birinde bu ortaya çıkacak en geç arabayı satarken
baban senden daha tecrübelidir bu konuda ve belki tanıdık biyerlere götürür halleder,eğer hiç servis sanayi vs gibi yerlere gitmediysen kazıklanma olasılığın çok yüksek
kendinde kabul etmişin hatalıyım diyosun ve bunu saklayıp 2. bi hata yapma bence,tercih senin tabi
olaya gelince bence git servise konuş ne yapılabilir fiyat al,sonra servis dışı yerlere git konuş fiyat al.ona göre karar ver ama bence 300 ytl gibi bi parayı gözden çıkarmalısın
quote:
Orjinalden alıntı: keremen
beyler ben kozyatagı civarındayım ...yaa polise atmasına atarım da içime sinmiyo acıkcası benim hatam cunku dar aldım donerken acıyı.ne biliyim bana ters babam da da gizli off ...ben Ölmüşüm... 280-500 ytl cok .bu auto king demişler yukarda.cok para isterler mi ordan yada sanayiye mi gitsem...
Kaskon warsa ne demek içine sinmiyor.. Kaskoyu senin hatan olsa bile ödesinler diye yaptırıyorsun.. Bence de vurup kaçmışlar de..
Vectra - c nin sağ arka kapısını yaptırdık.
Sadece bir karışlık bi yerde göçük vardı. Orası düzeltildi kapı tamamen boyandı. Bütün arabaya pasta poliş çekildi.
250 Ytl para verdık. Aynı şey bi tanıdıgımızın başına geldi 500 ytl ye yaptırdı(tanıdık opel servisi). 250 ye yapan yerınde normal fiyatı 350-400.
Zaten pasta poliş e 100 150 lira alıyolar normalde ...
yakın bi arkımdan tavsiye aldım bostancı sanayide adamı var ona gidicem.. ama baya para bayılıcam heralde öyle gozukuyo...uff cok canım sıkkın yaa ama 400 den fazla vermem cunku birazgenis bi gocuk oldu ulan bu leon da teneke gibi allah kahretmesin dokundum direk goctu yaa
ehliyetin mi yok ?
kardeşim kaskoylan uğraşmak istemiyosan gidip çıkma parça alacan.hem de böylece orjinal parça takmış olursun.daha bugün atatürk hurdacılar sitesinden geçtim.bi dolu araba var yeni kasa ,evo vardı bi dane önü paramparça olmış arka kapılar sağlam mesela.ben de parça aldım da ordan boğaz kelebeği bozuktu.en ucuza ordan olur eğer göçük kapı boyu kadarsa tabi.yok ama küçük bişiyse kaportacı yapacak.en ucuza o gelir.bunniçin senin önce arabanın resmini yollaman gerek.
yok ehliyet war allaha sukur
quote:
Orjinalden alıntı: er9en
ehliyetin mi yok ?
Geçmişler olsun...Üzücü durum ama sonuçta halloluyor. Cana geleceğine... Zaman herşeyin ilacı.
sabah kalktığında polis çağır gece arabama vurmuşlar diye ama inandırıcı bi pozisyonda parket arabanı. sonrada kaskodan yaptırırsın boşuna paran çıkmasın cebinden.
kaskoyu istememe sebebini anlayamadım dostum kasko denen şey zaten hatalı durumlar için değil mi.geçmiş olsun durumunu anlıorum o babam duymasın olayı bnde de vardır:( ancak kasko yaptıracaksa duysun zarar olmaz 500 ytl çıkmasın cebinden.
quote:
Orjinalden alıntı: johnny3254
ya öncelikle gecmiş olsun, fiyat hakkında bi fikrim yok ama,kapıyı değiştirip değiştirmemek sana kalmıs bişi,ama var olan göçüğün düzeltilebilecegini sonrada boya ile tekrar eskisi gibi olacagını sanıyorum orjinal gibi olmaz belki ama farkıda cok zor anlasılır,ama diyorsanki cekic falanla düzeltmek arabayı bana göre diil,yani içime sinmez o zaman orjinal kapı ile değiştirirsin, buda baya bi pahalıya gelir tahmin edilcegi üzerine ama en azından gene orjinali gibi kalır
+10000
Abi seni ancak kasko kurtarır sabah polis çağır,hatta karakola arabayla git.Arabama vurup kaçmışlar de. Raporu alınca arabayı servise çek .Eksperi tavlarsan kapıyı bile değiştirirsin.Aksi takdirde kaportacıların insafına kalırsın iş ne kadar gözüne iyi gözüksede gören göz hatayı hemen farkedecektir.Boya parasıda cabası.
quote:
Orjinalden alıntı: keremen
abi arabayıda yeni almıstım..nazar mıdır nedir peki beyler cekiclmek boya falan kaca mal olur sizce....fiyat bilgisi olan yok mu?
geçmiş olsun,arabayı almadan önce arabayı kullanma dersi alsaydın keşke,ehliyet almak ,çok güzel araba kullanabiliyorsun,çık trafiğe demek değil.
çarpmadan çarpmaya çok fark var. aracı sürttüysen, yani öyle sürtme-çizme tarzı bişey olup iyice göçertmediysen, hasarlı bölgenin her açıdan fotolarını çek. sonra da kaskodan maskodan yaptırırsın; yukarıda nasıl sigortadan yaptırılacağını anlatmışlar. Eğer çok bişey (arabanın ana şasesine zarar verecek yoğunlukta göçertme, yamultma) yoksa hiç üzme tatlı canını. Sadece çekmiş olduğun fotoları iyi sakla ve arabanı tamir ettir. Satarken oranın boyandığı illa ki anlaşılır sen de çektiğin fotoları gösterir, ufak bir dikkatsizliğim oldu, yaptırdım dersin. Çizik yaptırmayla arabanın değeri düşmez; arabanın değerini düşüren ağır hasarlı kaza geçirmiş olmasıdır. Takma kafana, geçmiş olsun.
o kadar abartmıssınız ki konuyu yapacağın arabayı servise götürüp bi beyanda bulunacaksın ne polis ne de başka bişey kasko yaptıracak arabanı. yok benim hatam yok başkasının hatası demene gerek yok zaten sana bu işi sigortayla çalışan tamirciler yolunu gösterir hatta bu işten de tamirci de 300-500 kaskodan para yer. Seve seve de senin arabayı kaskodan yaptırır. Bu kadar dert edilecek konu değil bunlar.
Bizim fabrikanın bahçesinde tekniker arkadaş Hyundai Starex ile manevra yaparken duvara 1 mt.den fazla geri geri yaklaşmış. Ufak ayrıntı bu sırada arka kapı açıkmış. Cam kırılmamıştı ama kapı bayağı yamulmuştu.
Sigorta şirketine olayı olduğu gibi anlatan bir dilekçe ile başvurduk, kapı değişti. Polis falan çağırmadık ve olayı olduğundan farklı göstermeye falan da çalışmadık ve sorun olmadı.
Kapıyı değiştirmek istersen en aşağı 1-1.5 milyar ödersin bence.(kasko kullanmazsan tabii)