Şimdi Ara

Chevrolet Cruze Stop Etme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Yaklasik 3 ay once 44.250 ye aldigim 2012 wtc plus edition paket bir cruze marka arabam var. Aracta lpg de bulunuyor. Arabayi almadan once bu araclarin magnezyum subablarin lpg isisina dayanamayip belli bir km sonrasi subab erittigini ve yaklasik 2000 tl bir masrafa yol acacagini okumustum. Araci aldigim arkadas her ne kadar 'abi benden onceki adam subablari degistigini soyledi bilmiom' dese de. Arac ozellikle kis aylarinda ilk calismada yaklasik 100 200 metre gidince isiklarda olsun, rampadan ? yola cikmadan once beklerken olsun stop ediyor durmaya yakin... Sonra calistirirken bir iki tekliyor akabinde motor isindiginda sorun kalmiyordu. Yaz ayina girince son 2 aydir o sorun kalmadi. Arabanin yokusta gucu cok yetersiz bu arada. Seyir halinde 100 km hizla hafif yokusa gelsin misal 300 metrelik bir hafif yokusta tam gaz olsa bile ibre km hizi surkli dusuyor ve vites kucultmek zorunda birakiyor. Arabanin lpg enjektorlerinin 2 si tikanmis dedi ustalar. Yeni enjektor taktim. Silindirlerin birinden fisss hava sesi geliyordu onu tamir ettirdim. Ettirdigim gun 2 aydir uyuyan hortlak stop arizasi yine uyandi. Gazci arkadasa gittim degerleri degismemis bir sey yok dedi. Servisler bu durum 100 de 80 subab diyor. Gaz kelebegi temizlendi gene ayni. Baska sorun ne olabilir. Arac 89 000 de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• stop etme probleminin lpgye erken geçmesi olabilir
    diğer sorunlar hakkında yorum yapamayacağım ne yazık ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, sorun bobinden kaynaklı da olabilir. YouTubeda Candan Mühendislik var orda Astra için bu sorunun çözümünden bobin değiştirilerek çözüldüğünden bahşedilmiş. Bende 4 yıl bu motora sahip Astra'yı kullandım. 56 bin kmde subapları değiştirdim aynı sorunlar yüzünden ancak sorun bobini değiştirerek de çözülebiliyormuş. Bahsettiğim videoyu izleyin mutlaka. Sorun kesin olarak subaplarda ise işin ehli ustaya aracı teslim edin derim
    Sadece opel grubuna bakan motor ustasına götürün diğer türlü çok sıkıntı olabiliyor. Çözülmeyecek bir sorun değil sadece sorunun kaynağını bulmak gerekiyor. Geçmiş olsun bu arada...

• Tesekkur ederim izleyecegim. Yalniz arac benzinde de bunu yapiyordu. Peki servis motor ariza kodundan bunun bobin ya da subab oldugunj anlayabilir mi

• Kompresyon testi yaptiracaksiniz subaplar kaciriyorsa orda belli olur.Tabi mumkunse iyi bir yerde yaptirin.Istanbulda iseniz candan otogazi tavsiye ederim.

• 1-Kompresyon testi (ki en sağlam teşhis metotlarından biridir supap meselesinde, tavsiye ederim)

2-Aracı bir süre benzinde kullanın, anlık değil. 150 km civarı. Eğer benzinde stop etmiyorsa muhtemelen lpg ayarıdır. LPG ustanız reddetse bile LPG ayarı sıkıntılıdır.

3-Ateşleme elemanlarını kontrol ettirin. Buji ve bobin de bu tür sıkıntılar çıkarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 4 Temmuz 2019; 10:3:22 >
  • Cruze'larda sübap sorunu motor soğukken kendini belli eder. Motor tamamen ısınınca sorun hiç bir şekilde kendini göstermiyor, motor normal çalışıyor.

Sizinki büyük ihtimalle sübap sorunu. Zaten km 89.000'miş. Sübaplar taş çatlasa 100.000km'yi zor görüyor LPG'de. Çoğu Cruze'da LPG'de 60.000km'lerde bitiyor sübaplar.

Bende geçen sene 100.000km'de Cruze aldım, sübapları bitikti. Bahsettiğiniz sorunlar oluyordu, sübapları değiştirttim, sorun kalmadı. Sübap için hazır motor açılmışken triger seti de değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 4 Temmuz 2019; 10:39:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Subapta sıkıntı büyük ihtimal benim cruze da aynıydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş sana yardımcı olacak ararsan 5534221797 bi konuşun
    onda da Tosbağa var
  • Hocam WTCC edition derken ?

Aracınız bu mu ?

Chevrolet Cruze Stop Etme Sorunu
  • Hayır. 2012 model makyajlı kasa Cruzelar WTCC diye adlandırılmış. Farkı jant 17 inç, marşpiyel, spoiler, tamponu.
  • Tesekkur ederim arkadaslar yorumlariniz icin. Servise goturup her seyine baktiracagim artik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.