Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
13.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 kez emanet verdim ikisinde de kaza oldu.Üstüne üstlük beyefendi 290 liralık ceza yemiş.Parasında değilim ama hem moral bozuyor hemde arabasız kaldım 1 hafta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

Sürücü koltuğunda siz olduktan sonra vermemeniz anormal bence. İleride belki sizinde onlara bir işiniz düşer :) Yani daha önce bana bi faydaları dokunmadı şimdi işleri düştü geldiler mantığı çok yanlış. Bu arada akrabanın yakınlık derecesi nedir?

Sürücü koltuğunda ben yokum. Yakın zamanda bi işimiz düştü üstüne araba alacaktık adamın, adam kabul etmedi... Akraba değil
  • versen bi dert vermesen bi dert
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

Sürücü koltuğunda siz olduktan sonra vermemeniz anormal bence. İleride belki sizinde onlara bir işiniz düşer :) Yani daha önce bana bi faydaları dokunmadı şimdi işleri düştü geldiler mantığı çok yanlış. Bu arada akrabanın yakınlık derecesi nedir?

Sürücü koltuğunda ben yokum. Yakın zamanda bi işimiz düştü üstüne araba alacaktık adamın, adam kabul etmedi... Akraba değil

O zaman sizden ne yüzle arabanızı istiyor ya def edin gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Aracı bi aile dostumuz gelin arabası için kullanalım dediler sesimizi çıkarmadık. Geçen gün yolda adamın oğlunu gördüm arabaya iyi bak onu gelin arabası yapıcaz diyor. Ben kesin birşey demeden bunlar başlamış gelin arabamız hazır diye millete yaymışlar. Ben aracı kesinlikle vermek istemiyorum. Arabayı alıcaklar süsletecekler, gelini alacak konvoy yapacak. Hiç sevmediğim birşey konvoy. Biri bi fren yapsa hepsi gider araçların. Hadi onu geçtim diyelim. Arabayı sürecek olan adamın şahini var bunu sürebilmesi biraz zorlayacak. Geçen hafta anneme araba bozuldu dedirttim. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu zamana kadar kimseden araba istemedim gerektiği yerde gittim kiraladım, istenmesini de sevmiyorum...

Edit: Biz nasıl geleceğiz dediğimizde bişi olmaz gelirsiniz dediler. Adam kendi arabasını da vermiyor bize. İnanın nefret etmeye başladım bu adamdan

İmzanızdaki İmpala'ysa ben olsam o arabayı başkasının eline sürdürtmem.

Yok o değil. Diğer araç. İmpala dayımındı. Sonra biz aldık. Dayım kendi kullanarak 150 liraya düğünlere gidiyordu.

• Yardımlaşmak iyi bir şey ama bu devirdede kimseye güvenilmiyor Vermeyin hocam bu zamana kadar bende kimseden bir şey almadım kimseye de bir şey vermedim.

Arkadaşların dediği gibi bir bahane uydurun önceden haber verin ki onlarda zor durumda kalmasın. Benimde en sevmediğim iştir ödünç vermek.
  • Şuraya bakın ya canım ülkemde millet oturmuş arabayı vermemek için yalanlar uydurma yarışına girmiş.. Gören de istediği araba, özel sürücü eğitimi alınması gereken 300.000 Euroluk Ferrari sanır.

Karşı tarafı araç kiralamayı düşünmediği için pintilikle suçlarken kendinizi de altı üstü bir arabayı vermeye kıyamadığınız için suçlayın.. Tabiki gözü kapalı verin demiyorum. Kullanacak kişi biraz tecrübeli biri olsun, aracın hususiyetleri varsa onları anlatıp gösterirsiniz olur biter. Yakıtı tüketmesinler istiyorsanız depoyu boş verirsiniz, yakıtı onlar alır sizin bir kaybınız olmaz. Kendi arabasını size veremez çünkü gelin arabasına sadece gelin damat şöför ve gelinin kardeşi veya yengesi biner, damadın anası babası ve ailesinin diğer fertleri yine mevcut araçlarına ihtiyaç duyarlar. Tabi bunu size düzgün bir üslupla izah etmeleri gerekirdi.

Bakın sakınılan göze çöp batar.. Dikkat edin hep böyle titizlenen pimpirikli adamların arabalarının başına gelir bu olası kazalar sürtmeler.. Çünkü sevdiklerimizle imtihan ediliriz.

