Şimdi Ara

Arabayı park edemiyorum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
4
Favori
17.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1,5 sene önce ehliyet aldım, artık çok iyi araba kullanıyorum. Her türlü arabayı rahatça sürüyorum fakat şu park etme olayını bi çözemedim. Bence araba park etmek kullanmaktan çok daha zor.

Mesela sokakta 2 araba arası mesafeye arabayı sokamıyorum. Sanki çarpacakmışım gibi oluyor. Ya ön taraf değdi değecek ya da arkası sürtecek diye çok tedirgin oluyorum. Sadece kaldırım yanına park ederken zorlanmıyorum, orda da araba olmadığından rahat oluyo sadece önüne dikkat etmek kalıyo. Merak ettiğim şey siz nasıl beceriyorsunuz bu işi. Pratik noktası nedir bu işin.

Bu park etme olayını geliştirmem için ne yapmam lazım. Dubaları alıp çalışmayı düşünüyorum boş bi alanda?

yardımlarınız için teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabayı Park Edemiyorum: Çözümler ve İpuçları

Araba sürmek birçok kişi için eğlenceli ve özgürleştirici bir deneyimdir. Ancak park etme işlemi bazı sürücüler için zorlu bir görev olabilir. "Arabayı park edemiyorum" veya "paralel park yapamıyorum" gibi endişeler yaşıyorsan, yalnız değilsin. Bu makale, park etme becerilerini geliştirmene yardımcı olacak pratik çözümler ve ipuçları sunmayı amaçlamaktadır.

Düz Park Etme:

• Arabanın önünü hesaplama: Park yerine girerken, aracının önünün kaldırıma veya diğer engellere çarpmadığından emin ol.
    • Aynaları ayarla: Park yerine doğru bir şekilde girmen için yan aynalarını ayarla.

Paralel Park Etme:

• Yeterli alan bul: Aracını paralel park etmek için, aracının uzunluğundan yaklaşık 1,5 kat daha uzun bir alana ihtiyacın olacak.
    • Diğer araca yaklaş: Park etmek istediğin aracın arkasına kadar yaklaş, ancak tamponuna çarpmamaya dikkat et.
    • Direksiyonu sonuna kadar çevir: Aracını geriye doğru hareket ettirmeye başla ve direksiyonu tamamen sağa çevir.
    • Ardından sola çevir: Aracının arka kısmı park yerine girmeye başladığında, direksiyonu tamamen sola çevir.

Genel İpuçları:

• Pratik yap: Park etme becerilerini geliştirmenin en iyi yolu pratik yapmaktır. Boş bir otoparkta veya sakin bir sokakta pratik yapmayı dene.
    • Sabırlı ol: Park etmeyi hemen öğrenemeyeceğine hazırlıklı ol. Sabırlı ol ve pes etme.
    • Yardım iste: Gerekirse, bir arkadaşından, aile üyenden veya sürüş eğitmeninden yardım istemekten çekinme.

Bu ipuçlarını uygulayarak, park etme becerilerini geliştirebilir ve bu zorluğun üstesinden gelebilirsin. Unutma, herkes başlangıçta mücadele eder. Sabır, pratik ve kararlılıkla, park etme korkunu yenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde erkeklerin park konusunda sıkıntı çekmemesi lazım. Çünkü erkek beyninin derinlik algılama özelliği kadın beynine göre daha gelişmiş vaziyettedir.
    Park etme konusunda ciddi manada sıkıntı çekiyorsan, arka ve ön park sensörü taktır, sorunu çöz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyyorlamam bu kadar

Arkadaşlar 1,5 sene önce ehliyet aldım, artık çok iyi araba kullanıyorum. Her türlü arabayı rahatça sürüyorum fakat şu park etme olayını bi çözemedim. Bence araba park etmek kullanmaktan çok daha zor.

Mesela sokakta 2 araba arası mesafeye arabayı sokamıyorum. Sanki çarpacakmışım gibi oluyor. Ya ön taraf değdi değecek ya da arkası sürtecek diye çok tedirgin oluyorum. Sadece kaldırım yanına park ederken zorlanmıyorum, orda da araba olmadığından rahat oluyo sadece önüne dikkat etmek kalıyo. Merak ettiğim şey siz nasıl beceriyorsunuz bu işi. Pratik noktası nedir bu işin.

