Şimdi Ara

Arabayı sattığımız adam bize dava açacakmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • galerici anlamamışmı alırken taksi cıkması olup olmadığını ?
    adamlar anasının gözü okadar tecrübesiz birisi galericilik yapmaz.yapsa dahi yanında anlayan adam eksik olmaz alım satım durumunda.
    denildiği gibi bikaç bin lira koparsam diye düşünüyor olabilir belki

dava olayına gelecek olursak. geçen sene bi araç aldık pert kayıtlıymış ,adam satarken söylemedi. kasko yaptırana kadar kimse anlamadı,gösterdiğimiz yer dahi. satan kişiyi aradık aracın pertmiş nasıl olacak aracını al felan.bilmiyodum almam,elinden geleni ardına koyma dedi.avukata verdik davayı kazandık.adam şimdi abi abi anlaşalım diye arayıp duruyor.aracın parası +faiziyle alınıyormuş para.oraya kadar daha gelemedik ama eli kulağında.
    sizin öyle bi durum olacağını sanmıyorum ama
  • Bildiğin enayi arıyor kendine.
  • Sizinde bu durumdan haberiniz yok ise yapılabilecek birşey yok. Sonuçta böyle bir durum varsa sizde mağdur sayılırsınız. İşin bir diğer tarafı galerici dediğin adam alacağı aracı hepimizden iyi araştırmadan almamalı, böyle bişey varsa baştan fark etmeliydi vsvs. Sonuç olarak iki ucu boklu değnek. Asıl sorulması gereken soru taksi çıkması olduğuna nerden kanaat getirmiş ?
  • Bizim şirkette 90 lı yıllrda önü ve arkası başka iki kazalı şahinin birleşmesi ile ortaya çıkan beyaz şahini tam 5 yıl kullandık..Ne arıza yaptı ne yolda kaldı..İstanbulda girmediği cadde ve sokak çok azdır..Taksi çıkması ne demek ? Çok kullanılmış yorgun araba demek...Yıpranmış parçalarını yenilersin, masraflarını yaparsın..Sana yıllarca hizmet eder..O galerici fırıldak peşinde..Aldatma yok hasarı , kazası kusuru açık açık söylenmiş..Taksi çıkması olsa ne olmasa ne ? Bir kaç bin koparma derdinde...
  • Mahkemeye verebilir bunda sorun yok ama mahkemeye ne sunacak orası önemli.
    Bu mahkeme bilemedim 1-2-3 yıl da sürebilir,bu süre zarfında o aracı satmaması demek onun için zarar demek ama şurası da önemli ki aracı almış bir kere.Yani siz aracı alırken taksi çıkması olduğunu bile bile aldı derseniz sorun olmaz.
    Aracı alırken yanınızda şahit varsa işler biraz değişebilir de.
    Ayrıca siz galerici değilseniz bence bir şey çıkmaz gibi duruyor.
  • Hiç bir şey olmaz , noter satışı olduysa
  • üstüne bir bardak soğuk su içsin

dava açacağını da sanmam. birşey çıkmaz çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 17 Şubat 2013; 9:25:39 >
  • Şu ana kadar galerici olup ta müşteriden kazık yiyen kimse duymadım.

Eğer o araba taksi çıkması ise, o galerici de galericiler arasında bir ilk olur herhalde.
  • arabanı satarken taksi çıkması diye bildirme şartı mı varmış :)

sonra taksi çıkması olsa bile bu yasalara aykırı bir şey değil ki

bence bu saatten sonra hiç bir şey elde edemez ,tahminim bunu kendisi de biliyor ama bir blöf yapıp belki korkutup bir şeyler koparmaya çalışıyor olabilir

ki sıfır araçlarda bile kazalı olanlar görüldü madem ikinci el alıyor o halde kendisi araştırmalıydı üstelik galeriler bunları bizden iyi bilen insanlar ve böyle bir tongaya sen ben düşeriz ama onlar mümkün değil düşmezler ,her yerde adamları var arabaların ne olduğunu anında öğreniyorlar ,zaten öyle olmasalar iki güne bir birisi kazıklar :)
  • nasıl bir galerici bu adam alırken anlamıyorda sonradan söylüyor bu işte bir bit yeniği var
  • Ticaret Kanununa göre Tacir Kişiler Tacir olmayan kişilere göre yaptıkları işlemlerde daha dikkatli olmak zorundadırlar. Yaptıkları işlemlerde bilmiyordum, beni yanılttı, kandırdı deme gibi hakları yok. O yüzden siz bu araba işini ticaret olarak yapmıyorsanız hiç dert etmenize gerek yok. Zaten yukarda arkadaşlar söylemiş galerici sizden biraz daha para koparma derdinde. Başka da bişey yok yani ortada.
  • sıkıntı olmaz. bırak açsın davasını. Sizden para koparmaya çalışacak büyük ihtimalle
  • Dava açarsa tamamen para ve zaman kaybına uğrar. Şayet siz aracı taksiden çıkarıp satmış olsanız bile ben söyledim kabul etti dersiniz geçersiniz. Herhangi bir kanıt yok ortada
  • satış gerçekleştiyse hiç bir şey olmaz.... dava açmak zaten para.... ayrıca onu dedi bunu demediyle laf olmaz...dava kazanılmaz.. farzettki açtı... sen dersen mahkemede ben dedim.hadi kanıtlasın.. boş konuşmuş....hikaye....
  • Taksi çıkması trafikten çekilip sonra tekrar trafiğe verilmesinde oluşan farktan gayet anlaşılır galerici dava açarsa kazanma ihtimali düşük bu yüzden yemez avukat parasını duyunca o yüzden sıkıntı yok galericilerin tipik hallerideyip geçmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiler artik boyanmiyor. Folyo ile kaplaniyor. Degistirilecegi vakit folyo soyulup satiliyor. Yani boyadan ciladan taksi cikmasi anlasilmaz. Ancak bu araclarin plakalari maliyede kayitlidir. Vergi durumlari icin. Belki sasiden eski plakaya bakmislardir bir ihtimal,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç eğer taksiden çıkma ise galericiye iyi itelemişsiniz.
  • Dava da açsa birşey çıkmaz. Aynı olay farklı sebeplerden bizim başıma geldi. aracı sattığımız adam bize farklı sebepler ile dava açmaya kalktı dava reddedildi. Savcılık direkt olayı reddeder. Böyle bir konudan dava açılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Araç eğer taksiden çıkma ise galericiye iyi itelemişsiniz.

Kardes fena güldürdun ya ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Araç eğer taksiden çıkma ise galericiye iyi itelemişsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.