Şimdi Ara

Arabayı zorlayınca gelen yanık kokusu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
176.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün aracımı geri kaldırıma çıkarmak için zorlardıktan sonra duydum bende kokuyu. İnşallah bir şey olmamıştır.
  • balatadandır fazla zorlamasaydın arabayı
  • %100 baskı balatadan
  • geri geri giderken debriyajı kavratırken gürültü geliyor. baskı balata daha yeni 15binde nerden olabilir sorun motor çok titreşiyor.
  • arkadaşlar..bugünde ben babamın arabayı kaçırdımda(fiat tempra), biraz zorlıyım dedim..2. viteste tam gazı kökledim, çok hafiften bi yanık kokusu geldi..bi arızaya yol açarmı ?..kokuyu alınca pişman oldum biraz ama ne yapım ne heves işte =D
  • bunu genlellikle şahinciler ve bmw ciler yapıyolalar zorladığından dolayı lastik kalkış sırasında pati faln attımı attıyla ondan dolayı olabilir balatadandır başımıza çok gelmişti o olay bişey olmaz balatanın ömrünü yemişsin sadece azıcık
  • Sonuç:

Sorun baskı balata kaynaklı. Büyük bir sorun değil ancak ömrü azalıyor.
  • Peki ben bazen düzlükte gaza basınca (Şöyle 3. viteste 130 KM'ye çıkana kadar Redline'da vites atınca) da bi yanık kokusu geliyor? Ya da o hızlardan fren yapınca da? Yarım debriyajda zaten geliyor da, yani, arabayı yakmayayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06DMR06

benim de başıma böyle bir koku gelmişti, ama benim zorlama olayı biraz daha farklı, yaklaşık 3 km lik bir yokuşu (Ankara-Cinnah) 2. viteste 105 km hız ile çıktım ve aracın elektrik kesmesini beklemiştim vites atmak için, araç elektrik kesmediği için de bütün yokuşu o hızla çıktım, yokuşun sonunda ağır bir koku geldi ve kaputu açıp baktığımda aşırı ısınmadan dolayı motor altındaki plastik korumanın motora yakın kısmının eridiğini ve oval bir şekil aldığını farkettim. Ama senin aracınki balata sıyrığına daha yakın gibi.

bende merak ettim araç nedir
  • Peki bu koku ne zaman geçer? Bende gün içinde hep geldi koku. Yokusta yari debriyaj yaptıktan sonra baslamisti. Ama gün içinde her çalıştırdığımda o koku geldi. Ne zaman geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey benim başımada geldi dik yokuşta geri gelmek zorunda kaldım yanık kokusu geldi şimdi 1. ve geri vites bazen zor geçiyor kalkışlarda biraz zorlanıyor gibi daha 20000 de balatayımı yedik acaba

• ayni şey benimde basima gelmisti ducatoyu cukurdan cikarirlen yarim debriyaj yapip gaz pedalina asilmistim..Amcam -Ulan yaktin balatalari.. demisti.

• yanık balata düzelirmi usta düzelebilir dedi bu sorunu yaşayanlar varmı

• Bende otomatik jetta dizel le yasadim. Geri geri garajdan cikmam gerekti baya dik bir garaj balatadan acayip ysnik kokusu geldi ekranda uyari cikti stop edin diye bende durdurdum araci 5 dk.sonra calistirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Bende otomatik jetta dizel le yasadim. Geri geri garajdan cikmam gerekti baya dik bir garaj balatadan acayip ysnik kokusu geldi ekranda uyari cikti stop edin diye bende durdurdum araci 5 dk.sonra calistirdim.

peki aracınızın ilk kalkışında sorun varmı normalmi

• quote:

Bende otomatik jetta dizel le yasadim. Geri geri garajdan cikmam gerekti baya dik bir garaj balatadan acayip ysnik kokusu geldi ekranda uyari cikti stop edin diye bende durdurdum araci 5 dk.sonra calistirdim.

Keşke çekici çağırsaydınız
    Vakit kaybetmeden servise uğramanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

peki aracınızın ilk kalkışında sorun varmı normalmi

Var hafif bir silkeleme var şanzımanın kavraması değiştiği halde.

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    anlaşılan sizin balatada yanmış belki kullandıkça
    düzelir diyor ustalar baskı balata değişimide zor iş gittiği kadar kullanıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: obalkan

Bu koku karbirotorden geliyor diye bir duyum aldım. Baskı balata olmasının ihtimali yok diye düşünüyorum. Normalde yarım debriyaj fazlaca kullanırız trafikte ama arabayı 4000 devirin üzerinde o kadar kullanmayız. O kadar dur kalk yapıp trafikte bole bı koku gelmıyorsa baskı balata diildir diye düşünmekteyim

Yanlış duyum, yanlış bilgi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Orijinalden alıntı: obalkan

Bu koku karbirotorden geliyor diye bir duyum aldım. Baskı balata olmasının ihtimali yok diye düşünüyorum. Normalde yarım debriyaj fazlaca kullanırız trafikte ama arabayı 4000 devirin üzerinde o kadar kullanmayız. O kadar dur kalk yapıp trafikte bole bı koku gelmıyorsa baskı balata diildir diye düşünmekteyim

Yanlış duyum, yanlış bilgi...

ilk kalkışta sorun varsa kavrama noktası değişiyorsa baskı balata sorunudur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.