Bu park etme olayını geliştirmem için ne yapmam lazım. Dubaları alıp çalışmayı düşünüyorum boş bi alanda?

yardımlarınız için teşekkürler

Şu konular işine yarıyabilir

donanımhaber forum
    2 arac arasina park etmenin puf noktalari » Sayfa 1 - 3
    http://forum.donanimhaber.com/m_58489420/tm.htm

donanımhaber forum
    ustaca park etme teknikleri.. » Sayfa 1 - 7
    http://forum.donanimhaber.com/m_6497643/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Genelde erkeklerin park konusunda sıkıntı çekmemesi lazım. Çünkü erkek beyninin derinlik algılama özelliği kadın beynine göre daha gelişmiş vaziyettedir.
    Park etme konusunda ciddi manada sıkıntı çekiyorsan, arka ve ön park sensörü taktır, sorunu çöz

• quote:

Genelde erkeklerin park konusunda sıkıntı çekmemesi lazım. Çünkü erkek beyninin derinlik algılama özelliği kadın beynine göre daha gelişmiş vaziyettedir.
    park etmek birazda hesap kitap işidir... boş bi alanda bi kaç kere kendi uydurduğunuz bi park yerine girmeye çalışın halledersiniz.. yada park ederken bu işten anlayan biri olsun yannzda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

park etmek birazda hesap kitap işidir... boş bi alanda bi kaç kere kendi uydurduğunuz bi park yerine girmeye çalışın halledersiniz.. yada park ederken bu işten anlayan biri olsun yannzda..

Alıntıları Göster
    Yavaş yavaş alışıyorsun..Çarpa çarpada diyebilirim
  • quote:

Aynen öyle [H.E.E] arkadaşın dediği gibi park sensörü çok büyük bir rahatlık.
    İki araba arasına geri geri girmek daha kolaydır nasıl girdiğinizi bilmiyorum ama en temizi bu yöntemdir
    Bazı arabaların önünü arkasını hesaplamak zordur tasarım nedeniyle arabaya alıştıkça geçer ama park sensörü çok pratik bazıları sesin yanında küçük lcd ekrandan kalan mesafeyi gösteriyor takılırken bileydim ben de öyle yaptırırdım ama sadece ses bile gayet yeterli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG GOLF PARK EDEMİYORUM YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iback

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Youtube'da süper videolar var. "Parallel parking" yazın, çıkar. Ben paralel parkta biraz zayıf hissediyordum kendimi (hep aynı aracı kullanmadığımdan) ama belli anahtarları var. Sağa paralel park yapacaksınız mesela, öndeki araca en yakın halde yanında durun. Öndeki aracın yarısına geldiğinizde direksiyonu tam kırın (aynı anda kendi aracınızın sağ kelebek camı hizasında, öndeki aracın en uç-arkasını görecksiniz). Tam kırıp gelirken, arkadaki arabanın "tamamını" sol dikiz aynanızda görür görmez direksiyonu toplayın. Korkmayın ön taraf hemen değmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Alıntıları Göster
    Önce yandan gelirsin dalabildiğin kadar içeri kafayı daldırıp sonra dışarı çıkarsın. İlerleyip diğer arabanın hizasına gelirsin. Sağ aynan yeri tam görmüyosa en aşşa indirirsin. Sonra tam sağ sağ yaparsın gelirsin kaldırıma az bişey kala ters yöne kırarsın kırabildiğin kadar. Önde dikkat ederek. Sonra geceyse arka sis fa rını yakman kolaylık sağlar ben öyle yapıyorum çok net bi şekilde milimetrik gelebiliyorum. Zaten baktın ışık parlıyo deli gibi. durusun bi ileri hamle bidaha geri bitti. Zaten daha fazla hamle gerekiyorsa oraya girmek her yiğidin harcı dğeildir.