"Üç şey (mezarına kadar) ölüyü takib eder: Ailesi, malı, ameli. İkisi geri döner, biri onunla kalır. Ailesi ve malı döner, yaptığı iyi ve kötü amelleri onunla kalır". Buhârî ve Müslim

• Verme.
  • bu saaten sonra anca "ben kullanırsam gelın arabası olmasına ızın verırım demıştım" dıyerek kurtulabılırsınız. kötunun ıyısı yanı en azından kendınız kullandıgınız ıcın sorun yasama olasılıgınız çok daha az. öbür türlü veremem dersiniz olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Düğüne, salona, gelinliğe, takılara, ıvır zıvıra para harcayabilen biri (bu masrafların yanında devede kulak kalan) araba kira masrafını ödemiyorsa, evlenmesin daha iyi. Yeni kasa E200 300-350 TL civarına kiralanabilir (ille de Mercedes olacaksa). Gücün yetmiyorsa da 100 TL civarına Linea falan kiralarsın, olur biter.

Hocam desinler bize araba kirala diye bedava linea gönderirim onlara. Rent a Car arkadaş çok var.
  • soru 1:
    Sen kaç yaşındasın?

soru2:
    Araba kimin üzerine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

Şuraya bakın ya canım ülkemde millet oturmuş arabayı vermemek için yalanlar uydurma yarışına girmiş.. Gören de istediği araba, özel sürücü eğitimi alınması gereken 300.000 Euroluk Ferrari sanır.

Karşı tarafı araç kiralamayı düşünmediği için pintilikle suçlarken kendinizi de altı üstü bir arabayı vermeye kıyamadığınız için suçlayın.. Tabiki gözü kapalı verin demiyorum. Kullanacak kişi biraz tecrübeli biri olsun, aracın hususiyetleri varsa onları anlatıp gösterirsiniz olur biter. Yakıtı tüketmesinler istiyorsanız depoyu boş verirsiniz, yakıtı onlar alır sizin bir kaybınız olmaz. Kendi arabasını size veremez çünkü gelin arabasına sadece gelin damat şöför ve gelinin kardeşi veya yengesi biner, damadın anası babası ve ailesinin diğer fertleri yine mevcut araçlarına ihtiyaç duyarlar. Tabi bunu size düzgün bir üslupla izah etmeleri gerekirdi.

Bakın sakınılan göze çöp batar.. Dikkat edin hep böyle titizlenen pimpirikli adamların arabalarının başına gelir bu olası kazalar sürtmeler.. Çünkü sevdiklerimizle imtihan ediliriz.

"Üç şey (mezarına kadar) ölüyü takib eder: Ailesi, malı, ameli. İkisi geri döner, biri onunla kalır. Ailesi ve malı döner, yaptığı iyi ve kötü amelleri onunla kalır". Buhârî ve Müslim

Gelirsin insan gibi bi üslupla istersin. Bu gelmiş alacaz diyor. Ben başkası aracımı gelin arabası yapacak diye ben o gün düğüne gidecem diye yollarda sürünemem. Düğün salonu arabayla bile 40 50 dk sürüyor. Yakıt gidecek diye korkmuyorum bütün gün gezecekleri için en az 150 lira para gidecek yakıta. Arabamın ne yaktığını iyi biliyorum. Bu paraya onlara araba kiralayabilirm.

Edit: Sanki 300.000 Euro luk Ferrari diyosunuz. Madem öyle bişi değil satın almaya ne dersin? Sanki durumu yok. Üslubunuza dikkat edin. Sakınan göze çöp batar deyip arabayı millete verecek değilim. Aracın şuanda muayenesi yok. Bir polis çevirse araba çekilse o gün mahvolur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçKutusundakiDelik -- 1 Ağustos 2014; 12:03:42 >

• quote:

Aracı bi aile dostumuz gelin arabası için kullanalım dediler sesimizi çıkarmadık. Geçen gün yolda adamın oğlunu gördüm arabaya iyi bak onu gelin arabası yapıcaz diyor. Ben kesin birşey demeden bunlar başlamış gelin arabamız hazır diye millete yaymışlar. Ben aracı kesinlikle vermek istemiyorum. Arabayı alıcaklar süsletecekler, gelini alacak konvoy yapacak. Hiç sevmediğim birşey konvoy. Biri bi fren yapsa hepsi gider araçların. Hadi onu geçtim diyelim. Arabayı sürecek olan adamın şahini var bunu sürebilmesi biraz zorlayacak. Geçen hafta anneme araba bozuldu dedirttim. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu zamana kadar kimseden araba istemedim gerektiği yerde gittim kiraladım, istenmesini de sevmiyorum...

Edit: Biz nasıl geleceğiz dediğimizde bişi olmaz gelirsiniz dediler. Adam kendi arabasını da vermiyor bize. İnanın nefret etmeye başladım bu adamdan

Çok yakınsan bir şartla ver arabayı sen kullan yoksa verme umrunda olmasın sallama

• bence verme derim, gerçi benim arabam yok ama bu güne kadar kimseden istemedim istemem de
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam en basiti babam iş gezisine gidiyor değin araçla.

Aracı da bir Otopark'a çekiğ bırakın.

