Şimdi Ara

ARABAYLA SUDAN GEÇMEK ZARARLI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
20.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

ARABAYLA SUDAN GEÇMEK ZARARLI MI?

(En Son Oy Tarihi: 28.11.2023)
Giriş
  • vallaha benim arabada hava filitresi tam kaputun önünden hava alıyor sudan geçmeyi bırak normal yağmur yağsa bile girer mutlaka önden gittikçe demekki bir sorun yaratmıyor nissan qaşqi 2009 tekna
  • F30'larda sıkıntı yaratıyordu en son.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok iyi yapiyorsun. Araba su ile kendine gelip +50 beygir kazaniyor. O su hava filtresinden intake manifold a gidip h2o olan suyun oksijenin alip yakitin daha fazla hava ile karismasini sagliyor.Kalan hidrojeni de depolayip satabilirsiniz.

Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pathetic Dragon -- 4 Ekim 2017; 20:37:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pathetic Dragon

Cok iyi yapiyorsun. Araba su ile kendine gelip +50 beygir kazaniyor. O su hava filtresinden intake manifold a gidip h2o olan suyun oksijenin alip yakitin daha fazla hava ile karismasini sagliyor.Kalan hidrojeni de depolayip satabilirsiniz.

Iyi forumlar.

Su alınca bozulmak yerine hidrojenlerini oksijenlerini ayırıp oksijenleri karbüratöre yollayan hava filtresi yapan mühendise helal olsun diyorum burdan hocam turboya gerek kalmadı be
  • Zorlamaman gerekiyordu. Bunu bilmeliydin, zorlamışsın ki içine su alıp motoru patlatmışsın demişler.
    2007 mi 2008 mi ne civic. Serviz 30 binlira fiyat çıkarmış.

Sanayiden çıkma motor buldu. LPG'yi de monte etmesi dahil 8 bine halletti.

Sonra nasıl olduysa yarısını almış kaskodan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 5 Ekim 2017; 11:18:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

Dibini görmediğin suya girme arkadaşım

Hocam dibi nerde anlamak zor degil mi suda gorundugu gibi olmuyor genelde

• Zamanında jetta ile ufak su birikintisinden geçince disklere birşey olmuştu ve araba arıza lambaları yaktı (abs,esp off/elektronik direksiyon devre dışı) gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Burda ne kadarlik yukseklikten bahsediyoruz beyler. Mesela ben bazen ara sokaklarda rastliyorum. Yol yamuk oldugu icin az bir birikinti oluyor yavasca geciyorum bir sorun olurmu

Birikintilerden yavaş geçtiğiniz sürece birşeyi olmaz. Hızlı geçmeniz eğer birikinti çoksa sıvının mahiyetine göre sıçradığı bölgelerde hızlı hasar da oluşturabilir yavaş yavaş çürümeye de sebep olabilir. Yavaş geçtiğiniz sürece korkmaya gerek yok, arabalar kekten imal edilmiyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

vallaha benim arabada hava filitresi tam kaputun önünden hava alıyor sudan geçmeyi bırak normal yağmur yağsa bile girer mutlaka önden gittikçe demekki bir sorun yaratmıyor nissan qaşqi 2009 tekna

Yeni araçların nerdeyse hepsinde öyle. Soğuk hava çekmek için olabildiğince serin hava çekebileceği yere konumlandırılıyor. Ordan su kolay kolay girmez merak etmeyin.Giren su da dibe çöküp tahliye olur yada çok çok az bir şekilde silindire varmadan buharlaşır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

o yaptığın gibi sulardan yüksek hızda geçersen arabayı birgün bir kaydırırsın görürsün iyimi oluyor kötümü oluyor

Çok iyi olur hocam kaydırmanın zevki bir başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Burda ne kadarlik yukseklikten bahsediyoruz beyler. Mesela ben bazen ara sokaklarda rastliyorum. Yol yamuk oldugu icin az bir birikinti oluyor yavasca geciyorum bir sorun olurmu

Birikintilerden yavaş geçtiğiniz sürece birşeyi olmaz. Hızlı geçmeniz eğer birikinti çoksa sıvının mahiyetine göre sıçradığı bölgelerde hızlı hasar da oluşturabilir yavaş yavaş çürümeye de sebep olabilir. Yavaş geçtiğiniz sürece korkmaya gerek yok, arabalar kekten imal edilmiyor:)

Tamamdir tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

vallaha benim arabada hava filitresi tam kaputun önünden hava alıyor sudan geçmeyi bırak normal yağmur yağsa bile girer mutlaka önden gittikçe demekki bir sorun yaratmıyor nissan qaşqi 2009 tekna

Yeni araçların nerdeyse hepsinde öyle. Soğuk hava çekmek için olabildiğince serin hava çekebileceği yere konumlandırılıyor. Ordan su kolay kolay girmez merak etmeyin.Giren su da dibe çöküp tahliye olur yada çok çok az bir şekilde silindire varmadan buharlaşır zaten.

videodaki araba da 2016 CRV hocam

• "su birikintisi görünce dayanamıyorum ve üstünden hızlanarak geçip püskürtme yapıyorum çok hoşuma gidiyor''

Nası şeylerden zevk alıyosunuz anlamadımki

• Yukarida yaptigim yoruma ek olarak Eğer frenler performanslı kullanıldı ve su birikintisinden geçildi ise diskler yamulabilir.

Bir de bu var.

Sonunda Harley birsey olmaz aşırı özgüveninin nelere kadir olduğunu hissetmiş olsa gerek ki o kahkaha geliyor.

"Neyi bekliyorsunuz ?" Son sözler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 6 Ekim 2017; 10:39:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Yukarida yaptigim yoruma ek olarak Eğer frenler performanslı kullanıldı ve su birikintisinden geçildi ise diskler yamulabilir.

Bir de bu var.

Sonunda Harley birsey olmaz aşırı özgüveninin nelere kadir olduğunu hissetmiş olsa gerek ki o kahkaha geliyor.

"Neyi bekliyorsunuz ?" Son sözler...

• Yoğun yagmurda direksiyon kutuna su girmiş bayağı masraflı tavsiye etmem dikkat edin
  • sudan hızlı geçmemek lazım. ayrıca sudan geçerken vites değiştirmek önerilmez.
  • Piyasa ataçlarından sakın olaki bmw ile suya girmeyin yolda kalırsınız sabıkalı bu konuda.

• Az once youtubeda sudan gecen ve arizalanan arabalarin videosunu öyle denk geldi izledim merak ettim araştırayım dedim ama bulamadım aklimdaki sorunun cevabını

Amenna hemfikiriz dibini görmediğin suya girme kısmına ancak arabanın taban sacını aşan su birikintisinin olduğu bir yolda (başka yol yok ve mecburiyet varsa) geri vitese takıp ilerlemek nasıl bir fikir ?

Sanki bir tık da hızlı gidilse motorun olduğu kısma doğru basıncın etkisiyle su seviyesi düşer gibi geldi boylece zarar minimum olur gibi ama bilemedim başka şeye daha büyük zarar verir mi acaba

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.