Şimdi Ara

Arabayı park edemiyorum yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: andreoni

ehliyet alıp araç parkedemeyen bir arkadaşın konusunda karşılıklı atışmanız da ilginç. Mesele ehliyeti almak değil. Zaten bilende bilmeyen de alıyor.

Konu sahibi sözüm sana değil.. Eğitim vermeden ehliyeti verenlere. Sen zaten öğreneceksin zamanla. Ve diğer insanlar gibi parkettik işte dursun yada park edemiyorum yazarsam millet ne der şimdi dememiş cesaretli davranıp konu açmışsın. öğrenmeye çalışıyorsun..

hocam zaten ehlıyetı alırken park ettik aşırı kalabalıkta kullandım ama bazen oluyor bazen olmuyor ,bixzim park yeri duvar yanı daha mesafe oluyor park sensörü ötmeli olanlardan , fena ötmeye başlıyor bende korkuyorum çarpacam diye,yoksa kullanmadan ehliyet almadık tabi,öğrenmek istiyor insan düzgün araba kullanıyorum çünkü sadece bu parkta sorunluyum

• Daha ehliyetin nasıl alındığını bilmediğini çıkarttım burdan ehliyet başvurusu için 18 yaşını bitirip 19'a girmen gerekiyor.yani 98'liyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    sorunluyum deme. Yıllarca kullanıp par edemeyenler var. Arkadaşların konu komşu olm şu aracı bi parkedemiyon çık çık ber bak nasıl parkedicem falan der kulak asma. Öğrenicez alışıcaz de :) Duvar yanıysa zaten sensörle işin yok boşver ötsün o. Ben park edicem arkamda 1 tane dal gibi ot var ona ötüyo :) Duvarı aynadan kontrol etçen. Sensörün mesafesini öğren. Benimki 30 cm. Mesafeyi öğrenmek için ilk uzun öttüğünde in bak aklında yer etsin. O kadar alıştım ki ötüyor azıcık daha geri gidiyorum. Mesela şunu yapabilirsin bulabilirsen. Bir dükkan ın önünde dene ayna gibi kullan. Dükkan camlarını yani. Başta aynalardan bak yanaşmaya yakın dükkan camından. İlk öttüğü anda arkandaki araca ne kadar mesafe kalıyo gör. Ön kısım için de yapabilirsin. O anda dur ve şöför koltuğunda arkaya dön bak. Aynadan bak duruş yakınlık nasıl. Araçtan çıkmana gerek yok. Ön tarafa mı yaptın böyle öndeki aracın tamponuna bak ne kadar yakın görünüyor. Herşey tecrübe. 13 14 yıldır araç kullanıyorum bazen bende çok iyi yanaşamıyorum. bu araç sığmaz dediğin bi yer geliyo girebiliyorum. Kendine güvenmek te lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Her şey pratikle mümkün. Eninde sonunda öğrenirsin. Boş bir alan varsa dubalarla pratik yap.

6 duba ve pratik başka çözümü yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

el kadar arabayı parkedemiyosun,ehliyeti nasıl aldın.

sanki ehliyet alanların hepsi çok iyi park ediyor yada herseyi çok iyi yapabiliyor da.

pratik yaparak öğrenirsin bence hocam özellikle de park etmek zorunda kalarak öğrenirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti olan usta şoför, süper araba kullanıyor, kurallara uyar.
    Ehliyeti olmayanlar araba kullanmayı bilmez, trafikte tehlikeye yol açar.

Herkesin düşüncesi böyle.
    Oysa ki 35 yıllık ehliyeti olan babam arabanın iki katı yer olsa bile parkedemez, tabelaların çoğunun anlamını bilmez.
    4-5 yıl önce ehliyeti alan bir yakınım daha debriyajın nasıl kullanılacağını bilmez.
    35 yaş civarındaki komşumuz daha arabayı kaldırmayı bilmiyor ama ehliyeti var.

Ama onların ehliyeti var mükemmel sürücüler ehliyetleri oldukları için trafikte tehlikeye yol açmazlar

Park konusu için de en iyi çözüm pratik yapmak park sensorunu kapatabiliyorsanız kapatın aynaları kullanmaya çalışın

• quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

Daha ehliyetin nasıl alındığını bilmediğini çıkarttım burdan ehliyet başvurusu için 18 yaşını bitirip 19'a girmen gerekiyor.yani 98'liyim

yalan
  • cooLpapa kullanıcısına yanıt
    Ney yalan?

• quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

sorunluyum deme. Yıllarca kullanıp par edemeyenler var. Arkadaşların konu komşu olm şu aracı bi parkedemiyon çık çık ber bak nasıl parkedicem falan der kulak asma. Öğrenicez alışıcaz de :) Duvar yanıysa zaten sensörle işin yok boşver ötsün o. Ben park edicem arkamda 1 tane dal gibi ot var ona ötüyo :) Duvarı aynadan kontrol etçen. Sensörün mesafesini öğren. Benimki 30 cm. Mesafeyi öğrenmek için ilk uzun öttüğünde in bak aklında yer etsin. O kadar alıştım ki ötüyor azıcık daha geri gidiyorum. Mesela şunu yapabilirsin bulabilirsen. Bir dükkan ın önünde dene ayna gibi kullan. Dükkan camlarını yani. Başta aynalardan bak yanaşmaya yakın dükkan camından. İlk öttüğü anda arkandaki araca ne kadar mesafe kalıyo gör. Ön kısım için de yapabilirsin. O anda dur ve şöför koltuğunda arkaya dön bak. Aynadan bak duruş yakınlık nasıl. Araçtan çıkmana gerek yok. Ön tarafa mı yaptın böyle öndeki aracın tamponuna bak ne kadar yakın görünüyor. Herşey tecrübe. 13 14 yıldır araç kullanıyorum bazen bende çok iyi yanaşamıyorum. bu araç sığmaz dediğin bi yer geliyo girebiliyorum. Kendine güvenmek te lazım..