Baba araçlar iş gezisine çıktı değin bunu da düğünden 2 gün önce söyleyin.

Akraba vs. olsa gidip kendiniz şoförlüğünü yaparsınız da tanıdıksa be yakında değilse.

Birde siz önermeden hani babanız alın bizim arabayı kullanın demediyse günahım olsa vermem.

Bir araba vermediniz diye de dostluğu bozacaklarsa öyle dost olmaz olsun

Babamın haberi yoktu bu mevzudan söyledim verelim nolacak dedi. Baba sen parça fiyatlarını bilmiyon heralde dedim sustu. Şöyle bişi var aklımızda Şirket aracı ile işten birisi gidip geliyor. Gidip gelirkende babamı alıyor işe bırakıyor akşamda eve bırakıp kendi evine gidiyor arabayla adam. Benim aklımda şirket aracını o gün biz alalım onla gidelim. Şimdi araba bozuk deyip onla gitmek saçma olur... Babama da böyle dedim o da o zaman şirketteki adam alsın dedi İnanın bıktım bu adamlardan. En sonunda gidecem Rent a car a alacam bi Toros gelecem kapının önüne görecekler. İçimden hiç gitmek gelmiyor bu düğüne...

Abowwwww ne kıymetli malın varmış arkadaş :D adamlara pinti minti demişsinde anca ilk sayfayı okuya bildim.Dayanamadım yazmadan... Bu ne ya böyle adam gibi vermiyorum malım benim kıymetli de.Burada sızlanmanın anlamı yokki alt tarafı bi mercedes milyonluk bi araba değil ödünüz kopmasın bu kadar sonra sakınan göze çöp batar misali gelir bi kamyon orta yerinden vurur verir aracı ikiye katlar allah korusun.Bu kadar uzatmanın anlamı yok hele ki forumda dillendirmenin maksadını bile anlamış değilim :D

• UçKutusundakiDelik kullanıcısına yanıt
    adamla yakınlığınızı bilemiyorum ama o arabaya o eziyeti yapan adam öküzün önde gidenidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingene

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam en basiti babam iş gezisine gidiyor değin araçla.

Aracı da bir Otopark'a çekiğ bırakın.

Baba araçlar iş gezisine çıktı değin bunu da düğünden 2 gün önce söyleyin.

Akraba vs. olsa gidip kendiniz şoförlüğünü yaparsınız da tanıdıksa be yakında değilse.

Birde siz önermeden hani babanız alın bizim arabayı kullanın demediyse günahım olsa vermem.

Bir araba vermediniz diye de dostluğu bozacaklarsa öyle dost olmaz olsun

Babamın haberi yoktu bu mevzudan söyledim verelim nolacak dedi. Baba sen parça fiyatlarını bilmiyon heralde dedim sustu. Şöyle bişi var aklımızda Şirket aracı ile işten birisi gidip geliyor. Gidip gelirkende babamı alıyor işe bırakıyor akşamda eve bırakıp kendi evine gidiyor arabayla adam. Benim aklımda şirket aracını o gün biz alalım onla gidelim. Şimdi araba bozuk deyip onla gitmek saçma olur... Babama da böyle dedim o da o zaman şirketteki adam alsın dedi İnanın bıktım bu adamlardan. En sonunda gidecem Rent a car a alacam bi Toros gelecem kapının önüne görecekler. İçimden hiç gitmek gelmiyor bu düğüne...

Abowwwww ne kıymetli malın varmış arkadaş :D adamlara pinti minti demişsinde anca ilk sayfayı okuya bildim.Dayanamadım yazmadan... Bu ne ya böyle adam gibi vermiyorum malım benim kıymetli de.Burada sızlanmanın anlamı yokki alt tarafı bi mercedes milyonluk bi araba değil ödünüz kopmasın bu kadar sonra sakınan göze çöp batar misali gelir bi kamyon orta yerinden vurur verir aracı ikiye katlar allah korusun.Bu kadar uzatmanın anlamı yok hele ki forumda dillendirmenin maksadını bile anlamış değilim :D

Bak sallayıp durma işkembeden. Adamın durumu gayet iyi. Bir arabamız var onuda önüne gelene verecek değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

adamla yakınlığınızı bilemiyorum ama o arabaya o eziyeti yapan adam öküzün önde gidenidir.

Hay ağzınıza sağlık. Millete bir araba verdik geldiğinde motor yemişti araba. Arabayı haşat edip geri verdiler bu zamana kadar. Artık yeter. Burda atıyor tutuyor millet altı üstü bir araba. O zaman neden gelin arabasına önem veriyosun? Git kendi arabanı yap, hatta yapma ne gerek var?
  • bi sorum olacak sıfır polo gelin arabası olur mu ???

yoksa 2010 tiguan daha mı iyi gider
  • mebust M kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun, arabanın içine etmişler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.