Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
13.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşım kesinlikle haklsın üstelik sıfır alınmış bir araç kesinlikle verilmemeli geçen kuzenim evlendi gitti fiat anabayinden araç kiraladı 100 lira aldılar akşam teslim etti temiz yani gerekirse kendi cebinden araç kirala ver onlara ayıp olmasın diye ama aracını verme tavsiyem
  • kesinlikle ödünç mal alma-verme olayını hiç sevmem. senin karşı tarafta afedersin bayağı yüzsüzmüşler.
  • Arabayı verdiğinizde başına birşey gelirse bir ton sıkıntı olacaktır, baştan vermeyin, kötü olduğunuzla kalırsınız, prensip olarak kimseye anahtarı vermem, vale veya otopark görevlisine bile şeklinde anlatın durumu..
  • Kesinlikle verme gitsinler 100 tl araç kiralasından.
  • 100 lira versen 1 günlük araba veriyorlar.200 lira versen mersedes falan kiralarsın zaten.Cebinden 200 lira çıkmıyorsa neyine güvenip düğün yaparsın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Usta araban ne?

En sevmedigim tip... benimde basimda boyle bi olay var. 4 kisi tatile gitcez 4.nun gelecegi belli degil benim hiyar arkadasim 3 kisiyede cagiriyor ayri ayri bana sorsa su gelsin mi diye icim yAnmayacak. Bana suda gelecekmis diyor...

Hocam vermeyin arabayi acik ve net sekilde soyleyin arabami veremem deyin...

Araç Mercedes E200 Elegance w210. İnanın nefret ediyorum böyle kişilerden. Aracı bir bakıma sokalım dedim 600 lira gitti. Bu gitse en ufağından aynayı çarpsa 800 lira. Ben karşıyım böyle şeylere. Araç uzun olduğu için park edemeyeceğine adım kadar eminim. Aynalar sadece arka kapıya kadar gösterebiliyor...

araç sağlam araçmış model yılını merak etdim :) Olmuşla ölmüşe çare yok derler siz aracı vermeyin bence ama yakın vakitde haber verinki adamlarda sıkışmassınlasr

• UçKutusundakiDelik kullanıcısına yanıt
    La Ogliiiimmmm ! ! !

Abartma istersennn...amma gıymetlü aruban vaaaamuuşşş....

Kardeş, şaka bi yana da sen sen ol, bu zamanda ne araba al ne de araba ver....
    ne borç al, ne de borç ver...

ayrıca utanmana sıkılmana şekilden şekile girmene kendinden başka herşeye benzemene hiç gerek yok...
    açıkça söyle, ben böyle fikirlere sıcak bakmıyorum arkadaş, de gitsin...

verip de kötü olacağına vermeyip de kötü ol, emin ol daha iyi...
    mücadelende başarılar...

not:sonradan kapris veya gurur meselesi yapıp da arabanı gecenin bi yarısı kundaklamasınlar...dikkat et...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cingene

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam en basiti babam iş gezisine gidiyor değin araçla.

Aracı da bir Otopark'a çekiğ bırakın.

Baba araçlar iş gezisine çıktı değin bunu da düğünden 2 gün önce söyleyin.

Akraba vs. olsa gidip kendiniz şoförlüğünü yaparsınız da tanıdıksa be yakında değilse.

Birde siz önermeden hani babanız alın bizim arabayı kullanın demediyse günahım olsa vermem.

Bir araba vermediniz diye de dostluğu bozacaklarsa öyle dost olmaz olsun

Babamın haberi yoktu bu mevzudan söyledim verelim nolacak dedi. Baba sen parça fiyatlarını bilmiyon heralde dedim sustu. Şöyle bişi var aklımızda Şirket aracı ile işten birisi gidip geliyor. Gidip gelirkende babamı alıyor işe bırakıyor akşamda eve bırakıp kendi evine gidiyor arabayla adam. Benim aklımda şirket aracını o gün biz alalım onla gidelim. Şimdi araba bozuk deyip onla gitmek saçma olur... Babama da böyle dedim o da o zaman şirketteki adam alsın dedi İnanın bıktım bu adamlardan. En sonunda gidecem Rent a car a alacam bi Toros gelecem kapının önüne görecekler. İçimden hiç gitmek gelmiyor bu düğüne...