Aslında kolay bişey. Sadece düşünmek ve hesap etmek gerekebilir. Bende zorlanırdım ama daha ehliyet almamışken park olayını halletmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Önce yandan gelirsin dalabildiğin kadar içeri kafayı daldırıp sonra dışarı çıkarsın. İlerleyip diğer arabanın hizasına gelirsin. Sağ aynan yeri tam görmüyosa en aşşa indirirsin. Sonra tam sağ sağ yaparsın gelirsin kaldırıma az bişey kala ters yöne kırarsın kırabildiğin kadar. Önde dikkat ederek. Sonra geceyse arka sis fa rını yakman kolaylık sağlar ben öyle yapıyorum çok net bi şekilde milimetrik gelebiliyorum. Zaten baktın ışık parlıyo deli gibi. durusun bi ileri hamle bidaha geri bitti. Zaten daha fazla hamle gerekiyorsa oraya girmek her yiğidin harcı dğeildir.

Aslında kolay bişey. Sadece düşünmek ve hesap etmek gerekebilir. Bende zorlanırdım ama daha ehliyet almamışken park olayını halletmiştim

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim arkadaşlar hepinize. memlekete gidince önerilerizi dikkate alıp sağlam bi çalışma yapacam.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyyorlamam bu kadar

teşekkür ederim arkadaşlar hepinize. memlekete gidince önerilerizi dikkate alıp sağlam bi çalışma yapacam.

Alıntıları Göster
    Geri geri giriceksin o kadar.

Başka da bişey yok zaten.

Öndeki aracın yanına iyice yanaş arada çok boşluk olmasın.

Arabanın belli bi kısmı girince hafiften toplamaya başla.

Tabi aracın arka görüşü de önemli.

Bazı araçlarda hiçbir halt görünmüyor.Onlar da sensör koyuyorlar zaten

• Cok iyi araba kullaniyorum diyorsun ama daha park edemiyorsun bu nasil is nasil terane.
  • Kücükken babamdan izinsiz alip gitmistim ama park isi aklimdan cikmis ama babamin korkusundan sifir park etmistim
  • Öndeki arabanin arka tekerin ile senin arka kapin aynı hizada olsun.
    Arada yarım metre olsun.
    Direksiyonu tam kır. Ön yan aynalar kurtardı tan kısa süre sonra yavaş yavaş toplamaya başla.

Bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Öndeki arabanin arka tekerin ile senin arka kapin aynı hizada olsun.
    Arada yarım metre olsun.
    Direksiyonu tam kır. Ön yan aynalar kurtardı tan kısa süre sonra yavaş yavaş toplamaya başla.

Bu kadar.
    erkekleri bayanlardan ayıran en büyük özelliklerden birisidir iki araç arasına park etmek
    biran önce öğrenmelisin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

erkekleri bayanlardan ayıran en büyük özelliklerden birisidir iki araç arasına park etmek
    biran önce öğrenmelisin :)

Alıntıları Göster
    Arabayı herkes kullanabilir ama park etmek bir yetenektir

Örneğin iki araç arasına gireceğin zaman geri geri girmen gerekiyor. 2 aracın arasına kafadan girersen 10TL yakıt harcarsın. Youtube'da bol bol video var, izle-öğren. Sonra da git boş bir yerde 2 tane taşın arasına girmeye çalış. Böyle böyle alışırsın.

• quote:

Aynen. Önce arabanın sınırlarını bilmek gerekiyor, git bak bakalım ne zaman vuruyorsun :F
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

quote:

Aynen. Önce arabanın sınırlarını bilmek gerekiyor, git bak bakalım ne zaman vuruyorsun :F

Alıntıları Göster
    boş arazilerde deneme yaparak geliştirebilirsin kendini

• quote:

Orijinalden alıntı: 3SRN

quote:

derinlik algılama mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

quote:

Orijinalden alıntı: 3SRN

quote:

derinlik algılama mı ?

Alıntıları Göster
    Tamamiyle pratikle alakalı bu park olayı. Yapmanız gereken şey sabah erken bir saatte küçük bir boşluğa park etmeye çalışmanız. Aynalarınızı efektif kullanıp, camlarınız nesneleri ne kadar yakından gösterdiğini beyninize kaydettiğinizde bir daha sorun yaşamazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.