aynen babam müdahale ediyor,kendi milimetrik parkettiği için beğenmiyor,acaba şu konuşan park sensörlerdn alsam işimi görürmü,babam diyor aynaları kullanmıyorsun ama aynadan bakıyorum sanki çarpacakmış gibi geliyor bi park ediyorum boşluk kalmış,insanın kendine güveni gidiyor böyle parkedemeyince,bu arada direksiyonu tam kırıyorum sağa geri geri gidiyorum bakıyorum ötmeye başlıyor bu sefer ters tarafa kırıyorum düzgün olsun diye gene tam olmuyor,şu park sensörünü dediniz gibi bi boşlukta test edeyim

• quote:

Daha ehliyetin nasıl alındığını bilmediğini çıkarttım burdan ehliyet başvurusu için 18 yaşını bitirip 19'a girmen gerekiyor.yani 98'liyim

Oturup yaşınımı hesaplayım işim gücüm yok 98 model arabam vardı demiştim işte 98 lisin sende komik geldi sadece

Lütfen ehliyet al araba sürmeye başla,trafiğe çık öyle gel buraya

• Hocam sağdaki arabaya çok yanaşmadan az bişey ilersinde duracaksın sağ aynanı aşağı bakacak şekilde indireceksin, tam sağ gelip kaldırıma bakacaksın kaldırıma yaklaşınca öndeki arabaya bakarak değmeyecek şekilde sol yaparak geleceksiniz öndeki araba kurtarınca arkaya bakarak devam edersiniz. Eğer ki arka teker değerde öndeki arabadan kurtaramazsanız. Tam sol yapıp ileri alırsınız arabanın yarısnı çıkarırsınız park yerinden tekrar daha açıktan denersiniz. Kolay iş aslında Yoğun Trafik darlar adamı ama zamanla alışırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Oturup yaşınımı hesaplayım işim gücüm yok 98 model arabam vardı demiştim işte 98 lisin sende komik geldi sadece

Araba sürmediğini nereden anladın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahtalıKöyünMarangozu -- 7 Kasım 2015; 17:12:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Ya abi sevmediğim bir adam değilsin ama her konuda bana sarman deli ediyor beni

Olabilir 98 Model araban babamında 93 Model arabası vardı.Hatta onuda boşwer 79 Model ascona'mız var.Ne yapayım şimdi benle aynı yaş,daha büyük arabalar var diye otomobillere olan ilgimi keseyimmi?

Ehliyet olayına fazla takılıyorsunuz,Mahallede bir 35 Yaşlarında ablamında ehliyeti var ama fren nerede desem onu bilmiyor ben 12-13 Yaşımdan beri 5 Senedir aktif araç kullanıyorum.Son 2 senedir.Daha ileri sürüş teknikleri ile uğraşıyorum,ilgileniyorum,deniyorum vs vs Herşeyi ehliyete bağlıyorsunuz o beni deli ediyor.Ehliyetli nineleri görüyoruz,Otm vites araçla Fren ve olmayan debriyaj'ı bilmemne neyi karştırmış tükkana girmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 7 Kasım 2015; 17:25:00 >

• lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    Ben sensör olmayan araçta öğrendim. Bi arkadaş ta demiş kapatın deneyin diye. Acele etme zamanla alışırsın. Kamyon kullanmış adamım aracı yeni aldım yanaştırdım kaldırıma mesafe kalmış biraz. Şirketteki arkadaşlar hafiften gel gel kır yaptı öyle tam yanaşmıştım. Astra nın kapıları bombelş ondan da kaynaklanıyo tabi. 1 haftada alıştım.

• Sanırım aynalar sizi yanıltıyor eğer sakin bir yerse park ettiğiniz yer aynadan çok yanaşmış gibi hissedince inin aşağıya bakın ne kadar mesafe kaldığına sonra zaten öğreneceksiniz park etmeyi her şey yavaş yavaş yerine oturur sıkıntı yapmayın. Benim ehliyet aldığım dönemde park falan yoktu ve babam hiç park ettirmedi bana yardımcı olacak biriside olmayınca 2 arabanın arasına ilk haftalarda neredeyse 15 20 dakikada park edebiliyordum ablam ve evinin altında işsiz güçsüz kahvede oturanlar çok güldü bana Şimdi bazı arkadaşlarımın sığmaz dediği yere park ediyorum arabayı sıkıntı yapmayın herkes anasının karnında öğrenmedi bu mereti sonuçta

• Park pozisyonu al, yer genişse direksiyonu tam bir tur, darsa 1+çeyrek tur çevir geri geri gel, aynadan arka tekeri kontrol et, kaldırıma 10cm kala, direksiyonu yavaşca topla. Bu şekilde tek harekette park edersin, düzeltmene gerek kalmaz. Normal mesafelerde 1 tur veya 1 çeyrek tur temel kuraldır. Tabi çok dar yerlerde bu durum değişebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.