Şimdi Ara

Arabayı park edemiyorum yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 yıldır araba kullanıyorum yeni ehliyet aldım,trafikte çok güzel kullanıyorum ama mesela duvarın yanına parkedecem çok boşluk kalıyor veya yamuk duruyor,çıldırmak seviyesine geldim öten park sensörüde var renault clio 3 hb , araba kullanmayı öğrenmekten daha zor bu park etme,bi türlü beceremedim ya

• Adresi ver gelip park edelim. Gelmişken birkaç pratik yaptırır kısa sürede öğrenirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey pratikle mümkün. Eninde sonunda öğrenirsin. Boş bir alan varsa dubalarla pratik yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle arabayı sürterim çarparım tarzı korkuları bırak bir kenara kendine güven yavaş yavaş partk et.
  • Park ederken yan aynaları yere bakacak şekilde ayarlayıp deneyin bir de.
  • Kaldirim cok yuksek degilse geri geri yanas, yan aynani asagi indirki park edebilecegin yeri gor. Hic olmadi teker kaldirima degene kadar gel referans alarak yap. Ankaradaysan yardim edebilirim belki.

• Bol bol pratik... Araba kullanmaya başladığım ilk zamanlar yanımda birileri varken "Allah'ım n'olur paralel park etmek zorunda kalacağım bir yer olmasın" diye dua ederim. Sonra mecburen mahallede yaşayınca öğrendim. Tek olay pratik.

Unutma çevrende gördüğün herkes araba kullanabiliyor, yetenek işi olsaydı belli kişiler kullanabilirdi. Yani yetenekle ilgisi yok, doğal olarak da "ban yapamam" diye bir şey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG GOLF PARK EDEMİYORUM YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • el kadar arabayı parkedemiyosun,ehliyeti nasıl aldın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theurer

Kaldirim cok yuksek degilse geri geri yanas, yan aynani asagi indirki park edebilecegin yeri gor. Hic olmadi teker kaldirima degene kadar gel referans alarak yap. Ankaradaysan yardim edebilirim belki.

duvar yanı bizim evin önü hep boşluk kalıyor ,sanki çarpacakmış gibi oluyor
  • Ayni arabadan bende de var işin ilginç yanı bende ilk başlarda zorluk yaşadım bir garip geldi sonra arabaya alışınca ortadan kalktı..Araba park kurallarini biliyorsan zamanla pratik yap hatta boş vaktinde müsait bir yerde sürekli çalış başkasının aracına zarar vermemiş olursun.
  • iki tane pet işe ile idman yap
  • Bende bu yüzden geri vites kamerası aldım artık alıştım bakmadan park edebiliyorum çok büyük rahatlık keşke ilk başta alsaydım

• O arabayla oynarım.

• iki tane duba bul bunu tatbik et. Ya da cesaretini topla şehir içinde milletin arabasını çizmeden dene :D ben ehliyeti ilk alınca Ankara Yenimahalle kaymakamlığında işim vardı. Orayı bilenler demek istediğimi anlar. Dar sokaklar, sıkış tıkış ve park yeri bulduysan dalacaksın. Boş bi yer buldum park edene kadar ecel terleri döktüm araba fan açtı artık zorladım baya :D pratikle alakalı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

http://forum.donanimhaber.com/m_100215553/f_//tm.htm#100215553

Güzel paylaşım. Amaaa şimdi amlatılan gibi aracın arka tamponları eşit olacak diye el freni öek aşağı in bak sonra tekrar bin. plakayı gör dur sonra geri git falan sıkıntı olur. Arkada araç falan bekliyorsa strese girerseniz ne 45 derece kalır ne 90 derece :) Bu öğrenene kadar yapılacak birşey. Tabi arabanın yanaşacağı yerde önde ve arkada araç var mı yok mu bilmiyoruz. Duvar sağında mı kalıyor solunda mı onu da bikmiyoruz. Sağında kaldığını düşünelim. İki araç arasına girilecekse öndeki aracın yanına gelinir. Aynalar eşit okunca dur ve sağa kır geri gitmeye başla yavaş yavaş. Sol dikiz aynasında arkadaki aracın sağ farını görünce ve öndeki aracın tamponunun sol köşesini kurtarınca sola kır.Araya girince düzelt ufaktan ileri yap bırak :) iyi ayarlarsan 2 3 hamlede girersin. Ayarlayamazsan arka tekerlek kaldırıma çarpar. Çarparsa sağ yapıp hafif ileri alır tekrar geri salarsın. He duvara yanaşırken kaldırım yoksa duvarla araba arasındaki mesafeyi kontrol edicen.

• quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

O arabayla oynarım.

Hic sanmiyorum bence araba senle oynayabilir bu arada ehliyet sinavindan kalirsan cok gulecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

O arabayla oynarım.

Hic sanmiyorum bence araba senle oynayabilir bu arada ehliyet sinavindan kalirsan cok gulecegim

İnanmayabilirsin ıspat etmemi istiyorsan bir araç temin et senin 5 metrelik passatınla bile aynı şeyleri yaparım.
    Ehliyet işide bir dahaki seneye

• ehliyet alıp araç parkedemeyen bir arkadaşın konusunda karşılıklı atışmanız da ilginç. Mesele ehliyeti almak değil. Zaten bilende bilmeyen de alıyor.

Konu sahibi sözüm sana değil.. Eğitim vermeden ehliyeti verenlere. Sen zaten öğreneceksin zamanla. Ve diğer insanlar gibi parkettik işte dursun yada park edemiyorum yazarsam millet ne der şimdi dememiş cesaretli davranıp konu açmışsın. öğrenmeye çalışıyorsun..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

O arabayla oynarım.

İnanmayabilirsin ıspat etmemi istiyorsan bir araç temin et senin 5 metrelik passatınla bile aynı şeyleri yaparım.
    Ehliyet işide bir dahaki seneye

99 dogumlumusun 98 model bi arabam vardi hey Allahim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.