Abowwwww ne kıymetli malın varmış arkadaş :D adamlara pinti minti demişsinde anca ilk sayfayı okuya bildim.Dayanamadım yazmadan... Bu ne ya böyle adam gibi vermiyorum malım benim kıymetli de.Burada sızlanmanın anlamı yokki alt tarafı bi mercedes milyonluk bi araba değil ödünüz kopmasın bu kadar sonra sakınan göze çöp batar misali gelir bi kamyon orta yerinden vurur verir aracı ikiye katlar allah korusun.Bu kadar uzatmanın anlamı yok hele ki forumda dillendirmenin maksadını bile anlamış değilim :D

Bak sallayıp durma işkembeden. Adamın durumu gayet iyi. Bir arabamız var onuda önüne gelene verecek değilim.

İskembedeb sallamiyorumki birader topu olup oynamak için isteğen çocuklara topu vermeyen bebeler gibi yazmissin :) hani kedi bi tarafinigormus yara zannetmis misali sende benim yazdigimi yanlis anlamaktasin.bu foruma bu kadar dil dokecegine adam gibi git arabani istegene benim malum kıymetli arkadaş veremem düğün dernek anlamam düğün yapan essek 300 500 verir bide araba kiralar dersin evine gidersin.Ha bunu diyemiyorsan afedersin ama burada yazılan her yorumada saygi duymak zorundasın ole iakembeden bacak arasından arka tampondan salliyorsun diyemessin...Cok agzin laf yapiyorsa gider o adama dersin bana dediklerini :) senin gibileri çok gördük allaha şükür muhtaç etmedi seni gibilere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aman yeaaa ne var sanki ferrari mi ödünç veriyorsunuz diyenler genç ve tecrübesiz arkadaşlar,

saat kaç olursa olsun siz götürün bırakın ihtiyacı olanları diyenler de feleğin çemberinden geçmiş arkadaşlar :))
    vallaha kardeşim olsa böyle derse vermem...şimdi senin karnın ağrıyor ya vermıyorum de onun karnı ağrısın...düğün yapıyorsa yavşak 40bin tl harcıyorsa 40500 harcasın...bırak senın değil onun problemi olsun...mal senın nmalın vermıyorum de kapıyı kapat suratına..her zaman önce ben dıyceksın..önce benım mutluluğum ben mutlu olmaycaksam o hiç olmasın...kımse ıle nıkahın yok ya...Allaha sözde vermedın arabayı alırken kımseye vermek hakkında..ben babamı kardeşimi geçdim eşime bile vermiyordum...şimdi arabam yok ama olacak inşallah gene kımseye vermem..çizilse kan çıkartırım çunku..
  • Zor bir durum. versen bir türlü vermesen bir türlü

• cenaze ve hastene işi olmadığı sürece araba verilmez.
    el kaza yapar adı kaza olur.
    kendin kaza yapsan perte bile çıkartsan zoruna gitmez.
    ---
  • bu adamı mecbur bırakıp zor duruma düşürceksin şerefsizlik değilmi düğün günü alıcaksın arabayı basıp gidiceksin bi yere ortada mal gibi kalıcak normal adama yapılmaz ama bu adamın hakettiği budur sonra gelip heba hübe ederse kardeşim ben sana arabayı vercem demedimki siz kendi kendinize gelin güvey oldunuz diceksin
  • Senaryo
    1 = Adamlara hiç birşey söyleme sanki vercek gibi yap.
    2 =Düğüne 2 gün kala gece saatlerinde arabayla bi arkadaşının evine kalmaya git.
    3 = Ailene anlat vermek istemediğini , ve onları ikna et.
    4 = Düğün günü arabayı isticekler süslemek için bu yüzden seni bulamıyınca telefonla arıcaklar.
    5 = Telefonunu onlar aramadan önce kapatcaksın.
    6 = Düğünden 2 gün sonra eve dönceksin hiç bişeyden haberin yokmuş gibi
    7 = Adamlar seni mutlaka bidaha arıcaktır.
    8 = Düğün tarihi örneğin 15.06.2014 ken seni aradıklarında sen hiç birşeyden haberin yokmuş ve 15.07.2014 de sandığını sölemelisin (1 ay sonra olduğunu bildiğini sölemelisin)
    9 = ve birazcık adamlar üzgün bi şekilde (yaş küçükse ve karşıdakiler sana yakınsa ) biraz kızacaklar, bunları aldırmıyacaksın.
    10 = SON

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

aman yeaaa ne var sanki ferrari mi ödünç veriyorsunuz diyenler genç ve tecrübesiz arkadaşlar,

saat kaç olursa olsun siz götürün bırakın ihtiyacı olanları diyenler de feleğin çemberinden geçmiş arkadaşlar :))

