Şimdi Ara

ARABAYI NASIL PARK EDiYOR ÖYLE YETENEKMİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
6.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: samet

arka hareket etmeden önü sokabilmesi için ön tekerlerin 90 derece dönmesi lazım tam buda imkansız...yani tam araç boyundaki yerlere giremeyiz...

arkayı yerleştirdikten sonra el freni çekip manevra yaparsanız, önde 90 dereceye yakın açıda yerleşir. öyle yerlere park edilir ki bu yöntemle inanamazsınız...

edit : örnek buldum, buyrun...

http://video.google.com/videoplay?docid=-7578162437295361517#
    http://video.google.com/videoplay?docid=-7578162437295361517#docid=-7939034545356885732

Bunun için tomcat lazım.Standart arabayla sardırmak biraz zor olur.

biz onu VVC ile de hallederiz merak etme sen...

Ben o sardırmayı 2000 vectra 1.6(stock) yla yapıyorum.

• arabanın boyu+ 15cm lik boşluk yeter:))

yani bunun aslında bi tarifi yok geri geri gelme şartı dışında parkın bir kuralı yok nasıl kurtarıcaksa o şekilde ayar yapmak lazım tamamen tecrübe ile alakalı
    geçen zaman içinde zaten hertürlü park yerine girmeye alışır insan ama gerçekten bazen şaşırıyorum araba kullanan bir insanın 7-8 metrelik yere 4-5 hatta 10 defa ileri geri yaparak bide sonucunda yarım metre dışarda kalarak park edişine
  • Bütün iş aslında aynalar da. Park edilecek tarafın aynasına bakarak, yaklaşacagınız yere direksiyonu tam kırıp, aynadan kontrol ederek kaldırımı görücek şekilde iyice yaklaşın. Ardından aracın burnunun dışarda kalmaması için direksiyonu yavaş yavaş tersi yöne cevirin. Arkaya çok fazla yanaştınızı düşünüyorsanız bu sefer direksıyonu yanaştıgınız yere dogru tam kırıp az br miktar öne gidin ve ilk işlemi tekrarlıyın. Böyle böyle aracınızı park edersiniz. Ancak dediğim gibi aynalar çok önemli. özellikle yanaştıgınız kaldırımı görmelisiniz. Gerekirse koltukda aynadan kaldırımı tam görücek şekilde pozisyonunuzu değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremdumanli

Arkdaşlar videoyu bulabilcem koyacaktım.şahit de oluyorum gıpta ediyorum.arabayı park etme konusunda maalesef yeteneksizim.arkdaşlar bazıları öyle yere park ediyorki ne kdar yoğum işim olsada kalıp hayranlıkla izliyorum tabi adam bir bana bir arabaya bakıyor huylanıyor:))arkdaşlar düşünün arabanızı park edeceksiniz ama öyle bir yerki tam tamına arabanızın boyu kadar cesaret edip girermisiniz kaldırıma sıfır duruma getirebilirmisiniz.dün şahit oldum.bir bey efendi geri geri geldi arkayı soktu hayretimi çeken nokta burasıdır arka hiç kıpırdamdı ön tarafı yerleştirdi.arkdaşlar nasıl oluyor bu park işi.mutlaka pratik bir noktası var bilenininz varsa lütfen öğretsin.ben geniş yere bile 2 araba arasına park edemem illaki kıçım açıkta kalıyor deneye deneye yoruluyorum terliyorum lanet olsun deyip çıkıp tenha yer arıyorum.

Konu başlığı konusundada bir o kadar yeteneksizsin maalesef.

''ARABAYI NASIL PARK EDiYOR ÖYLE YETENEKMİ?''

Bu başlıkta ne anlatmak istediğini kendin anlayabildinmi acaba ?

• öndeki araca paralel şekilde gelirsin arada 40-50 cm bir farkla.. dikiz aynasını öndeki aracın bittiği yere denk getirip terse dogru kırarsın, arka lastiklerin kaldırıma degmesine 20cm kala aracı toplarsın tabi bu arada aracın burnunu kontrol edersin.. burnu surtmeden geciosa parketmişin demektir..
    yani arkaya bakıcam die ön tarafı gözden kaçırma..
    ben meselaa direksiyonu kırdıgım zaman, arkadaki aracın plakasını tam okumaya başladıgımda toplarım çogunluklada olur..

deneyince çözülüyor merak etmee...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.