< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Var zaten de dsg ye toz konduramiyorlar. 2013 te highline kiralamistim 4 günlük. Hadi otomatik olsun dedik. Normalde manueldi arac, son bir kararla dsg yi deneyeyim dedim ilk kez. Yolculuk Ankara ya. Sehir icindeyiz, dik yokus, aracta 4 kisiyiz ve trafik dur kalk gidiyor. Sanki acemi şoförüm. Auto hold acikken gaza basiyorum hemen gitmiyor sanki arabanin arkasindan birisi geriye cekiyor. Cok basıyorum bu sefer gitmesi icin bu seferde hopluyor öne atiyor. En sonunda kapadim auto holdu, vitesi de manuele aldim da öyle kalktim istedigim gibi. Alismak gerek evet doğru ama bu da eziyet be kardesim. Tam otomatik öylemi, gaza basma araba milim kimildamaz tabi markaya göre değişir. Kimisi ufak ufak gider.
|
Dizel ve çift kavrama ikilisi kullandığım en kötü ikilidir. Tdi+dsg ikilisine bir hafta zor sabrettim. Özellikle yavaş akan trafikte ve park esnasında arabanın vermiş olduğu tepkileri o kadar kötü ki 15 dakika araba kullanınca başıma ağrılar giriyordu.
Ayağını frenden çekince kısa bir süre bekledikten sonra sanki gaza basmış gibi abuk sabuk şekilde ileriye fırlıyor, yavaş akan trafikte sürekli yarım debriyaj gidiyor filan konfor ve akıcılık sıfır. Park ederken ayağınızı frenden kaldırınca tekrar frene yarım basıp bekleyin ki araba ileriye fırlamasın bu şekilde geniş park yerlerinde alıştırma yapın bir iki haftaya alışırsınız. Tabi bu esnada yarım debriyaj yapıp balataları sıyıracaktır. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|