Budur. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

Yalnız herkes şunu unutuyor. Araba denen şeye tapar gibi sevmeye gerek yok. Sonuçta adı üstünde bir araç bu amaç değil. Bugün birine yardım edersin bir dost Kazanırsınız. Dostluklar para ile değil fedakarlıkta kazanılır.
    Adam bana gelin arabası için kendi aracını verdi. S400 bluehybrid Mercedes 2010 model sene 2010. Herkes forumdaki açlar gibi değil çok şükür. Adamın bir arabası olmuş tutmuş koparmış tekerini.

Vermiyorsan verme. O kadar erkeksen git söyle vermek istemiyorum diye. forum köşelerinde ağlamayın.

Bir insan malına bu kadar bağlı ise onun asla gerçek arkadaşı olamaz. Anında satar malıma bir şey olmasın diye.

İnsanın gönlü zengin olacak gönlü...

Edit. Yüzsüzler ve emanete ihanet edenler hariç.

Siz "gerçek arkadaşlığı" malla mülkle bağdaştırıyorsanız, işte asıl o gerçek arkadaşlık değildir benim gözümde.

(Ki arkadaş bir komşusundan bahsediyor, yakın bir arkadaşından değil...)

Mal ve mülk arkadaşlıktan ileri ise o arkadaşlık değildir. Menfaat olan düşünülen yerde arkadaşlık olmaz.

Gidip arabayı versin gözü kapalı demiyoruz. Ama forumdaki arabasından başka bir şeyi olmayan cimrileri görünce dayanamadım yazdım. O kadar kör olmuşlar ki arabaları çizilir diye bir Yaralıyı hastaneye götürmez bunlar.ambulans çağır der. Yolda kalmışa yardım etmezler koltukları kirlenebilir diye. Ya bu araba ne için var? Insan için var.

Çoğu kişi arabanın kölesi olmuş,araba onların kölesi olacağına. Yazık.

• O dost değil arkadaşta çevremde böyle tilki çok tek cevap VERMIYORUM.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

2010 tiguan tabiki sıfır aracın içine etmeye gerek yok hem zaten tiguan daha gösterişli daha yakışır

polo benim 1 ay önce aldım tiguan ise akrabamın gel sen kullan diyecem gerek var mı poloda iş görür mü :D

Aynı şartlarda olduğunu düşünerek yazdım artık size kalmış yakininizsa tiguani tercih edebilirsiniz yok ben süreyim kendi arabam olsun dersen polo yeter bence

• bi arkadaşımın babası (vs.) hastalanmış durumu ciddiymiş ...... yere (şehir dışı) gitmesi için ona verdim dersin
    arabayıda 1-2 günlüğüne gözden uzak bi yere koyarsın
    Ben vermezdim. Vermemek için de her türlü yolu denerdim. Şöyle bi olay anlatayım. 5 yıl kadar önce dayımda da eniştemde de araba vardı. Dayımla çok samimiyim. Göster dedim geçiştirdi bende ısrar etmedim. Eniştem oğluna sürekli gösterdi beni arkaya bile almadılar bakayım öğreneyim diye. Ama olayı kaptım aldım ehliyetimi babam için otomatik almıştık hala da otomatik kullanırız. Şimdi motorum var ve sıkıntı yaşamıyorum...

Olaya gelelim araba sıkıntı iş. Bozuldu demek geçiştirmek gibi olur. Düğüne gitmeyin. Başka şehirde bi arkadaşınız hastalanmış kaza yapmış gibi bi söylenti çıkarın ve oraya gitmek zorunda kalın mesela. Gidin de. Ailenizde oraya gitti mecburen falan desin. Anladığım kadarıyla aracınız mercedes. Allah muhafaza bişi olsa ne olacak ? Kaldı ki ben aracıma biri otursa gaza köklense bile içim cız eder. Aracımda yerim içerim pisletirim temizlerim temizletirim ama kimseye vermem...

Geçenlerde arkadaşım motorunu sattı. Bu konuda hassas olmasam verirdim dedim, 7 kat yabancımdır ama " ben zaten alamam emanet mal hoşlanmam sağ olasın" dedi. anlayış meselesi yani.

Geçiştirin şehir dışına çıkın. Araç bozuldu arızalandı bahanesini yemezler aranız limoni olur. Dediğimi yapın çok net.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.