Şimdi Ara

Arabayla ilgili bilenlere soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu sıralar biraz yoğunum bundan dolayı sanayiye arabayı göstermeden önce burda bir sormak istedim. Pek anlamıyorum

Şöyleki: arabamı ukraynada bıraktım açık otoparkta. iki ay geçti. İlk araba çalışmadı aküyü çıkarmamıştık, bir iki denedikten sonra araba çalıştı. Fakat direk farkettimki araba çalışırken titriyor özellikle direksiyon ve egsoz. Ardından arabayı çıkartayım dedim bir gaza bastım ki bastığım gibi ön sol lastik yere yapışmış sanırım sıcaktan ve direk olarak altı ful çıktı. Yedek lastik vardı hemen değiştirdik. Ardından biraz yol aldık benzin alayım arabaya dedim gittik benzin aldık ama yolda giderken araba resmen gitmiyor, son gaza köklesemde gitmiyordu. Benzin alırken farkettim arabanın motorundan aşırı fazla şekilde koku geliyordu hararet gibi. Ardından eve geçtim arabamı parkettim fakat farkettim yolda giderken 2-3. vitese araba zor çıkıyor fakat aynı zamanda motor ışığı yanıyordu. Evin önünde 2 gün kaldıktan sonra tekrar arabayla bir markete gideyim dedim araba çalışmış olur hem dedim fakat farkettimki, aynı şekilde egsoz ve direksiyonda titreme mevcut, motor ışığı yanıyor, koku yok, fakat giderken 2. vitesi geçmiyor ve yakıt olduğundan fazla harcıyor göstergede görebiliyorum.

Sizce sorunlar neler olabilir, Ukraynada olduğumdan dolayı az cok önden bilgi alsam ona göre normal bir sanayiye yada kendi servisine göstreceğim, bilmediğim için çok düdüklemesinler.

Araç 2008 model chery qq (türkiyede yok)
    benzin ve gazlı

• Önce aracın sıvılarını kontrol et. Eksilme var mı yok mu onu gör. Egzozu kontrol et duman miktarı, rengi vs.. Otoparka bırakmadan önce aracın vites geçişler çekişi vs iyi miydi ?
  • Yorumda bulunmak zor. Zaten lamba yakmış, arıza tespit cihazına sokunca nokta atışı olacak. Şahsi görüşüm ise havaakış veya hava filtresi tozlanması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye de olmayan veya gormedigimiz bir arac icin yorum yapsak %90 yanlistir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koku gelmesi ve aşırı titreme bir ya da bir kaç pistonun devre dışı olduğunu gösteriyor. Bu bir ateşleme veya enjektör arızasından kaynaklanabilir. Ateşleme arızası olup olmadığını kendiniz bile kontrol edebilirsiniz. Araç çalışırken tek tek sırayla buji kablolarını sökün. Eğer kabloyu çıkardığınız halde hiç bir değişiklik yoksa o pistonun ateşlemesinde sorun var demektir.
  • Egzostuna bak ufak bişe sıkıştırmış olabilirler . Çalışır ama verimli olmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.